به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در دیدار با دست اندرکاران هفتمین سوگواره مجازی «اشراق» که با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد، گفت: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم مأموریت و وظایف بسیاری در حوزههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی دارد.
وی با بیان اینکه ما همیشه در فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی در معرض نگاه تک وجهی هستیم، افزود: گاهی در حوزه به گوش میرسد که رسالت دفتر تبلیغات اسلامی، محدود به تبلیغ چهره به چهره است که این نوع نگاه تک بعدی، بسیار آسیب زا محسوب میشود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به این که این دفتر از گذشته تاکنون به ابعاد مختلف تبلیغی و فرهنگی توجه داشته است، تصریح کرد: وجود بخش فرهنگی هنری و بوجود آمدن اداره کل تبلیغ نوین و راه اندازی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه در این دفتر، نشان دهنده گریز دفتر از نگاه تک بعدی به فعالیتهای تبلیغی است.
وی افزود: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم توجه وافری به ظرفیت ابزارهای نوین جهت تأثیر گذاری اجتماعی و تبلیغی دارد و همواره تلاش داشته تا در حد توان خود در این زمینه گام بردارد.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به برگزاری هفتمین دوره سوگواره مجازی «اشراق» اظهار داشت: این سوگواره نشان دهنده توجه دفتر تبلیغات اسلامی به حضور در فضای مجازی، استفاده از ابزار هنر و رسانه جهت اقامه عزای حسینی (ع)، غنی سازی فرهنگ عاشورا و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای بزرگی که این میراث عظیم فرهنگی را نه تنها برای جهان تشیع و اسلام، بلکه برای همه بشریت به جا گذاشته اند.
وی نهضت حسینی را فرا تاریخی، فرا نسلی و فرا مذهبی دانست و گفت: در ابعاد مبنایی نهضت حسینی، تأکید بر ارزشهایی مانند حق طلبی، عدالت طلبی و ظلم ستیزی، آزادگی و شرافت است که در واقع ارزشهای فطری بشر را شامل میشود و صرف نظر از تعلقات نژادی و مذهبی، بشریت نسبت به این ارزشها در درون و فطرت اخلاقی خودش گرایش دارد؛ فعالیتهای سوگواره «اشراق»، تلاشی برای پاسداشت و زنده نگه داشتن این میراث عمیق فرهنگی است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه این دفتر در گذشته از ظرفیت هنر و رسانه برای مسأله تبلیغ و رساندن پیام معنایی اسلام و اولیای دین استفاده کرده است، تصریح کرد: رویدادهای هنری و ادبی متعددی در دفتر تبلیغات اسلامی تحت عنوان جشنواره «اشراق» در زمینه هنرهای تجسمی، ادبی و تصویری برگزار شده است؛ هدف از این فعالیتها، شناسایی ظرفیتهای هنری و رسانهای نهفته در دل حوزه و کشف استعداد هاست.
وی، دومین هدف از برگزاری سوگواره «اشراق» را بروز و ظهور استعدادهای برتر در قالب آثار فاخر و جلوه گر برشمرد و افزود: دستگاههای فعال در زمینه هنر و رسانه در سایه شناخت عناصر فعال و برتر این جشنوارهها و سوگوارهها، از آثار و استعدادهای برتر در دورههای قبلی رویدادهای اشراق بهره مند شدند.
حجت الاسلام واعظی، کار تبلیغی و فرهنگی و استفاده از زبان هنر و رسانه را یکی دیگر از اهداف برگزاری سوگواره «اشراق» دانست و اظهار داشت: این هدف به خوبی در سوگواره مجازی «اشراق» که در مسیر غنابخشی به فرهنگ عاشورا و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای نهضت حسینی قدم بر میدارد، متبلور است.
وی گفت: در حوزه فرهنگی، تبلیغی و فضای مجازی و رسانهای باید این تصویر القا شود که دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به دنبال تصدی گری در این عرصه نیست و این نگاه را اشتباه میداند؛ انتظار از این دفتر در عرصه مذکور، مسأله تلاش در به حرکت آوردن ظرفیتهای موجود در حوزه و افراد مستعد و دلبسته به اسلام و انقلاب است که یکی از مجراهای این اثر گذاری و حرکت آفرینی، سوگواره مجازی «اشراق» است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به مزیت هفتمین سوگواره مجازی «اشراق» پرداخت و تصریح کرد: امسال سوگواره «اشراق» هم به لحاظ هیأت داوران و جوایز در نظر گرفته شده و هم به لحاظ فراتر رفتن از مقوله صنفی نسبت سالهای گذشته، راقی تر و نوید بخش تر است.
وی ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری سوگواره مجازی «اشراق»، خاطرنشان کرد: امیدواریم که این سوگواره، طلیعه روشنی برای فعالیتهای آتی معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به حرکت انداختن ظرفیتهای حوزه در هنر و رسانه باشد.