خرم‌آباد- مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با اشاره به ساخت فیلم شهید مدافع حرم «اسماعیل یاراحمدی» در این استان، آخرین وضعیت موزه دفاع مقدس لرستان را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محسن رشیدی امروز سه شنبه در دیدار با برخی از فعالان رسانه‌ای لرستان در سخنانی با اشاره به نقش تأثیر گذار رزمندگان لرستانی در هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: لرستان، جز اولین استان‌هایی بود که اقشار مختلف آن در میدان دفاع از میهن حضور پیدا کردند.

ضرورت تبیین کارکردهای دفاع مقدس در لرستان

وی با اشاره به حضور خود جوش رزمندگان لرستانی در هشت سال دفاع مقدس عنوان کرد: لرستان ۱۰۸ شهید دانشجو، ۹۵۰ شهید دانش آموز داشته، ارتش، سپاه، هلال احمر، ادارات و… نیز دارای شهدای فراوانی است و همه اقشار استان درگیر بحث دفاع مقدس بودند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با اشاره به نقش رسانه در دفاع مقدس بیان داشت: رسانه‌ها و خبرنگاران حماسه‌های دفاع مقدس را به نحو مطلوبی به تصویر کشیدند و امروز نیز این راه ادامه دارد.

سرهنگ رشیدی با بیان اینکه متأسفانه در لرستان نتوانسته‌ایم آن طور که باید، کارکردهای دفاع مقدس را در جامعه ارائه و ترویج دهیم افزود: با وجود نقش تأثیر گذار رزمندگان لرستانی در دفاع مقدس، اما در معرفی این ظرفیت عملکرد مطلوبی نداشته‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه در گذشته اقداماتی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، معرفی شهدا و حماسه‌های رزمندگان صورت گرفته اما خیلی کم است گفت: ما نتوانسته‌ایم این ظرفیت را برای جامعه ترسیم و تبیین کنیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با بیان اینکه به طور حتم این امر مطالبه‌ای است که نسل آینده از ما خواهد داشت گفت: در بحث باغ موزه دفاع مقدس که قرار است در استان ایجاد شود نیاز به محتوا سازی داریم.

شهدای شاخص لرستان معرفی شوند

سرهنگ رشیدی با تاکید بر اینکه سازه این موزه احداث می‌شود اما بحث محتوای درونی آن برای ما خیلی مهم است عنوان کرد: انتظار این بوده که رسانه‌ها در این رابطه به ما کمک کنند.

وی با اشاره به برگزاری کنگره ملی ۶۳۰۰ شهید لرستان در سال ۱۴۰۰ بیان داشت: در این کنگره نیز رسانه‌ها می‌توانند اثر گذار باشند تا حداقل تاریخ شفاهی، آثار، عکس و… شهدا و رزمندگان را احصا کنیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با بیان اینکه این امر دینی بوده که بر گردن همه ما قرار دارد گفت: علاوه بر رسانه‌ها، می‌توان از ظرفیت گروههای جهادی نیز استفاده کرد.

سرهنگ رشیدی با تاکید بر اینکه متأسفانه شهدای شاخص لرستان آن طور که باید به جامعه معرفی نشده‌اند بیان داشت: لرستان ۹۵۰ شهید دانش آموز دارد که خیلی از آنها به لحاظ سنی به شهید فهمیده نزدیک هستند و این در حالیست که اقدامی برای معرفی آنها انجام نشده است.

استقبال از ایجاد کارگروه رسانه‌ای برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در بحث استفاده از «المان‌ها» نیز آن طور که باید در شهرهای استان اقدامی صورت نگرفته و این در حالیست که استان‌های دیگر در این زمینه اقدامات جدی و اثر گذاری را انجام داده‌اند، تصریح کرد: پلدختر به عنوان هویزه ثانی معرفی شده و شهدای زیادی در بمباران آن داشته‌ایم و این در حالیست که یک «المان» از شهدای بمباران را در این شهر نداریم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با بیان اینکه ما حتی یک میدان کوچک به نام ۹۵۰ شهید دانش آموز استان نداریم بیان داشت: کارهایی صورت گرفته، اما کافی نیست، ما با اهداف خیلی فاصله داریم.

سرهنگ رشیدی با تاکید بر اینکه لرستان در دفاع مقدس سهم عظیمی داشته است گفت: این در حالیست که در بحث چاپ کتاب دفاع مقدس در لرستان اقدامات اندکی صورت گرفته است.

وی با اشاره به استقبال از ایجاد یک کارگروه رسانه‌ای برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در لرستان بیان داشت: به طور حتم در این رابطه از ظرفیت رسانه‌ها استفاده خواهیم کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با اشاره به استقبال از برگزاری یک جشنواره رسانه‌های جانبی در کنار کنگره ملی ۶۳۰۰ شهید لرستان عنوان کرد: این جشنواره می‌تواند در کنار کنگره برگزار شود و ما نیز در این رابطه به طور حتم حمایت‌های لازم را خواهیم داشت.

پیگیری برای نامگذاری کوچه‌ها به نام شهدا

سرهنگ رشیدی با اشاره به برگزاری دهها جلسه با شورای شهر و شهرداری خرم آباد برای نامگذاری کوچه‌ها و خیابان‌های شهر به نام شهدا بیان داشت: در این رابطه فرمانده سپاه ناحیه ورود پیدا کرده‌اند تا نام شهدای هر منطقه را احصا کنیم و با همکاری شهرداری کوچه‌ها و خیابان‌های شهر به نام شهدا نامگذاری شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تیمی را در بحث چاپ و رونمایی کتاب حوزه دفاع مقدس در استان ایجاد کرده‌ایم افزود: اگر این تیم آماده شود و دوره‌های آموزشی نویسندگی، ویراستاری و… برای آنها برگزار کنیم به طور حتم توفیقات خوبی را در این حوزه کسب خواهیم کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با تاکید بر اینکه ما تاریخ شفاهی را در اختیار نویسندگان قرار خواهیم داد، گفت: فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، حوزه هنری و… نیز باید پای کار بیایند.

موزه دفاع مقدس ۸۵ درصد پیشرفت دارد

سرهنگ رشیدی با اشاره به موزه دفاع مقدس لرستان بیان داشت: احداث موزه‌های دفاع مقدس، نیازمند اعتبار ملی است، زمانی که کلنگ این موزه در لرستان زده شده نیازمند هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود و اگر قرار داد آن منعقد می‌شد به طور حتم خیلی زود ساخته می‌شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این موزه ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: سالن آمفی تئاتر آن آماده افتتاح است، ما بقی سالن‌های آن فعلاً باقی مانده و بستگی به اعتبار دولت دارد چرا که اعتبارات در این رابطه قطره چکانی است و مقصر ما نیستیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته برای اختصاص اعتبار برای این موزه بیان داشت: به دفتر مقام معظم رهبری، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد مستضعفان، انجمن خیریه لرهای مقیم تهران و… برای حمایت نامه ارسال کرده‌ایم.

ساخت فیلم شهید مدافع حرم «اسماعیل یاراحمدی»

سرهنگ رشیدی گفت: اینها نیز به ما قول داده‌اند که همکاری لازم را در این رابطه با ما داشته باشند.

وی در ادامه سخنان خود از ساخت ۱۰۰ فیلم دو دقیقه‌ای از شهدا و دفاع مقدس لرستان و پخش آنها از صدا و سیمای لرستان خبر داد و بیان داشت: همچنین مستند شهید «جابر بیرانوند» در حال ساخت است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان از ساخت فیلم شهید مدافع حرم «اسماعیل یاراحمدی» در استان خبر داد.