وزیر بهداشت، گفت: لباس پزشکان، لباس احرام است که بر تن کرده اند تا به طواف بیمار در سخت ترین شرایط بروند.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید نمکی، روز پنج شنبه در مراسم روز پزشک در سالن همایش‌های برج میلاد تهران، افزود: صبحت از مدافعان سلامت، بغض‌های فرو خفته ای است که بارها مورد کم مهری و بعضاً اهانت قرار گرفته اند، اما از خدمت به مردم و بیماران دست بر نداشته اند.

وی گفت: لباس ما لباس احرام ماست تا به طواف بیمار در سخت‌ترین شرایط برویم.

نمکی ادامه داد: کار پزشک، خریدن اندوه و فروختن جان است که با هیچ معیار مادی نمی‌توان آن را قیاس کرد.

وزیر بهداشت با طرح این سوال که مگر می‌شود خدمات پزشکان را با پول جبران کرد، گفت: دقایقی که این عزیزان بر بالین بیماران حاضر می‌شوند با هیچ تعرفه‌ای قابل جبران نیست.

نمکی با اشاره به وضعیت تخت‌های بیمارستانی در ایران و مقایسه با کشورهای اروپایی، افزود: در بهترین وضعیت ما توانسته ایم ۱.۶ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت داشته باشیم که این میزان در اروپا بین ۶ تا ۷ برابر است. با این حال آنچه که باعث شد هیچ بیمار کرونایی پشت در بیمارستان‌ها نماند و هیچ بیمار سالمندی از دستگاه ونتیلاتور جدا نشود، تلاش و ایثار مدافعان سلامت بوده اند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: بزرگ‌ترین سرمایه ملی ما در مدیریت بیماری کرونا، همت و غیرت جامعه پزشکی و سایر دست اندرکاران در مراکز درمانی بوده اند.

وی ادامه داد: بهترین قدر شناسی از جامعه پزشکی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. زیرا، باید این حقیقت را بازگو کنم که کادر پزشکی ما خسته است.

نمکی با عنوان این مطلب که فکر می‌کردیم تابستان آرام تری را داشته باشیم، افزود: علت اینکه چرا کرونا در تابستان دوباره خیز گرفت را به آینده می‌سپارم. در انتظار روزهای سخت پاییزی خواهیم بود و بهتر است با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، پزشکان را خسته‌تر نکنیم و اجازه بدهیم توان و نفس خدمت در روزهای پیش رو در پاییز و زمستان را داشته باشند.

وزیر بهداشت گفت: با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، اجازه ندهیم آثار خیز جدیدی از بیماری بر دوش کادر پزشکی و مدافعان سلامت سنگینی کند.

وی با اشاره به احتمال روزهای سخت پاییزی، افزود: همزمانی شیوع کرونا و آنفلوانزا، کار مدافعان سلامت را سخت‌تر خواهد کرد. بنابراین، بهتر است که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، آنها را خسته‌تر نکنیم.