محمود نیلی احمدآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، تاثیرات کرونا بر بخش آموزشی دانشگاه ها را بزرگترین چالش و دغدغه دانشگاه ها عنوان کرد و گفت: فرض ما بر این بوده که دانشگاه به شکل حضوری پذیرای دانشجویان و اساتید باشد و امکانات آزمایشگاهی و خوابگاهی در اختیار آموزش و پژوهش قرار بگیرد؛ این در حالی است که کرونا باعث شد کلاس ها غیر حضوری شود.
رئیس دانشگاه تهران ادامه داد:چالش اصلی ما بحث دانشجویان خارجی است چرا که دانشگاه تهران بر فعالیت های بینالمللی خود تکیه دارد و در شرایط کنونی پذیرش دانشجوی خارجی و ارتباط با دانشجویان خارجی که هم اکنون در این دانشگاه تحصیل می کنند، قدری متزلزل شده است.
وی بیان کرد: البته در تلاش هستیم دانشجویان خارجی فارسی زبان و سایر دانشجویان خارجی را در دوره های آموزش مجازی شرکت دهیم تا از این طریق بتوانیم ارتباطمان را با دانشجویان فعلی حفظ کنیم و از طرف دیگر دانشجوی جدید خارجی پذیرش کنیم.
نیلی یکی دیگر از دغدغه های پیش رو را بحث اعزام اساتید به خارج از کشور عنوان کرد و گفت: در حال حاضر برخی کشورها برای پذیرش اساتید محدودیت هایی دارند و البته در مقابل بعضی کشورها مشکلی با فرصت مطالعاتی اساتید ندارند. به همین منظور فرصت مطالعاتی اساتید و اعزام دانشجو به خارج از کشور را در دستور کار خود قرار داده ایم و سعی می کنیم پشتیبانی حداکثری را از اعزام ها داشته باشیم.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به مشکلات بودجه ای این دانشگاه گفت: درآمدهای دانشگاه از ترم گذشته به شدت کاهش یافته و از طرفی ۱۰ درصد بودجه سال گذشته دانشگاه ها تخصیص داده نشده و به همین دلیل با مشکلات عدیده ای مواجه شده ایم.
وی اضافه کرد: هرچند برخی هزینه های دانشگاه مثل غذا، برق و یا آب کاهش یافته اما هزینه های ثابت دانشگاه مانند اجاره بهای خوابگاه ها و نگهداری از ساختمان های خوابگاهی همچنان برقرار است. با توجه به اینکه بودجه سال گذشته به طور کامل تخصیص نیافته و از طرفی دیگر حقوق اساتید افزایش داشته، از لحاظ بودجه ای تحت فشار هستیم که در این رابطه با سازمان برنامه و بودجه در حال رایزنی هستیم که انشاالله این دوران سخت را با موفقیت پشت سر بگذاریم.