به گزارش خبرنگار مهر، نوید دانایی بعد از ظهر شنبه در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی سمنان ضمن بیان اینکه از ابتدای وقوع کرونا یعنی هفته نخست اسفند ماه ۹۸ تا کنون یک هزار و ۱۸۰ نفر بیمار با تست مثبت کرونا در بیمارستانهای تحت نظارت دانشگاه بستری شدهاند، تاکید کرد: از این تعداد بیمار، ۹۵۳ نفر مرخص شدهاند همچنین کرونا در شهرهای تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی سمنان ۱۷۷ فوتی برجای گذاشته است.
وی با بیان اینکه تست کویید ۱۹ برای یک هزار و ۶۴۸ نفر نیز در این ۶ ماه در بیمارستانهای زیر نظارت دانشگاه علوم پزشکی سمنان منفی شده است، ابراز کرد: در حال حاضر نیز در مجموع بیمارستانهای معتمدی گرمسار، ولایت دامغان و کوثر سمنان ۷۵ بیمار بستری مشکوک به کرونا داریم که ممکن است تست آنها منفی باشد لذا عملاً از کل بیماران کرونایی شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان، ۸۰.۴ درصد مرخص شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه ۵۳ درصد از کسانی که در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه به دلیل کویید ۱۹ بستری شدند مرد بودهاند، گفت: ۴۷ درصد بیماران کرونایی خانم بودهاند و میانگین سنی بستری شدگان ۵۸ سال است.
دانایی با بیان اینکه ۲۳ درصد بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانهای زیر نظارت دانشگاه علوم پزشکی سمنان، دارای بیماری قلبی بودهاند، گفت: ۱۸ درصد این افراد دیابت داشتهاند که این موضوع نکته مهمی تلقی میشود یعنی افرادی که بیماری زمینهای دارند از شانس ابتلای بالایی نسبت به دیگران برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه متوسط سن فوت شدگان بیماری کرونا در شهرهای تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی سمنان ۷۲ سال بوده است، تاکید کرد: ۵۷ درصد فوت شدگان مرد و ۴۳ درصد آنها خانم بودند که هشت درصدشان سابقه سرطان، ۱۷ درصد دیابت، ۲۱ درصد بیماری قبلی و ۶ درصد بیماری کلیوی داشتهاند یعنی بیش از ۵۰ درصد بیماران کرونایی در سمنان که فوت شدهاند بیماری سابقهای داشته و مُسن بودهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان همچنین ادامه داد: از اول اسفند ماه سال گذشته کرونا در شهرهای زیر نظارت دانشگاه شیوع و اوج آن در ۲۵ اسفند ماه ۹۸ بود اما خوشبختانه با آگاهی رسانی و اقداماتی که صورت گرفت کم کم شاهد کاهش بیماران کرونایی بودیم تا اینکه در اردیبهشت به حداقل بیماران کرونایی در شهرهای زیر نظارت دانشگاه بودیم اما به سرعت در همان روزها علی رغم اینکه تلاشهای زیادی صورت میگرفت که شرایط عادی جلوه داده نشود، متأسفانه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی سبب شد تا کرونا بازگردد و تعداد بیماران دوباره به میزان بالایی بازگشت.
دانایی با بیان اینکه افزایش دوباره کرونا به خاطر عدم رعایت پروتکلها بود، ابراز کرد: رعایت پروتکلها دوباره موجب شد تا در چند روز اخیر شاهد کاهش محسوس کرونا باشیم اما این به معنای شرایط خوب نیست، لذا شرایط خوب برای کرونا به این معنی است که بیماری توسعه نیافته باشد و یا واکسن آن ساخته شده باشد در غیر این صورت شرایط کرونا خوب نیست.
وی با بیان اینکه جامعه پرخطر در بیماری کرونا کسانی هستند که مین هستند و بیماری داشتهاند که البته باعث شده تا این افراد بیشتر مراقب خودشان باشند اما مشکل اینجا است که این مراقبت بیش از حد سبب بروز ترس در این قشر شده است، گفت: مشکلی که در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان رخ داده این است که بیماران زمینهای و مسن حتی برای مشکلات بیماری خودشان هم دیگر به بیمارستان مراجعه نمیکنند و این خطرناک است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: امروز بیمارانی هستند که برای مثال دیابت دارند اما برای درمان به مراکز درمانی و بیمارستانها مراجعه نمیکنند تا مبادا کرونا نگیرند که این موضوع اصلاً خوب نیست چرا که دیابت آنها را از پا در میآورد لذا این ترس و نگرانی بیمارگونهای که درباره کرونا ایجاد شده نباید به روند درمانی یک نفر ضربه بزند.
به گزارش خبرنگار مهر، استان سمنان دارای دو دانشگاه علوم پزشکی در سمنان و شاهرود است و آمار بیماران کرونایی اعلام شده به تمام استان سمنان غیر از شاهرود و میامی تعلق دارد.