به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر خسرو دانشجو امروز در سیزدهمین جلسه علنی شورای شهرتهران با بیان اینکه شهرداری تهران به تنهایی نمی تواند مشکل بافت های فرسوده را حل کند گفت : مجلس ، دولت و بانک ها باید به صورت تمام قد برای حل مشکل نوسازی بافتهای فرسوده وارد شده و اقدام کنند اما متاسفانه ورود تمام قدی نهادهای مذکور برای حل این مشکل مشاهده نمی شود .
وی گفت : باید دولت و مجلس نهایت همکاری را در زمینه حل مشکل بافتهای فرسوده داشته باشند تا این معضل هر چه زودتر حل شود .
دانشجو، با بیان این که اقدامات شهرداری در زمینه ورود برای حل مشکل بافتهای فرسوده قابل تقدیر است تصریح کرد : هنوز مردم از نحوه تملک منازل خود و هزینه ای که به آنان پرداخت می شود ناراضی هستند ، بنابراین باید نهایت توافق بامالکان صورت گیرد .
وی با تاکید بر اینکه در نوسازی بافتهای فرسوده باید حداقل جابه جایی ها را در محلات داشته باشیم افزود : جابه جایی افراد در محلات دارای این نوع بافتها باید به گونه ای باشد که تعلق مردم آن محله دست خوش تغییر نشود .
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت رفع مشکلات ثبتی مالکان پس ازنوسازی خانه ها گفت: در برخی مناطق به علت وجود مشکلات ثبتی ، تفکیک برای مالکان دشوارمی شود و این مشکلات در پروژه هایی مانند نواب مشاهده می شود .
به گزارش خبرنگار مهر ، معصومه ابتکار ، عضو کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر تهران نیز در این جلسه گفت : مقاوم سازی ساختمان ها از تکالیف قانونی برنامه چهارم توسعه است .
وی اضافه کرد : به نظر می رسد مسئولان سازمان نوسازی ، بحرانی ترین شرایط را برای نوسازی بافتهای فرسوده در نظر گرفته اند ، این درحالیست که باید به مقاوم سازی نیز توجه ویژه شود .
به گفته ابتکار ، سازمان نوسازی علاوه بر نوسازی بافت های فرسوده باید به این مساله نیز توجه کند که چرا عمر ساختمان ها در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا کمتر است. چرا که عمر ساختمان ها در بعضی از کشورها 150 سال است و پس از آن ساختمان ها به بازسازی نیازخواهند داشت .
وی اظهار داشت : توجه به حاشیه نشینی در زمینه نوسازی بافت های فرسوده ضرورت دارد.
عضو کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دولت درنوسازی بافت های فرسوده تکالیف قانونی دارد خطاب به رئیس شورای شهر گفت : طی درخواستی از دستگاه های دولتی تقاضای ارائه برنامه از سوی آنان را در زمینه مدیریت شهری داشتیم تا شورا بتواند به نحو مطلوب به وظیفه نظارتی خود عمل کند .
ابتکار ادامه داد : با این حال هنوز پاسخی در این مورد دریافت نشده پس باید این دستگاه ها به ارائه برنامه خود در این حوزه ملزم شوند .
وی افزود : وزارت مسکن و شهر سازی یکی از این دستگاه های دخیل درنوسازی بافتهای فرسوده است که باید برنامه های خود را ارائه دهد .
به گزارش خبرنگار مهر ، معصومه آباد ، عضوکمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر نیزبا انتقاد از شهرداری گفت : شهرداری فرم هایی را به افراد ساکن در مناطق دارای بافت های فرسوده ارائه داده که با امضای این فرم ها توسط مردم، شهرداری مسئولیتی در زمینه ویرانی بافتهای فرسوده نخواهد داشت .
آباد تصریح کرد : شهرداری با ارائه این فرم ها به مردم سلب مسئولیت می کند در حالیکه باید قوانین انسان دوستانه تر باشند تا مشکل به شکل وسیع تر حل شود .
به گزارش خبرنگار مهر ، در ادامه این جلسه ، پروین احمدی نژاد، عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در زمینه نوسازی بافت های فرسوده مردم هم به لحاظ اقتصادی و هم ازنظر روحی آسیب می بینند گفت : شهروندانی که ملکشان بافت فرسوده است به زمین و ملک خودتعلق خاطر دارند بنابراین با گرفتن یک واحد آپارتمان در مقابل ارائه ملک خود دچار مشکلات روحی و عاطفی می شوند .
وی با طرح یک پرسش مبنی بر این که " سیاستهای اجرایی و تشویقی شهرداری تهران برای ایجاد انگیزه در مردم برای نوسازی املاک چیست ؟"به سخنان خود خاتمه داد .
دکتر حمزه شکیب ، رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران در این باره اظهار داشت : یکی از روش های شهرداری تهران برای نوسازی بافتهای فرسوده موضوع مشارکت در پروژه هاست و برهمین اساس این سوال مطرح می شود که آبا در جلب مالکان برای ساخت و ساز انگیزه های مضاعف ایجاد شده است ؟
وی خاطرنشان ساخت : در بعضی از موارد وقتی فردی قصد بازسازی ساختمان خود را دارد با یک "بساز و بفروش " شراکت می کند و در این امر حداقل نیمی از ملک ساخته شده را باردیگر مالک می شود اما در مشارکتی که با شهرداری انحام می شود یک ملک اعم از زمین و ساختمان آن با یک آپارتمان در یک مجتمع معاوضه می شود که این مشارکت برای مالکان صرفه اقتصادی ندارد .
همچنین علیرضا دبیر ، عضو شورای شهر تهران درمورد نوسازی بافت های فرسوده به حفظ هویت ملی تاکید کرد و افزود: نباید با دید اقتصادی به احیاء بافتهای فرسوده نگریسته شود .
وی اظهار داشت : سیاست ها در زمینه احیاء بافتهای فرسوده باید به گونه ای باشد که رضایتمندی مالکان این مناطق تامین شود .
به گزارش خبرنگار مهر ، پس از پایان ارائه پیشنهادات ، انتقادات و سوالات اعضاء شورای شهر، دکتر محمد باقرقالیباف شهردار تهران در خصوص بافتهای فرسوده به سوالات افراد پاسخ داد .