تفاوت یزید زمانه با یزید گذشته فقط در ظاهر است که آن کروات نداشت و این دارد. پس یزید زمانه ما یزید کراواتی است، خواه امریکایی، اروپایی، یا دلبستگان به آنها باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن بین المللی دانش اجتماعی مسلمین (IASKM) مقارن با شب عاشورای ۱۴۴۲ با انتشار نخستین پرونده ویژه با عنوان «ملّت امام حسین(علیه السلام)» فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

در ادامه یادداشت غلامرضا جمشیدی‌ها، استاد گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران را در این پرونده می خوانیم؛

استاد شهید مطهری در بحث از آینده انقلاب اسلامی ایران، با ارجاع به دو آیه از قرآن مجید، به تحولات انقلاب اسلامی در صدر اسلام پرداخته و برای پردازش نظریه‌ای جدید به آیه یازده سورۀ رعد و آیه سوم سوره مائده [۱]. اشاره کرده است. این آیه (سوم سوره مائده) که به نظر شهید مطهری به آیه امامت هم مشهور است، محل ارجاع ذهنی ایشان است (مطهری، ۱۳۸۵: ۵۵). در این آیه خداوند تبارک و تعالی قبل از اشاره به تکمیل دین (الیوم اکملت لکم دینکم…) به مسلمانان هشدار می‌دهد که «…امروز کافران از (شکست) آئین شما نومید شدند؛ بنابراین از آنها نترسید و از من بترسید….». (قرآن، مائده، آیه سوم) براساس این عبارت استاد مطهری با تأکید بر مکتوبات مفسرین می‌نویسد که خطر، بعد از این شما را از درون تهدید می‌کند، نه از بیرون؛ به عبارتی خطر از بیرون رفع شده است ولی خطر از درون وجود دارد. در این عبارت از خدا بترسید یعنی از قانون خدا، عدل خدا، سنت خدا. (همان: ۵۶) استاد با تکیه بر این نظریه، به تحلیل تحولات تاریخ صدر اسلام پرداخته می‌آورد، می‌فرماید تغییر مسیر انقلاب اسلامی صدر اسلام یک نمونه از این نظریه است: یکی از نمونه‌هایش این است که مسیر انقلاب اسلامی صدر اسلام عوض شد، رنگ و شکلش عوض شد یعنی یک چیزی بود، (به) وسیله گروهی کم و بیش تبدیل شد به چیز دیگر، در اثر رخنه افراد فرصت طلب، رخنه دشمنانی که تا دیروز با اسلام می‌جنگیدند بعد تغییر شکل و قیافه دادند و این مسیر را عوض کردند. البته نمی گویم صد در صد عوض شد. اگر صد در صد عوض شده بود که امروز از اسلام خبری نبود (همان: ۵۷).

همانطور که استاد مطهری می‌فرمایند مسیر اسلام عوض شده است. در نتیجه در تاریخ با دو اسلام روبرو هستم اسلام خدا و اولیای او و اسلام ساخته و پرداختۀ سلاطین اموی و عباسی می‌باشد که در برابر قرآن و آئین مقدس پیامبر بزرگ اسلام درست شده است (امام خمینی، ۱۳۸۹: ۴۸۶، صحیفه جلد ۲)

درگیری بین این دو اسلام، یا جنگ مذهب بر علیه مذهب در صحنه کربلا علنی می‌شود.در یک طرف امام حسین (ع) نماینده اسلام اولیای خدا و دیگر لشکریان یزید نماینده اسلام خود ساخته سلاطین اموی. هریک از این دو نماینده یا تیپ ایده آل جریان فکری هستند که برای همیشه در تاریخ پیروان خاص خود را دارند.

امام حسین (ع) نماینده جریان توحیدی است و در نتیجه وارث آدم، نوح نبی الله، ابراهیم خلیل الله، موسی کلیم الله، عیسی روح الله، محمد حبیب الله و امیرالمؤمین علیه السلام است. و از آن طرف اسلام اموی که پیروانش بنیاد و اساس ظلم را بر اهل البیت روا داشتند. کسانی مانند آل زیاد، آل مروان، عمر بن سعد و شمر، ابا سفیان، معاویه و یزید بن معاویه. همانطور که این گروه همه خباثت‌ها، زشتی‌ها را در رفتار و عمل خود بازنمایی کردند. امام حسین (ع) وارث همه خوبی است، و همه خوبی را در کلام، رفتار و عمل بازنمایی می‌کند.

نکته اساسی این است که امام حسین علیه السلام با خون خود و یاران و فرزندان خود نشان داد که جریان اسلام ناب محمدی متفاوت از اسلام حاکمانی است که به امامت علی (ع) در حرف و عمل اعتقادی ندارند.

جریان «حسین وارث آدم» تا امیرالمؤمنین (ع) و جریان «اسلام اموی» در طول تاریخ از گذشته تا انقلاب اسلامی و بعد ادامه داشته و ادامه خواهد داشت. این ما هستیم که بایستی موضع خود را در برابر این جریان روشن کنیم. یا با حسین زمانه و یا یزد زمانه. چه در سطح ملی، یا منطقه‌ای و جهانی. یزید و شمر امروز با دیروز فرقی ندارند. چرا که به فرمایش امام خمینی «بشر همه جا یک جنس است و یک نوع است و یکی است».(صحیفه امام خمینی، ۱۳۸۹: ۸۳، جلد ۱۶) پس تفاوت یزید زمانه با یزید گذشته فقط در ظاهر است که آن کروات نداشت و این دارد. پس یزید زمانه ما یزید کراواتی است، خواه امریکایی، اروپایی، یا دلبستگان به آنها باشند.

منابع:

امام خمینی (ره)، ۱۳۸۹، صحیفه امام، جلد ۲، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره).
مطهری، مرتضی، ۱۳۸۵، آینده انقلاب اسلامی، تهران، انتشارات صدرا

[۱] از نظر استاد مطهری، سوره مائده، جز آخرین سوره‌هایی است که بر پیغمبر اکرم نازل شده است و بعضی آن را آخرین سوره دانسته اند. از نزول این سوره تا وفات پیغمبر اکرم در حدود دو ماه بیشتر طول نکشید.. بنابراین این سوره وقتی نازل شده است که اسلام بر محیط خودش پیروز شده بود (مطهری، ۱۳۸۵: ۵۵)