رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: آمریکایی‌ها می‌دانند یک کار تبلیغاتی می‌کنند و هدفشان از فشار به شورای امنیت برای بازگرداندن تحریم‌ها هم انتخابات آتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت، اظهار کرد: هر اقدامی در شورای امنیت یا مراجع بین المللی باید یک مبنای حقوقی داشته باشد. امروز همه حقوقدانان و کشورهای دنیا اعلام کردند آنچه دولت فعلی آمریکا برای رجوع به شورای امنیت به آن استناد می‌کند هیچگونه مبنای حقوقی ندارد. آمریکا به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ استناد می‌کند درحالی که در اوایل سال ۹۷ از آن خارج شده است و مانع آنهایی که طبق برجام با ایران همکاری می‌کردند هم شده است.

واعظی گفت: به صرف اینکه در مقطعی نام آمریکا در زمره ۱+۵ بوده است و به این استناد می‌کند که در قطعنامه ۲۲۳۱ نام آمریکا هم بوده است، می‌خواهد از سازوکارهای آن استفاده کند.

وی تاکید کرد: از نظر سیاسی وقتی یک کشوری معاهده‌ای را قبول ندارد و زمانی هم که خواسته از آن خارج شود گفته چون ایرانی‌ها کلاه سر ما گذاشتند، ما از آن خارج می‌شویم، دیگر نمی‌توانند به آن استناد کنند. این استنادات آمریکا هیچ مبنای سیاسی و حقوقی ندارد.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: تا دیروز اندونزی رئیس شورای امنیت بوده است و این کشور صریحاً اعلام کرد ما به دلیل اینکه درخواست آمریکا هیچ مبنای حقوقی ندارد نمی‌توانیم با این موضوع تشکیل جلسه دهیم. امروز هم نیجر رئیس شورای امنیت شده است و این کشور هم همین موضع را گرفته است و از طرف دیگر ۱۳ عضو به صورت کتبی اعلام کردند آنچه می‌خواهد اتفاق بیافتد هیچ مبنای قانونی ندارد و قابل قبول نیست.

واعظی گفت: گزارشی که ما از کمیسیون مشترک برجام دریافت کردیم این بوده است که همه اعضا به اتفاق گفتند آنچه آمریکا به آن استناد می‌کند قابل قبول نیست زیرا عضو برجام نیست و خوشبختانه بین روسیه و چین و اروپا اتفاق نظر وجود دارد.

وی افزود: آمریکایی‌ها می‌دانند یک کار تبلیغاتی می‌کنند و هدفشان هم انتخابات آتی است تا وضعیت ترامپ از نظر داخلی به دلیل اشتباهات فاحش در کرونا و برخوردهای بد با معترضین، بهتر شود.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: ایران با توجه به توفیقاتی که از گذشته داشته است و توافقی بسیار خوبی که با آژانس اتمی داشتیم و استقبال خوبی که کشورهای جهان از همکاری ایران و آژانس کردند هیچ فضایی برای آمریکایی‌ها نیست که بتوانند روی این موضوع کار کنند. نگاه ترامپ نگاه بیزینسی است و فکر می‌کند با مساله سیاست و حقوق هم می‌تواند با زور و فشار عمل کند. اینکه اعضای شورای امنیت را هم تهدید به تحریم کردند یک بدعت جدید است که می‌خواهند با فشار رأی جمع کنند.

ادامه دارد...