یزد ـ محرم که آغاز شد، نگاه‌های بسیاری به سمت حسینیه ایران در نحوه برگزاری عزاداری‌ها در شرایط کرونا بود؛ شرایطی که شاید کمیت برنامه‌ها را تحت تاثیر قرار داد اما شور حسینی لحظه‌ای متوقف نشد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کرونا امسال نحوه برگزاری مراسم عزاداری یزد را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار داد اما حتی در همین شرایط نیز علم عزای سیدالشهدا (ع) بر زمین نماند و هیئت‌های مذهبی یزد با شیوه‌های خلاقانه و با اولویت قرار دادن حفظ سلامت مردم، مراسمی هر چند کوچک برگزار کردند.

هیئت‌های بزرگ مذهبی یزد که هر کدام در نحوه برگزاری مراسم عزاداری صاحب سبک هستند و برخی از آنها حتی مورد تفقد رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفتند، امسال به خاطر شرایط ویژه کرونا بر اساس دستورالعمل ستاد برگزاری مراسم عزاداری محرم عمل کردند و مراسم عزا را به شیوه‌ای دیگر برگزار کردند.

امسال حتی بسیاری از سفره‌های نذری که برخی از آنها قدمتی چندین ساله داشت، گسترده نشد و شیوه‌های دیگری برای ادای نذر اجرا شد که برخی از آنها در نوع خود بی‌نظیر و قابل تحسین بود.

توزیع هزینه‌های نذری بین نیازمندان، طبخ و بسته‌بندی غذا و توزیع آن در مناطق محروم یا تهیه ارزاق و توزیع بین نیازمندان در قالب بسته‌های معیشتی از رایج‌ترین اتفاقاتی بود که جایگزین سفره‌های نذری شد.

اما یکی از زیباترین اقداماتی که به واقع شور حسینی در آن متبلور شد، نذر آزادی زندانیان جرایم مالی غیرعمد بود.

تبلور شور حسینی در پویش «هر هیئت، آزادی یک زندانی»

هیئت‌های مذهبی، بانیان روضه‌های خانگی، خانواده‌های شهدا و خیران استان یزد امسال در دهه اول محرم سنگ تمام گذاشتند و هر کدام با اختصاص تمام یا بخشی از هزینه اطعام حسینی خود به نذر آزادی و شرکت در پویش «هر هیئت، آزادی یک زندانی» اتفاقی بزرگ را در حسینیه ایران رقم زدند.

ده‌ها هیئت عزاداری امسال ارقام قابل توجهی از پنج میلیون تا ۱۵۰ میلیون تومان به آزادی زندانیان جرایم مالی غیرعمد اختصاص دادند تا شور حسینی را این بار در یک اقدام اجتماعی بزرگ رقم بزنند.

نمونه‌هایی از این اقدام ارزشمند هیئت‌های مذهبی یزد در گزارش‌های قبلی مهر منتشر شد که خود مشوقی برای حرکت سایر هیئت‌ها و بانیان روضه و خیران استان و پیوستن به این حرکت عظیم حسینی بود.

کمک ۱۵۰ میلیون تومانی هیئت باغ گندم به آزادی زندانیان

هیئت عزاداران حسینی فداییان ابوالفضل معروف به باغ گندم، همان هیئتی که دو سال پیش به دلیل سبک عزاداری مورد تفقد رهبر معظم انقلاب قرار گرفت، هم به این پویش پیوست و مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان به آزادی زندانیان مالی جرایم غیرعمد کمک کرد.

در آئینی که در حسینیه باغ گندم یزد برگزار شد، دره زرشکی پیرغلام و سردسته این هیئت هدف از این اقدام خداپسندانه را ادامه راه آزادی طلبانه امام حسین (ع) بیان کرد و گفت: در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا امکان برگزاری مراسم عزاداری به شیوه سنتی هر ساله نبوده و به همین دلیل تصمیم بر این گرفته شد تا در کنار سوگواری خود برای سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) بخشی از هزینه‌های هیئت را به آزادی زندانیان جرایم غیر عمد اختصاص دهیم.

کمک ۵۶۰ میلیون ریالی هیئت جواد الائمه (ع) یزد به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد

هیئت عزاداران حسینی کوی جواد الائمه (ع) یزد در چهار راه معلم هم با اختصاص مبلغ ۵۶۰ میلیون ریال به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد به این پویش پیوست.

