به گزارش خبرنگار مهر، حمید رضا کرمی در جمع خبرنگاران به مناسبت یافت بقایای ۱۳ اسکلت انسانی و جانوری در پایگاه جهانی تخت جمشید، گفت: مطالعات به شناسایی بیش از ۲۰۰۰ اثر از دوران پارینه سنگی میانی تا معاصر بوده است اما آثار ما بیشتر در ارتباط با دوره هخامنشی است و به مجموعهای از زیرساختهای هخامنشی دست یافتهایم.
وی در ادامه اظهار کرد: مطالعات نشان داده پاسارگاد گستردهتر از محوطهای است که میشناسیم؛ مجموعه گستردهای از سدها که بیش از ۸۰ کیلومتر کانال آبرسانی شناسایی کردیم.
کرمی، ادامه داد: مجموعهای از آثار را شناسایی کردیم که بخشی از آنها مربوط به مسیرهای ارتباطی است و چندین مرکز نگهبانی در گذرگاههای تاریخی و تعداد زیادی هم محوطههای مسکونی شناسایی شد.
این کارشناس باستان شناسی افزود: آثار زیادی از دوره اشکانی، ساسانی و معاصر و بیش از ۲۰۰۰ گور منفرد از اشکانی و ساسانی شناسایی شده است.
این در حالیست که وحید بارانی سرپرست تهیه نقشه در میراث جهان تخت جمشید هم گفت: به این نتیجه رسیدیم که یک نقشه کامل را از دشت مرودشت تهیه و دادههای باستان شناسی خود را شناسایی تا بانک اطلاعاتی را کاملتر کنیم.
به گفته بارانی، تا امروز سه فصل است پیش رفته و امید است بتوان در فصول آینده شهرستان مرودشت را بررسی کرد.
وی افزود: در این ۳ فصل ۶۰۰ محوطه شناسایی شده و توالی گاهنگاری از دوران پارینه سنگی تا اسلامی را داریم؛ غارها و پناهگاههای صخرهای و شیوههای تدفین در کوهها و گورستانهای دوره کوچ نشینی به همراه بناها، پلها، بندها و نقوش صخرهای را هم شناسایی کردیم.