حجت‌الاسلام والمسلمین آقاتهرانی، ضمن بازدید از ستاد هماهنگی کانون‌های فهما کشور و رونمایی از پوستر روز جهانی مسجد، طی سخنانی اظهار کرد: فعالیت در مسجد نیازمند رویکرد کیفی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در جریان بازدید حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و برخی از اعضای این کمیسیون از ستاد هماهنگی کانون‌های فهما کشور که عصر یکشنبه ۲۶ مرداد صورت پذیرفت، از پوستر روز جهانی مسجد رونمایی شد.

حجت‌الاسلام آقاتهرانی در این آئین طی سخنانی اظهار کرد: از دوره‌های گذشته که به ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور دعوت می‌شدم خاطرات خوبی برایم باقی مانده است؛ به مسجد علقه دارم و در ایام جوانی در مسجدالنبی (ص) قم فعالیت داشتم و احکام و کتاب چهل حدیث امام خمینی (ره) را شرح و تدریس می‌کردم.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: باید در فعالیت‌های مسجدی به دنبال کار با کیفیت باشیم، به هر اندازه که کیفیت بالاتر باشد نتیجه بهتری می‌بینیم و کارکردهای مسجد احیا می‌شود. کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نعمت‌هایی هستند که در اختیار ما قرار گرفتند، باید در کار جدی باشیم و معنویت را به فعالیت‌ها تزریق کنیم.

اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد الگوی عملی برای قشر جوان جامعه باشند

همچنین در بخش دیگری از این آئین حجت‌الاسلام و المسلمین جواد نیک‌بین طی سخنانی با بیان اینکه مسجد تنها نهادی است که ما به ازای غربی ندارد، اظهار کرد: بسیاری از مراکز فرهنگی ما به ازایی در غرب دارند اما این مساله در مورد مسجد صدق نمی‌کند و مسجد یک ظرفیت برای ماست.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کار کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آن است که هنرمندانه قشر نوجوان و جوان را به سمت فعالیت‌های مسجدی جذب کنند به این معنا که از طریق ابزاری چون سرود، تئاتر و موسیقی و فعالیت‌هایی از این دست در عرصه ظاهر شوند، اما سوال آن است که چگونه افراد را از طریق تواشیح، سرود، تئاتر، موسیقی جذب کنیم؟ معتقدم این جذب کردن افراد از دل دین و فعالیت دینی در قالب‌های مذکور حاصل می‌شود، اگر در دوران کودکی دانه ایمان و بذر محبت را هنرمندانه در دل بچه‌های مسجد کاشتیم هرگز اثر آن از بین نمی‌رود.

حجت الاسلام نیک بین افزود: نیازی نیست که خدا را برای همگان اثبات کنیم، بلکه لازم است که به دیگران اثبات کنیم که ما خداپرست هستیم، اصلاً نیازی نیست دیگران را به اسلام دعوت کنیم چراکه صدای عمل آن قدر بلند است که افراد به آن جذب می‌شوند. پیامبر اکرم (ص) قبل از رسول شدن، امین بود یعنی الگوی عملی از امانت داری بود، بنابراین اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید الگوی عملی قشر جوان باشند.

تحول فرهنگی از مسجد آغاز می‌شود

در ادامه این نشست غلامرضا منتظری طی سخنانی با بیان اینکه تحول فرهنگی از مسجد آغاز می‌شود، گفت: فعالیت در مساجد باید با ذائقه مخاطب ارتباط داشته باشد و در این عرصه بیشترین تأثیر فعالیت‌ها در حوزه فرهنگ و هنر است.

نایب رئیس کیمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: پهن کردن سفره فرهنگی در مسجد نیازمند آن است که غذاهای مختلف در حوزه فرهنگ ارائه کنیم.

وی با اشاره به رواق‌های مختلفی که ذیل رویداد فهما تعریف شده است، افزود: پیشنهاد می‌کنم در هرکدام از این رواق‌ها متولیان موفق را جمع کرده و مدل موفق به عنوان شاخص و طراز معرفی شود؛ همچنین ضرورت دارد با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، هیأت اندیشه ورز متشکل از جوانان مسجدی تشکیل شود تا بازوان فکری ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور شوند.


گفتنی است در پایان این نشست، پوستر روز جهانی مسجد رونمایی شد.