کتاب «ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتال در اینستاگرام» نوشته الیزا سرویفینلی، با ترجمه مجید سلیمانی ساسانی توسط پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتال در اینستاگرام» با رویکردی تجربی و تحلیلی به بررسی یک از مهمترین و پرطرفدارترین رسانه‌های اجتماعی جهان می‌پردازد و نقش «تصویر» و «عکاسی» را در ایجاد نوع جدیدی از ارتباطات اجتماعی تفسیر می‌کند.

رسانه‌های اجتماعی جهانِ جدیدی را خلق کرده و نظام ارتباطات اجتماعی را متحول ساخته‌اند. آنچنان که اکثر قریب به اتفاق افراد را می‌توان کاربران رسانه‌های اجتماعی تلقی کرد. کاربرانی که از نقش مخاطبان رسانه‌های جمعی عبور کرده‌اند و هم‌زمان نقش تولیدکننده و مصرف کنندۀ محتوای رسانه‌ای را ایفا می‌کنند و استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای آنان به عنوان امری روزمره است؛ تا آنجا که بسیاری از کنش‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آنان در ارتباط با رسانه‌های اجتماعی تعریف می‌گردد و بسیاری خدمات خود را از طریق این رسانه‌ها دریافت می‌کنند. آن‌گونه که بدون رسانه‌های اجتماعی بسیاری از امور روزمره مختل می‌شود و به واقع این رسانه‌ها سبک جدیدی از زندگی را برای کاربران خود به ارمغان آورده‌اند.

کتاب «ارتباطات اجتماعی جدید در عکاسی: زندگی دیجیتال در اینستاگرام»، از طریق ترکیب نوآورانه از سه حوزه مطالعات تحرک، مطالعات واسطه و مطالعات بصری، به بررسی راه‌هایی می‌پردازد که اینستاگرام از طریق تجربیات بصری، رویکردهای اجتماعی را تغییر می‌دهد. برای پرداختن به پیچیدگی این موضوع، این کتاب به پنج گره‌های موضوعی تقسیم می‌شود (اشتراک عکس، روابط اجتماعی، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، حریم خصوصی و نظارت و هویت).

این نوع از تقسیم بندی موضوعی که در اینجا به عنوان ساختار این کتاب توضیح داده شده است تحقیقات انتقادی را به‌گونه‌ای مفصل‌بندی می‌کند که به تفسیری منحصربفرد از پدیده‌ها نزدیک شود. ظهور فناوری تلفن‌های همراه هوشمند، رویکردها به رسانه‌های جدید را تغییر داده و صفحات جدیدی برای تفسیر فناوری ارتباطات انسانی و افزایش آن و در واقع، دسترسی به محتوای دیجیتال گشوده است.

مردم با استفاده مداوم از آن‌ها و همچنین تشدید فعالیت عکس‌برداری، محتوا و نحوه به اشتراک‌گذاری را تغییر می‌دهند. علاوه بر این، تحولات فناورانه موجب تقویت گردش عکس از طریق اینترنت و پلتفرم رسانه‌های اجتماعی می‌شود. در این صورت، مشارکت آن‌ها در تشدید بازنمایی جهان، (از عکس کاپوچینو در صبح گرفته تا میهمانی شب جمعه با دوستان) غلبه عناصر بصری در بسیاری از فعالیت‌های روزانه را نشان می‌دهد.

برای سفارش اینترنتی کتاب اینجا کلیک کنید!