به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط هاشمی صبح شنبه در جلسه هم اندیشی فعالان اقتصادی و کارآفرینان خراسان جنوبی با بیان اینکه اتاق بازرگانی پارلمانی بوده که افکار فعالان جامعه را در خود جای داده است، افزود: اگر مشارکت جو و مشارکت پذیر باشیم، بودن در مسیر نقشهای مسئولانه معنا میدهد و هیچکس احساس بیگانگی نمیکند.
وی اظهار کرد: مجلس زمانی قوام میگیرد و بر پایه مشارکت مردمی پرچم برافراشته میکند که نگاه خود را از این کانونها گرفته باشد و موضع خود را بر پایه مطالبه گری گذاشته باشد.
هاشمی با بیان اینکه پارلمان بخش خصوصی پارلمانی موفق و پرچم دار کار، تلاش و عبور از بحران است، گفت: اگر نقش بخش خصوصی در کنار دولت نبود با این تحریم شکننده، بحران دور از انتظار نبود.
معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با طرح این پرسش که اگر برجام نبود با روحیه فعلی ترامپ اوضاع کشور چه بود؟ گفت: برجام اجماع جهان را فرو ریخت.
هاشمی با بیان اینکه امروز از تولید ۹۰ تن محصول کشاورزی به بیش از ۱۳۰ میلیون تن رسیدهایم، اظهار کرد: امروز نقش فعالان اقتصادی به خوبی در مسیر مقاومت نمایان شده است.
وی بیان کرد: عزت تنها منحصر به دفاع مقدس نبود بلکه امروز فعالان اقتصادی و بخش خصوصی عزت خلق کرده و با اراده به دولت کمک میکنند.
ضرورت توجه ویژه به سرمایه نیروی انسانی
هاشمی با بیان اینکه اتاق بازرگانی را صاحب صلاحیت حرفهای برای ورود در کار آموزش میدانیم، گفت: هر کس در موضع کار و تولید استان و مهارتش مورد سنجش قرار گرفت، برایش گواهینامه صادر شود.
معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ادامه داد: اگر هر کس در تشکل خودش به توانایی رسیده و مورد ارزیابی قرار گرفته، برایمان سند بوده و گواهینامه صادر میشود.
هاشمی با بیان اینکه دپارتمان ملی معدن و خوشهها در را خراسان جنوبی تأسیس میکنیم که نقش ملی را عهده دار باشد، گفت: سرمایه انسانی ارزشمندترین و گرانبهاترین سرمایه خراسان جنوبی بوده که میطلبد مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی پیشتاز عرصه علم و دانش بوده که نیازمند توجه است، گفت: این استان باید امروز در امور ارتباطات حرفی برای گفتن داشته باشد.
هاشمی با بیان اینکه خراسان جنوبی میتواند ادعای استان با مهارت در کشور را داشته باشد، افزود: این استان گرانبهاترین محصولات قیمتی و کشاورزی مانند زعفران را دارا بوده که تاکنون تلاشهای زیادی در راستای نجات این محصول از غارت انجام شده است.
ایجاد مرکز هدایت اشتغال در کارگاهها
معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۸۵ درصد زعفران در بازار جهان را در دست داریم و میطلبد به سمت فرآوری و جلوگیری از خام فروشی محصول برویم که این مهم نیازمند ورود اتاق بازرگانی است.
وی خواستار افزایش بهرهوری زعفران، زرشک و انار در خراسان جنوبی شد و افزود: مهارت سبز، و مهارت تکنولوژی در خراسان جنوبی حرفی برای گفتن دارد.
هاشمی با بیان اینکه در ایجاد مراکز جوار کارگاه هیچگونه محدودیتی نداریم، اظهار کرد: در حال حاضر هم به افزایش مهارت کارگران فعلی و هم به جذب نیروی جدید میاندیشیم.
وی بالاترین نرخ بیکاری را مربوط به فارغالتحصیلان دانشگاهی دانست و افزود: تاکنون مرکز هدایت اشتغال در ۲۲۰ دانشگاه ایجاد شده و آمادگی تجهیز تمام دانشگاهها به این مرکز را داریم.
هاشمی با بیان اینکه ۴۲ درصد جمعیت خراسان جنوبی، روستایی هستند، اظهار کرد: مهارت جوامع روستایی باید مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت شاهد افزایش مهاجرتها و حاشیه نشینی خواهیم بود.
معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه سند توسعه اتاق، سند بالادست ما است، گفت: خواستاریم سند راهبری توسعه و نیازهای اتاق به ما اعلام شود.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی میتواند علاوه بر ارتقا سطح معیشت، درآمد و بهرهوری داخل استان، در ایجاد فرصتهای نو برای افرادی که در جست و جوی کار در ایران یک شعبه باشد.
هاشمی بیان کرد: مقرر شده تسهیلات کارآفرینی و اشتغالزایی در اختیار آن دسته از افرادی که مهارتشان تأیید شود، قرار گیرد.
وی بیان کرد: هزار و ۳۰۰ استاندارد در کمتر از ۱۰ ماه رونمایی شده که بیش از ۲۰۰ استاندارد مربوط به بخش کشاورزی است.