معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز صبح در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آئین نامه گروه های مشاوره مالی و سرمایه گذاری تدوین شده و تفاهمات آن به صورت سه جانبه گرایی بین بانک ها، شرکت های مشاوره مالی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال انجام است.
سید حمید پورمحمدی از پیگیری کارهای موسسات ساماندهی مطالبات معوق خبرداد و تصریح کرد: دو موسسه ساماندهی مطالبات معوق در بانک سپه و ملی در حال تشکیل شدن است و کار خود را به جلو می برد.
وی در مورد آخرین وضعیت موسسه تضمین اعتبار گفت: از گذشته یک موسسه تضمین اعتبار در بانک کشاورزی وجود داشت که این موسسه در حال گسترش حوزه کاری خود است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه با بیان اینکه در حال تمرین برای تکرار همین مدل در سایر بانک ها هستیم، افزود: هنوز کارها در این رابطه نهایی نشده است اما در حال تلاش برای رفع موانع و مشکلات آن هستیم.
پورمحمدی با تاکید بر این که سه اساسنامه و طرح توجیهی برای تاسیس بانک های سرمایه گذاری یا شرکت تامین سرمایه امین آماده شده است، تصریح کرد: همه موارد و کارها در این راستا انجام شده است.
وی ادامه داد: منتظریم شورای عالی بورس آئین نامه چگونگی صدور مجوز آنها را تاپایان ماه جاری صادر کند و موارد مذکور در دستور کار شورای عالی بورس است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهارداشت: با هماهنگی دستگاه های مختلف در حال طراحی چارچوب های کلی بانک جامع اطلاعات هستیم.
وی از تدوین مبانی تئوری بانک قرض الحسنه خبرداد و تصریح کرد: در حال حاضر در همین زمینه چگونگی انطباق با قوانین و مقررات بانکی در دستور کار قرار دارد.
پور محمدی در پاسخ به برخی انتقادات نسبت به تاسیس بانک قرض الحسنه مبنی بر توقف فعالیت های قرض الحسنه بانکها و تجمیع آن در یک بانک، گفت: چنین نیست و شاید با این اقدام هر بانکی در مجموعه کار خود به این نتیجه برسد که سازو کار قرض الحسنه را مجزا کند و یا حتی عصرها که از شعب بانک ها استفاده نمی شود می توان از آن شعب برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: این اقدامات به معنای توقف پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بانک ها و انجام آن توسط یک بانک نیست، بلکه به این معنا است که از سازو کار فعلی نظام بانکی فاصله بگیرد و ممکن است این کار در بعد از ظهرها در این شعب صورت بگیرد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از احتمال تبدیل بانک کارگشایی بانک ملی به بانک قرض الحسنه خبرداد و افزود: همچنین ممکن است هر بانکی بخواهد یک بانک قرض الحسنه تشکیل دهد و به تمام موارد مذکور در همین سازو کارهای قوانین و مقررات پرداخته خواهد شد.