به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان درباره نشست کمیسیون مشترک برجام که امروز (سهشنبه) در وین برگزار خواهد شد، اظهار داشت: این یک نشست متعارف و به اصطلاح روتین کمیسیون مشترک برجام است که طبق روال موجود در توافق هستهای، هر سه ماه یکبار برگزار میشود.
وی ادامه داد: البته نشست کنونی به دلیل شیوع کرونا کمی با تاخیر برگزار میشود؛ ولی نشست امروز ماهیتاً یک نشست معمولی کمیسیون مشترک است و جلسهای است که طبق روال کاری خود به مسائل مربوط به اجرای برجام چه در بُعد هستهای و چه در بُعد تحریمها میپردازد.
مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات هستهای گفت: البته این جلسه به دلیل همزمانی با وقایعی که در نیویورک میگذرد و تلاشهایی که آمریکا برای به اصطلاح بازگرداندن قطعنامههای سابق شورای امنیت و به نوعی نابودی برجام انجام میدهد، ویژگی خاصی پیدا کرده است.
وی افزود: اعضای جلسه، سه کشور اروپایی، چین و روسیه بوده که مواضع بسیار محکمی را در نیویورک و در مقابل آمریکا داشتند و تلاش واشنگتن را برای فعال کردن سازوکار حل اختلاف و یا سازوکار ماشه و اسنپ بک و یا به اسامی که معروف است را رد کردند. البته باقی اعضای شورای امنیت، یعنی ۱۳ عضو هم این کار را کردند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه عنوان کرد: اعضای شورای امنیت با قطعنامه آمریکا موافقت نکردند و به آن رای مساعد ندادند. در واقع دو بار آمریکا در فضای نیویورک با شکست مواجه شد.
عراقچی در مورد دیدار با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز اضافه کرد: من دیداری با رافائل گروسی خواهم داشت که در ادامه سفر وی به تهران است.
وی تصریح کرد: همانطور که میدانید، در سفر گروسی به تهران موفق شدیم یکی از مشکلات جدی که در رابطه میان ایران و آژانس پدید آمده بود را به نحو مطلوبی حل و فصل کنیم. بیانیه مشترکی که صادر شد را همه دیدند.
معاون سیاسی وزیر خارجه با بیان اینکه برای اجرای این بیانیه من ملاقاتی را با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهم داشت، اظهار داشت: همه دنیا به این نگاه میکند که جامعه بینالملل در مقابل تلاشهای یکجانبه گرایانه آمریکا چگونه ایستادگی میکند.
عراقچی تاکید کرد: در همین قالب مهم است که کمیسیون مشترک برجام چه موضعی را اتخاذ میکند و چگونه با این مسیر برخورد میکند. به هر حال موضوع برجام، موضوع اصلی کمسیون مشترک محسوب میشود و آمریکا با هدف قرار دادن این توافق، کل چندجانبه گرایی را هدف قرار داده است.
وی بیان کرد: مواضع کشورها در نیویورک جداگانه بیان شده است و سه کشور اروپایی باهم نامهای را به رئیس شورای امنیت نوشتند. چین و روسیه نیز این کار را کردند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه کشورهای دیگر عضو شورای امنیت نیز نامه نوشتند، گفت: امیدوار هستیم که این مسائل در جریان کمیسیون مشترک این دوره بحث و بررسی شود و ما مسیر حرکت در هفتهها و ماههای بعد را بتوانیم ترسیم کنیم.