به گزارش خبرگزاری مهر، صبح نو نوشت: رعایت پروتکلها و توصیههای بهداشتی از سوی مردم در هفتههای گذشته موجب شد تا تعداد فوتیهای روزانه کرونا در کشور یکبار دیگر شاهد روند کاهشی باشد. روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که در فاصله ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه ۱۰۹ هموطن دیگر به دلیل ابتلاء به کرونا فوت شدهاند. اگرچه این تعداد به معنای عزادار شدن ۱۰۹ خانواده است اما درمقایسه با روزهای قبلتر شاهد کاهش زیاد جانباختگان این بیماری در کشور هستیم. این در حالی است که سفرهای تعطیلات اخیر جمع زیادی از هموطنان، دوباره زنگ خطر را به صدا درآورده است.
خانم سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت و درمان، ظهر روز گذشته به روال ماههای گذشته آمار مربوط به بیماری کووید ۱۹ در کشور را ارائه کرد. به گفته وی، از ظهر روز یکشنبه تا ظهر روز دوشنبه ۱۶۴۲ بیمار جدید در سراسر کشور شناسایی شدهاند که از این تعداد ۵۷۳ نفر در بیمارستانها بستری شدند. این تعداد مبتلای جدید و تعداد بستریها به خوبی نتیجه مثبت رعایت پروتکلهای بهداشتی را نشان میدهد. از سوی دیگر در مدت زمان یادشده هم ۱۰۹ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند که با این وجود مجموع جانباختگان این بیماری در سراسر کشور به ۲۱ هزار و ۵۷۱ نفر رسید. همچنین مجموع مبتلایان کرونا در کشور هم به عدد ۳۷۵ هزار و ۲۱۲ نفر رسید که از این تعداد ۳۲۳ هزار و ۲۳۳ از بیماران بهبود یافتهاند. به گفته خانم لاری در حال حاضر نیز ۳۷۲۹ نفر از بیماران در شرایط شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
استانهای قرمز و زرد
وزیر آموزش و پرورش روز گذشته اعلام کرد که مدارس از ۱۵ شهریور در شهرهایی که وضعیت بیماری کرونا در آنها قرمز نیست، بازگشایی خواهند شد. این در حالی است که بر اساس آمار وزارت بهداشت هماکنون ۱۳ استان تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسانرضوی، آذربایجانشرقی، کرمان، خراسانشمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری افزود: همچنین استانهای آذربایجانغربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسانجنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
مسافرتهای دردسرساز
از چهارشنبه هفته گذشته که تعطیلات مربوط به تاسوعا و عاشورا آغاز شد، بسیاری از هموطنان عازم استانهای شمالی کشور شدند. این در حالی است که گیلان و مازندران از چند هفته قبل و حتی در شرایط فعلی هم در وضعیت قرمز شیوع و ابتلاء به کرونا قرار دارند. از سوی دیگر نکته تاسفبرانگیز اینجاست که برخی از هموطنان همچنان به پروتکلهای بهداشتی و توصیههای کادر درمان بیتوجه هستند. این مطلب در گفتوگوی خبرنگاران رسانهها با برخی از مسافران شمال به وضوح مشهود بود که برخی کار اداری را بهانه سفر در ایام تعطیلات کرده بودند و برخی دیگر از مسافران حتی در کنار ساحل درباره وجود بیماری کرونا تشکیک میکردند؛ اما روز گذشته نیز پلیس راهور اعلام کرد که جادههای هراز و کندوان از شمال به سمت تهران یکطرفه خواهند بود تا بار ترافیکی از استانهای شمالی کشور تخلیه شود. این اقدام پلیس نیز از سوی مردمی که خود را پایبند به رعایت اصول بهداشتی میدانند مورد انتقاد واقع شد. برخی از این شهروندان در تماس با «صبحنو» اعلام کردند: یکطرفهکردن مسیر قبل از تعطیلات به سمت شمال و در پایان تعطیلات به سمت تهران یک چراغ سبز به افراد سهلانگاری است که قصد سفر میکنند. چرا باید بقیه مردم که مراعات میکنند به دلیل بیتوجهی برخی هموطنان همچنان شاهد شیوع و گسترش کرونا باشند؟ تعدادی دیگر از مردم نیز در تماس با «صبحنو» اعلام کردند خودروهایی که در ایام اینچنینی و بدون توجه به هشدارهای سلامت محور راهی سفر میشوند باید با اخذ عوارض سنگین و میلیونی جریمه شوند.
