به گزارش خبرنگار مهر، مسعود طاهری جعفری بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور درباره محکومیت بیش از ۶ میلیون یورویی ایران در ماجرای شکایت مارک ویلموتس گفت: هیچ ایرانی از باخت در چنین پروندهای در جامعه بین الملل خوشحال نیست. به نظرم نباید در این شرایط همه چیز را متوجه فدراسیون فوتبال کرد بلکه تمام مسئولان ورزش باید برای احقاق حق تلاش کنند. قوه قضائیه و بازرسی به این موضوع ورود کرده و تیمی از بازرسان موضوع را بررسی کردند. این گزارش مراحل نهایی را طی میکند تا به مراجع ذیربط ارسال شود. ایرادهایی در قرارداد فدراسیون فوتبال با ویلموتس وجود دارد که جای دفاع ندارد.
وی با اشاره جزئیات پرداختی به سرمربی پیشین تیم ملی ادامه داد: از ۲۲ می ۲۰۱۹ میلادی تا پایان جام جهانی قطر قراردادی با این سرمربی به امضا رسیده است که در مجموع ۷ میلیون و ۸۷۵ هزار یورو و مبلغ قرارداد دستیارانش هم سالی ۱۵۰ هزار یورو است. مجموع پرداختی به ویلموتس و دستیارانش برای ۶۳ روز حضور در ایران دو میلیون و ۲۷۸ هزار و ۷۱۵ یورو، ۱۱ هزار دلار و ۶۳ دلار و بالغ بر هفت میلیارد ریال اعتبار داخلی است.
طاهری در ادامه توضیحات مربوط به پرداختیهای فدراسیون به ویلموتس تصریح کرد: برای همین مدت، ۶۰۵ هزار یورو مازاد پرداختی داشتیم که این در واقع بر گرفته از عدم حضور آقایان در این اتفاق بوده است. اسناد مالی فدراسیون فوتبال نشان میدهد نزدیک به ۸۸ هزار میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارد، باز هم ۷ میلیارد تومان مالیات قرارداد ویلموتس را بر عهده گرفته است.
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور گفت: قرارداد ویلموتس ایرادهای زیادی دارد. حتی روال اساسنامهای در این قرارداد طی نشده است. کمیته فنی باید گزینهها را بررسی میکرده و سپس به هیأت رئیسه میداده اما انجام نشده است. رئیس وقت فراسیون قرارداد را میبندد و پس از هشت روز به تصویب هیأت رئیسه میرسد. ممکن است رئیس وقت فدراسیون بگوید شفاهی با اعضای هیئت رئیسه صحبت کرده اما اسناد چیزی را نشان میدهد که به آن اشاره کردم. ویلموتس در دو تیم ساحل عاج و بلژیک کار کرده و در هر دو اخراج شده و دو سال بیکار بوده است. زمانی که برای عقد قرارداد سراغ ویلموتس میرویم او بیکار بوده است.
وی درباره دستهای پشت پرده در این قرارداد تاکید کرد: آنچه مسلم است الزامات حقوقی اصلاً رعایت نشده است. محل تأمین منابع مربوط به این قرارداد به هیچ وجه مشخص نیست. ما میدانستیم تحریم هستیم. در دورهای که هفت سال به هیچکس نباختیم هم میدانستیم پول نداریم و پرداختیهای خود در طی هشت سال قرارداد با آقای کی روش را از طریق فیفا دادیم. در قرارداد با ویلموتس موارد نامتعارفی هم داشته است. مثلاً برای هر برد ۶ هزار یورو و هر مساوی ۳ هزار یورو برای ویلموتس در نظر گرفته شده بود. ما امروز در شرایطی هستیم که منابع ارزی محدود است و میطلبد که حساسیت بیشتری داشته باشیم.
طاهری راجع به چگونگی برخورد با متخلفان تاکید کرد: سازمان بازرسی بعد از تشکیل پرونده در مراحل نهایی تحقیقات است و سپس این پرونده به دادسراها میرود و به تناسب تخلف، موضوع رسیدگی میشود.
بازرس کل امور ورزش و جوانان درباره دفاعیات تیم حقوقی فدراسیون فوتبال که شامل دو وکیل جوان و «لودویک دلچات» از کشور سوئیس بوده است یادآور شد: در خصوص تیمی که وکالت را قبول کردند همه ما این موضوع را میدانیم که واقعاً وقت آزمون و خطا نیست. آقایان اشاره میکردند وقت کم بوده است که برای چهار روز باید ۳۰۰ صفحه خوانده شود. برداشت این است که اصلاً آنها احاطهای روی آن داشته باشند که آن را هم نداشتند. این موضوع، ملی است و ورزش را دچار بحران ناخودآگاه کرده است.
طاهری گفت: طبق بند یک از ماده پنج قرارداد به صراحت به ویلموتس اختیار داده که با وکلای خود که از منتسبین بسیار نزدیک او هستند بتواند چنین رأیی را در دادگاه بدوی بگیرد. رئیس وقت فدراسیون میگوید وکیلی که من استخدام کردم حذف شده و تیم دیگری آمده که به پرونده اشرافیت ندارد. کسانی که الان مسئول فدراسیون هستند آن زمان جزو هیئت رئیسه بودند. آنها را احضار کردیم و سوالاتی پرسیدیم که طی روال سازمانی است و مراحل پایانی خودش را سپری میکند.
بازرس امور وزارت ورزش درباره سایر قراردادهایی که با خارجیها در فوتبال ایران بسته میشود خاطرنشان کرد: قراردادهای بدی بسته شده که در انتظر برخی افراد نظیر آنچه بین استقلال و شفر سرمربی سابق این تیم بوده است نیز رقم خواهد خورد.