همدان - مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان از پیش بینی ۱۶ میلیاردتومان اعتبار برای اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری در استان همدان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح بازآفرینی بافت فرسوده شهرها فرصت مناسبی است تا دولت با اجرای آن خانه‌های فرسوده و محله‌های قدیمی که مشکلات فراوانی دارند را نوسازی کند؛ گامی بلند که دامنه‌های مثبت آن حتی می‌تواند به حوزه‌هایی همچون کاهش آسیب‌های اجتماعی، پدافند غیرعامل، بهبود مدیریت شهری و هزاران جنبه دیگر برسد.

دولت با اجرای طرح بازآفرینی شهری فرصتی را به منظور نوسازی بافت‌های فرسوده فراهم کرده و می‌توان با اجرای آن، مشکلات و کمبودهای خدماتی را در این مناطق رفع کرد و پویایی، تحرک، آرامش و آسایش را به این مناطق باز گرداند.

هدف اصلی در اجرای طرح بازآفرینی شهری حفاظت و صیانت از افرادی است که در سکونت گاه‌های نامناسب و ناکارآمد با بافت‌های ضعیف و مشکل دار و فرسوده شهری زندگی می‌کنند و در مواجهه با حوادث طبیعی و غیرطبیعی با خطر روبرو هستند؛ اما در این مناطق خانه‌هایی نیز وجود دارد که از دید میراث فرهنگی با ارزش هستند.

ازآنجایی که محلات قدیمی نشانه هویت فرهنگی و تاریخی شهرها محسوب می‌شوند و تخریب و نابودی آنها تیشه بر ریشه هویت ساکنان است، ضرورت رسیدگی به این بافت‌ها و ساماندهی و احیا آنها احساس می‌شود؛ همدان دارای محله‌های تاریخی، فاخر و ارزشمندی است که نیاز به احیا و با ززنده سازی دارد.

تخصیص ۱۶ میلیارد تومان برای طرح‌های بازآفرینی شهری استان همدان

مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان ظهر یکشنبه در همین خصوص در جمع خبرنگاران با بیان اینکه محدوده بازآفرینی به ۵ زیرگونه مناطق ناکارآمد میانی، بافت تاریخی، سکونتگاه‌های غیررسمی، روستاهای الحاقی و کاربری‌های ناهمگون تقسیم می‌شود، عنوان کرد: طرح بازآفرینی شهری در راستای توسعه همه‌جانبه شهرها در پیش گرفته شد و طبق آن مقرر شد تا مناطق مربوطه شناسایی شوند.

داریوش حسینی با اشاره به اینکه از محل تبصره ۱۸ بالغ بر ۴۱ میلیارد تومان برای همدان در نظر گرفته شد، عنوان کرد: قرار شد تا این اعتبارات سالانه حدود ۲۰ درصد تخصیص یابد که تاکنون بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان در سال ۹۷ و ۹۸ (هرسال به مبلغ ۸ میلیارد تومان) تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه میزان تخصیص اعتبارات تاکنون طبق روندی که مطرح شده بود، پیش رفته است؛ گفت: در این راستا، پروژه‌هایی عقد قرارداد و فعالیت‌های مربوط به آن‌ها شروع شده است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه در سال ۹۶ تا ۹۸ بالغ‌بر ۴۲۰۰ تن قیر رایگان به شهرداری‌های مراکز شهرستان‌های همدان تحویل داده شد، از احداث مجموعه چندمنظوره حصار امام و خانه قرآن و عترت محله خضر، لوله‌گذاری و اصلاح نهر دیزج، بهسازی و جداره سازی و مبلمان پیاده‌راه میدان امام، بوعلی و اکباتان، تکمیل و اصلاح دیوارکشی و پوشش رودخانه حصار امام در راستای اجرای طرح بازآفرینی شهری در استان نام برد.

کمک به شهرداری برای بهسازی بافت مرکزی تویسرکان

حسینی افزود: تکمیل و اصلاح دیوارکشی و پوشش رودخانه حصار علی‌آباد، ساماندهی حاشیه رودخانه و پارک منوچهری همدان، احداث و راه‌اندازی پارک میرفتاح و احداث دیوار حائل رودخانه شمس‌آباد ملایر، احداث مرکز درمانی محله سر جوی ملایر و بهسازی و تأمین شبکه فاضلاب آن و کمک به شهرداری برای بهسازی بافت مرکزی تویسرکان و ساماندهی مسیل اصلی شهر در محله مرکزی نهاوند، نیز از دیگر اقدامات این اداره در حوزه بازآفرینی شهری است.

وی گفت: مرمت بازار قدیمی پای قلعه نهاوند، مرمت خانه سیفی جولان همدان، احیا و نوسازی و بهسازی خانه قهاری جولان همدان، احیا، نوسازی و بهسازی محله‌های کبابیان، کلپا و حاجی در شهر همدان ازجمله پروژه‌های بافت تاریخی برای حفظ و مرمت هستند.

حسینی اضافه کرد: از برنامه‌های این اداره کل برای سال‌های آینده می‌توان به بهسازی و آسفالت معابر جوادیه نهاوند، طراحی ساماندهی میدان مرکزی نهاوند، طراحی و اجرای پیاده‌راه خیابان شهید صباغ زاده و شهید ستار ابراهیمی شهر رزن، احیا، بهسازی و نوسازی محله مرکزی شهر فامنین، تهیه طرح بهسازی و نوسازی محدوده‌ها و محلات هدف شهر ملایر اشاره کرد.