تبریز- معاون فنی و عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: پارک، مشخصات و تعاریف مشخص خود را دارد و بایستی هویت اصلی باغات پارک بزرگ حفظ شود تا نتیجه بهتری کسب کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد رحمتی امروز در جلسه بررسی طرح‌های مشاورین پروژه پارک بزرگ اظهار داشت: مشاوران پروژه‌های بایستی فارغ از کارهای کلیشه‌ای، نسبت به بروز کردن اطلاعات و پیاده‌کردن نمونه‌های بروز دنیا پیشقدم بوده و یک رویکرد جدید داشته باشند.

او ادامه داد: این منطقه دارای فضای سبز گسترده‌ای است و افزایش سرانه‌ای در این منطقه صورت نمی‌گیرد.

معاون فنی و عمرانی استاندار با اشاره به خصوصیت منحصر به فرد پارک بزرگ خاطرنشان کرد: پارک بزرگ تبریز در قیاس با نمونه‌های مشابه خارجی طرحی ویژه و منحصربفرد در جوار زمین‌های کشاورزی است، اما خیابان‌کشی و جدول گذاری برای کشاندن مردم به این پارک کار اشتباهی است.

او ادامه داد: نباید به بهانه ساخت پارک برای مردم هژمونی منطقه را تخریب کنیم که البته سازمان محیط زیست و جهاد کشاورزی نیز در این زمینه نگرانی‌هایی دارند.

رحمتی با اشاره به آبگیری دریاچه پارک بزرگ نیز گفت: ستاد احیا دریاچه ارومیه، آبگیری دریاچه پارک بزرگ را استثنا کرده و قرار شده آبگیری در این دریاچه اتفاق بیافتد ولی با این شرط که در غیر فصل کشاورزی این آب رهاسازی شود.

او ادامه داد: یک پیشنهاد برای آبگیری دریاچه پارک بزرگ، زه‌آب تبریز است که ۳۰۰ لیتر در ثانیه برآورد ما است و می‌تواند برای تأمین آب پارک بزرگ مد نظر قرار بگیرد.

معاون فنی و عمرانی استاندار در پایان تأکید کرد: مشاورین پروژه بایستی فارغ از کارهای کلیشه‌ای، نسبت به بروز کردن اطلاعات و پیاده‌کردن نمونه‌های بروز دنیا در این پروژه پیشقدم باشند.

اکولوژی و هویت پارک بزرگ حفظ شود

دبیر شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این مراسم گفت: پارک بزرگ تبریز بایستی طبیعی‌تر باشد و اکولوژی و هویت تاریخی آن حفظ شود.

سعید نیکوخصلت افزود: هر چقدر در پارک بزرگ تبریز کمتر هزینه کنیم، نشانگر تصمیم بهتر ما در حفظ و توسعه این پارک است.

او ادامه داد: سادگی، زمین خاکی و بدون سنگفرش نیمکت‌های محو شده در فضای سبز پارک مشخصه‌های بزرگترین پارک‌های طبیعی دنیا است که بایستی در پارک بزرگ تبریز نیز مد نظر قرار بگیرد.

دبیر شورای شهر خاطرنشان کرد: ما به یک فلسفه قوی و نقشه راه برای پایداری پروژه‌های شهری نیاز داریم و شاید ۵۰ سال دیگر ما نباشیم ولی این پارک بزرگ خواهد بود.

او افزود: نباید به فکر درآمدزایی در این منطقه باشیم چرا که منطقه کم‌برخورداری است و اگر شاخص‌های اجتماعی و زیست محیطی منطقه را حفظ کنیم، شاخص اقتصادی آن نیز خود به خود پدیدار می‌گردد.

نیکوخصلت با اشاره به ضرورت حفاظت فیزیکی منطقه نیز گفت: املاک این منطقه را به صورت الکترونیکی در می‌آوریم که ارزیابی‌ها به صورت الکترونیکی باشد که می‌تواند در حفاظت منطقه مفید واقع شود.

حفاظت فیزیکی از اراضی پارک بزرگ موجب ارزش افزوده منطقه می‌شود

معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز نیز در این مراسم گفت: حفاظت فیزیکی منطقه پارک بزرگ اهمیت بیشتری دارد و هر چقدر ما در این حوزه فعال باشیم، اراضی ارزش افزوده بیشتری پیدا می‌کنند که می‌توانیم از اقدامات تأمینی مؤسسه عاشورا در این زمینه استفاده کنیم.

محمدحسین اسحقی اظهار کرد: نگرانی اصلی ما در پارک بزرگ، حفظ بافت اکولوژیک منطقه به ویژه زمین‌های زراعی است که اگر مواظب نباشیم شاهد خسارات جبران ناپذیر می‌شویم.

او خاطرنشان کرد: بایستی مانع ساخت و ساز افراد و دخل و تصرف آنها در منطقه شویم تا زمین‌های زراعی ارزش افزوده بیشتری پیدا کنند.

معاون فنی و عمرانی شهردار تبریز ادامه داد: بایستی همچون عینالی، سازمان مستقلی مخصوص حفظ، نگهداری و توسعه پارک بزرگ ایجاد شود.

او با اشاره به آبیاری فضای سبز پارک بزرگ نیز گفت: از آب آجی چای برای آبیاری فضای سبز پارک بزرگ استفاده نمی‌کنیم چون منبع آب کافی اینجا داریم.