رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در واقع باید گفت مردم نقش اساسی و غیرقابل انکاری در مراحل مختلف مدیریت بحران از جمله پیشگیری و بازتوانی دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در نشست هم اندیشی با سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد با اشاره به اینکه آسیب‌ها در زمان بحران بسته به سطوح مختلف جامعه متفاوت خواهد بود، گفت: با توجه به این موضوع، آموزش‌ها در مناطق مختلف کشور با توجه به شرایط اقلیمی و فرهنگی متفاوت است و سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد به دلیل ارتباط دو سویه با مردم در امر آموزش می‌توانند بسیار خوب و کاربردی عمل کنند.

وی با اعلام اینکه در زمان حوادث ما شاهد حضور و تجمع افراد جهت امداد رسانی هستیم از این رو در زمان حوادث ما با کمبود نیروی امدادی مواجه نیستیم، اظهار داشت: تمرکز سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد باید بر اصل آموزش باشد، آموزش در حوزه بحران باید در کشور رواج پیدا کند به گونه‌ای که در عملکرد افراد در حوادث احتمالی، تأثیر مطلوب بگذارد.

نجار با بیان اینکه در زمان بحران ما به دنبال این هستیم که شرایط مردم را هرچه سریع‌تر به حالت عادی برگردانیم، افزود: ما امروزه با مفهومی به نام خود فقیر انگاری در زمان بحران بین افراد حادثه دیده مواجه هستیم که آفت بزرگی در زمان حوادث به شمار می‌آید و منجر به کاهش تاب آوری می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با بیان اینکه در حوادث با مشکل دیگری مواجه هستیم و آن بزرگنمایی سطوح حوادث است، افزود: این بزرگنمایی در بیشتر مواقع مدیریت حادثه و بحران را با مشکل مواجه می‌کند.

نجار در پایان با اشاره به آئین نامه فداکار خدمتی نیز خاطر نشان کرد: این آئین نامه جهت تکریم و خدمات رسانی به نیروهای داوطلب امدادی تهیه و تدوین شده است.