به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزرات صنعت، معدن و تجارت، بر پایه جداول آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، میزان تولید شمش فولاد در چهار ماهه نخست امسال با رشد ۹ درصدی نسبت به عملکرد دوره مشابه پارسال به رقم ۹ میلیون و ۴۸۳ هزار تن رسید. این در حالیست که در چهار ماهه نخست پارسال تولید شمش فولاد برابر با هشت میلیون و ۶۸۳ هزار تن بود.
امسال انتظار میرود تولید فولاد کشور به حدود ۳۰ میلیون تن برسد که از این رقم بیش از ۱۰ میلیون تن راهی بازارهای صادراتی خواهد شد.
بر پایه آمار مورد بررسی از مجموع شمش فولاد تولیدی سهم بیلت و بلوم با پنج میلیون و ۵۶۲ هزار تن در دوره این گزارش رشد هشت درصدی نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ داشت.
میزان تولید بیلت و بلوم در چهار ماهه ابتدایی سال ۹۸ به رقم پنج میلیون و ۱۲۸ هزار تن رسیده بود.
علاوه بر این شمش اسلب تولیدی نیز در چهارماهه نخست امسال با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته به سه میلیون و ۹۲۱ هزار تن رسید، در حالی که چهار ماه نخست سال ۹۸ به میزان سه میلیون و ۵۵۵ هزار تن تولید شده بود.
رشد پنج درصدی تولیدات فولادی
بر اساس آمارهای مورد بررسی در دوره چهارماهه نخست امسال تولیدات فولادی به رقم هفت میلیون و ۲۵۷ هزار تن رسید که افزایش پنج درصدی در مقایسه با چهارماهه ابتدایی پارسال را نشان میدهد.
میزان تولیدات فولادی در چهارماهه نخست سال گذشته رقم ۶ میلیون و ۹۳۰ هزار تن بود.
ورق گرم و میلگرد از جمله اقلام فولادی است که علاوه بر بازار داخلی، رویکرد صادراتی دارد و کشورهای همسایه از مشتریان اصلی محسوب میشوند.
افزایش تولید ۱۲ درصدی آهن اسفنجی
افزایش تولید ۱۲ درصد آهن اسفنجی در دوره چهار ماهه ابتدایی امسال با رقم ۱۰ میلیون و ۵۸۱ هزار تن محقق شد، درحالی که در دوره مشابه سال ۹۸ تولید آن بالغ بر ۹ میلیون و ۴۶۸ هزار تن ثبت شده بود.
ایران در سالهای اخیر به عنوان دومین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان پس از هندوستان محسوب میشود.
بهره برداری از هفت طرح فولاد استانی که هر یک دارای ظرفیت ۸۰۰ هزار تنی در زمینه تولید آهن اسفنجی دارند، از جمله دلایل رشد جایگاه ایران در این بخش به حساب میآید.
ایران در افق چشم انداز ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن را برنامه ریزی کرده که بیش از ۷۰ درصد این برنامه تاکنون تحقق یافته است.