خبرگزاري مهر - سرويس سياسي : به دنبال ايجاد بارقه هاي اميد در بهبود روابط ميان جمهوري اسلامي ايران و مصر به دنبال ديدار سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري اسلامي و حسني مبارك رئيس جمهوري مصر در حاشيه اجلاس سران جامعه اطلاعاتي جهان تحليلگران و صاحب نظران مسايل سياسي و بين المللي بر اين تلاشها صحه گذاشته و آن را مورد تاييد قرار دادند.
برقراري روابط بين ايران و مصر اگر منجر به بهبود مناسبات منطقه اي و بين المللي و همچنين فشار بيشتر بر رژيم صهيونيستي شود، به طور يقين اثرات مباركي را براي هر دو كشور و جهان اسلام خواهد داشت.
" صباح زنگنه" " نماينده سابق ايران در سازمان كنفرانس اسلامي" در اين زمينه مي گويد : با بهره گيري از اين فرصت مناسب بايد از زيان هاي وارده به جهان و ملت هاي دو كشور جلوگيري كرد. وي همچنين برقراري اين رابطه را منشا بازآفريني موقعيت جديدي در منطقه دانست وافزود: اين رابطه با توجه به موقعيت استراتژيك و نفوذ معنوي و تاريخي دو كشور مي تواند براي ملت فلسطين در تداوم انتفاضه روحيه بخش باشد.
" دكتر پورموسوي " "استاد دانشگاه و كارشناس مسايل سياسي" هم در گفتگو با خبرنگار مهر، با نقش آفرين خواندن مثلث استراتژيك ايران، مصر و عربستان در تحولات آينده خاورميانه گفت: در سالهاي گذشته گامهاي مثبتي براي توسعه روابط با عربستان برداشته ايم، اكنون نوبت مصر است و اين فرصت براي استحكام روابط ايران، مصر و عربستان نبايد از دست برود. وي با اشاره به تصرف بخشي از سرزمين مصر توسط رژيم صهيونيستي و با تاكيد بر شكنندگي امنيتي مصر در برابر توسعه طلبي اين رژيم خاطرنشان كرد: ثبات سياسي و امنيت ايران به عنوان كشوري كه توانسته است دوران بحران امنيت استراتژيك را پشت سر بگذارد و به ثبات سياسي و امنيتي دست يابد مورد توجه بسياري از كشورها از جمله مصر قرار خواهد گرفت.پورموسوي با اشاره به سخنان احمد ماهر وزير امور خارجه مصر مبني بر اينكه مساله كمپ ديويد مرده و به تاريخ پيوسته است، گفت: اين مساله نيز نخواهد توانست به عنوان موضوع مورد بحث در روابط ايران و مصر مطرح شود.
خبرنگار سياسي "مهر نظر "دكتر شهابي" ديگر "تحليلگر مسايل سياسي" را نيز درباره جويا شد ، وي ايجاد زمينه بهبود روابط ايران با مصر را زمينه ساز يكي از بهترين دوره ها در تاريخ ديپلماسي ايران دانست و گفت: قهر طولاني ايران و مصر جز تضعيف موضع مسلمانان به سود آمريكا و رژيم صهيونيستي نتيجه اي نداشته است. وي مي افزايد: در شرايط كنوني منطقه اي و جهاني و با توجه به ضرورت بازسازي موقعيت جهان اسلام و تقويت سازمانهاي اسلامي برقراري رابطه مستحكم سياسي با مصر فرصتي است كه با بهره گيري از آن مي توان دشمنان اسلام را ناكام گذاشت.
از سويي" محمد رضا حاج بابايي" "عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي" در اين ارتباط گفت: نبايد اصل مهم اتحاد كشورهاي اسلامي را قرباني نطقه سياه كمپ ديويد كرد گر چه اين نقطه سياه فراموش شدني نيست. وي با اشاره به ضرورت همبستگي و رابطه نزديك سياسي كشورهاي اسلامي براي حمايت از مواضع يكديگر در سازمان ملل و بالا بردن قدرت تاثيرگذاري كشورهاي مسلمان در عرصه بين المللي تاكيد كرد: هيچ موضوعي ميان كشورهاي اسلامي نبايد مانع شكل گيري اين مهم شود.
"دكتر خرم" " تحليل مسايل بين المللي" نيز با تاكيد بر اينكه اراده جدي ايران و مصر براي برقراري رابطه بسياري از موانع را از پيش رو بر مي دارد، گفت: دو كشور سالها است كه در صحنه بين المللي مواضعي نزديك به يكديگر داشته و نسبتا هماهنگ عمل كرده اند. وي با اشاره به پيش قدمها شدن مصري ها در بهبود روابط بين دو كشور، اظهار داشت: مصريها مي خواهند راه حلي براي فلسطين پيدا كنند و در مساله كمپ ديويد پنداشتند كه با برقراري رابطه با رژيم صهيونيستي موضوع فلسطين و سرزمين هاي عربي حل مي شود. خرم تاكيد كرد: مصر در سالهاي اخير از باب حمايت از مواضع فلسطين بسيار قوي و هماهنگ با ديگر كشورهاي جهان اسلام عمل كرده و در بسياري موارد پيشقراول بوده است.