به گزارش خبرنگار مهر، رضوان سلماسی ظهر یکشنبه در صحن شورای شهر همدان گفت: حوزه کودکان طلایهدار برندسازی فرهنگی همدان شده و با عنوان «شهر دوستدار کودک» از کمیته فرهنگی تا کسب عنوان جهانی ماراتن به مقصد خود رسید.
رضوان سلماسی با بیان اینکه برندسازی فرهنگی به عنوان یکی از اهداف شورای شهر همدان در دوره پنجم در دستورکار کمیسیون فرهنگی اجتماعی قرار گرفته است، افزود: از آنجایی که کودکان عامل پیوند نسلهای گذشته و آینده در هر جامعهای محسوب میشوند، انتقال سنتها، فرهنگها، اعتقادات، باورها و پیشینههای هویتبخش و اصلاح محیط اجتماعی در هر جامعه از طریق کودکان مسیر میشود.
سلماسی اضافه کرد: از این رو با توجه به اهمیت جایگاه کودکان در جامعه، این حوزه هدف سیاست گذاری قرار گرفت و ابتکار شهر دوستدار کودک در وزارت کشور و یونیسف به عنوان مصداق اجرایی این حرکت انتخاب شد.
وی با اشاره به اینکه طراحی فضاهای شهری و توجه به جنبههای کالبدی شهری در تحقق شهر دوستدار کودک ضروری است، اضافه کرد: تحقق شهر دوستدار کودک باید با توجه به کرامت و قداست همه ساکنان شهر محقق شود که این تضمین سلامت روحی و جسمی آنان با رعایت حقوق شهروندی گامی اساسی در راستای تحقق شعار شهر دوستدار کودک است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان ادامه داد: حال که شهر دوستدار کودک با رسالت احقاق حقوق کودکان در رشد، یادگیری و توانمندسازی آیندهسازان این سرزمین فرصتی برای بروز و ظهور تواناییها و پتانسیلهای فرهنگی و اجتماعی شهر به شمار میآید؛ کسب عنوان «پایلوت شهر دوستدار کودک» مجالی دیگر برای معرفی تواناییهای کهن بوم همدان فراهم کرده است.
سلماسی اظهار کرد: در این راستا تدوین ضوابط شهر دوستدار کودک، طراحی و ایجاد خانههای بازی، گذرهای کودک، اتاقهای مادر و کودک، استانداردسازی زمینهای بازی بوستانها، و سایر فعالیتهای مرتبط و هم راستا با معیارها و شاخصههای شهرهای دوستدار کودک با نگاه کارشناسی و تخصصی در دستورکار قرار دارد.
وی یادآور شد: با پیگیرهای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان ضمن همکاری متولیان، متخصصین، فعالین مدنی در این حوزه، کارگروه تخصصی «شهر دوستدار کودک» در مرکز پژوهشهای شورا، ذیل این کمیسیون، فعالیت خود را آغاز و با شکلگیری دبیرخانهای به این نام، در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری، بر اساس ابلاغیه وزارت کشور، سیاستهای ابلاغی کمیسیون در شهرداری اجرایی شد.
سلماسی همکاری دستگاههای مرتبط در این حوزه از جمله آموزش و پرورش، بهزیستی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سمنها و تشکلهای مردمی را قابل توجه و شایسته تقدیر برشمرد و گفت: نقطه هدف کمیسیون و شورای اجرایی، کسب عنوان و نشان شهر دوستدار کودک و پایلوت شدن، مجوز و فرصت حرکت برای دستیابی به این برند ملی و بین المللی است.
وی افزود: از این رو باید شاخصهها و دستورالعمل وزارت کشور و سازمان یونیسف از سوی دبیرخانه، برای هماهنگ کردن اقدامات تمامی دستگاههای مرتبط در شهر، با محوریت دبیرخانه شهر دوستدار کودک به طور جدی احصاء و به متولیان امر ابلاغ شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان با بیان اینکه در راستای دریافت نشان و برند «شهر دوستدار کودک» یونیسف، برآنیم که چرخه شهر دوستدار کودک را به صورت موفقیتآمیز تکمیل کرده و نشان یا عنوان رسمی را برای همدان دریافت کنیم، اضافه کرد: به همین منظور استفاده حداکثری از پتانسیلها و زیرساختهای شورای اجتماعی محلات میتواند گامی مؤثر در رسیدن به هدف این حرکت باشد که تشکیل شورای کودکان در شورای اجتماعی محلات، بهره گیری از آموزش شهروندی در تلطیف فضای فکری و عملکردی شهر در جهت مناسب سازی فضای شهری برای کودکان از برنامههای آتی شهر دوستدار کودک است.