معاون ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز روز گذشته درباره سفر برخی هموطنان در ایام تعطیلات گفت: حجم مسافرتهای هفته گذشته بسیار بالا بود و اثرات این حجم از سفرهای تابستانی را طی ۱۰ تا ۱۴ روز آینده خواهیم دید. مسافرانی که از سفر بازگشتند، باید طی پنج تا هفت روز از حضور در تجمعات خودداری کنند چون ممکن است ناقل ویروس بوده و فعلاً بدون علامت باشند.
آقای رضا جلیلیخشنود دیروز در برنامه «تهران کلینیک» رادیوتهران با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا بیان کرد: بارها از طریق رسانهها از مردم خواهش کردیم که نسبت به مسافرت در تعطیلات هفته گذشته احتیاط بیشتری داشته باشند. ما در حال نزدیک شدن به فصل پاییز هستیم و قطعاً با موجی از بیماریهای تنفسی و عفونی مواجه خواهیم شد. با شروع فصل پاییز، بار عفونی مراکز درمانی افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد و این مسأله بر توان کادر درمان بی تاثیر نخواهد بود. او گفت حجم مسافرتهای هفته گذشته بسیار بالا بود و اثرات این حجم از سفرهای تابستانی را طی ۱۰ تا ۱۴ روز آتی خواهیم دید. با رعایت پروتکلهای بهداشتی اعم از دورکاری و لغو طرح ترافیک، آمار فوتیهای این ویروس را از ۲۵۰ به ۱۱۰ رساندیم اما متأسفانه این عدمرعایت ما را در هفتههای آتی با مشکل روبهرو میکند.
حالا در شرایط فعلی که هیأتها و حسینیهها با درصد بالای رعایت و توجه به پروتکلهای بهداشتی مراسم عزاداری را برگزار کردند، باید دید که سفر هموطنان بیتوجه در یکی دو هفته آینده چه تأثیر ناخوشایندی بر افزایش آمار کرونا خواهد داشت.
آمریکا همچنان در صف نخست کروناییهای جهان
تعداد مبتلایان به کرونا در جهان به ۲۵ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۱۴۲ نفر رسیده است. همچنین تا دیروز ۸۵۰ هزار و ۵۹۸ نفر بر اثر این بیماری در سراسر جهان جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در میان ۶ میلیون و ۸۲۷ هزار و ۶۹۰ مورد ابتلای فعال در سراسر جهان، ۹۹ درصد موارد یعنی ۶ میلیون و ۶۶ هزار و ۵۸۵ نفر وضعیت خفیف داشتهاند و فقط ۶۱ هزار و ۱۰۵ مورد معادل یک درصد از کل موارد در وضعیت وخیم قرار دارند. همچنین از ۱۸ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۴۵۲ پرونده مختومه بیماران مبتلا به کرونا، ۱۷ میلیون و ۷۰۸ هزار و ۸۵۴ نفر معادل ۹۵ درصد از موارد بهبود یافته و ۸۵۰ هزار و ۵۹۸ نفر معادل ۵ درصد از موارد جان خود را از دست دادهاند.
این در حالی است که آمریکا با بیش از ۱/۶ میلیون نفر مبتلا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید ۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر سه کشور آمریکا، برزیل و هند به ترتیب در رتبههای اول تا سوم کشورهایی هستند که بالای سه میلیون مبتلا به کووید ۱۹ را در آمارهای رسمی خود گزارش کردهاند.