این هیئت در آئینی با حضور مدیر نمایندگی ستاد دیه استان یزد، اعضای هیئت امنا هیئت عزاداران حسینی کوی جواد الائمه (ع) یزد با اختصاص ۵۶ میلیون تومان زمینه آزادی زندانیان مالی را فراهم کردند.

اینها تنها نمونه‌ای تبلور شور حسینی در هیئت‌های مذهبی یزد، حسینیه ایران بود و نه تنها هیئت‌ها بلکه روضه‌های خانگی قدیمی و حتی نوپا هم به این پویش پیوستند و در نذر آزادی شریک شدند.

کمک جمعی از دانشجویان و اساتید ایرانی مقیم چین، کمک بازمانده پرواز سقوط کرده تهران ارومیه به واسطه تعبیر یک خواب، هزینه نذری ظهر عاشورای یک خانواده در خاتم و ده‌ها مورد مشابه دیگر، نشانی از ارادت اقشار مختلف یزد به امام حسین (ع) دارد، افرادی که امسال نذورات خود را به زیباترین شیوه ادا کردند.

حتی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد نیز به این پویش پیوست و با هماهنگی انجام شده از سوی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان و پیگیری‌های وی، هیئت انصار الزهرا (س) یزد با کمک ۱۷۰ میلیون تومانی خود، مقدمات آزادی یک زن که ۱۸ سال در زندان بود را رقم زد.

مدیرکل زندان‌های استان یزد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در دهه اول محرم امسال، هیئت‌های مذهبی، خیران و مردم استان یزد بیش از یک میلیارد تومان در قالب پویش «هر هیئت آزادی یک زندانی» کمک کردند.

واریز ۴۰۸ میلیون تومان تا این لحظه به حساب ستاد دیه استان یزد

رضا ذوالفعلی نژاد عنوان کرد: طرح هر هیئت آزادی یک زندانی در ماه محرم امسال از سوی ستاد دیه استان اجرا شد و تاکنون هیئت‌هایی نظیر باغ گندم، مسجد جامع کبیر، خویدک، چهارده معصوم بنستان، جنت آباد، جواد الائمه، پیر و برج، جان نثاران اسلامیه و انصار ولایت در مجموع مبلغ ۴۰۸ میلیون تومان به حساب ستاد دیه استان یزد واریز کرده‌اند.

وی از اختصاص مبلغ ۲۹۴ میلیون تومان از محل هزینه‌هایی از جمله طبخ غذا، نذورات، برپایی موکب‌ها، چای و قند و پذیرایی به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد خبر داد و گفت: در سال جاری بسیاری از افراد هیئتی در یزد با هدف پیشگیری از شیوع ویروس کرونا نذورات خود را که در سال‌های گذشته در مجالس اباعبدالله الحسین (ع) به پذیرایی از عزاداران اختصاص می‌دادند، صرف آزادی زندانیان جرایم غیرعمد کردند.

ذوالفعلی نژاد با اشاره به قدمت مراسم روضه‌خوانی در خانه‌های سنتی استان از دیرباز تاکنون گفت: در استان یزد از روزگار قدیم تاکنون در ایام محرم مراسم روضه خوانی در منازل قدیمی و سنتی برگزار می‌شد که قدمت بعضی از این روضه خوانی‌ها به بیش از ۲۰۰ سال می‌رسد که با توجه به شیوع ویروس کرونا و برای صیانت از جان عزاداران حسینی، هزینه این مجالس در مجموع مبلغ ۱۴۳ میلیون تومان به آزادی زندانیان جرایم غیر عمد اختصاص یافت.

زمینه آزادی ۳۰ زندانی در یزد فراهم شد

وی ضمن قدردانی از تلاش تمام دستگاه‌ها، هنرمندان، رسانه‌ها و اعضای ستاد دیه استان یزد برای همکاری در اجرای این طرح، اظهار داشت: با سعی و تلاش کارکنان و کمیته صلح و سازش این ستاد انشاالله با اختصاص این مبلغ زمینه آزادی ۳۰ محکوم مالی از زندان‌های استان و بازگشت آنها به آغوش خانواده فراهم خواهد شد.

وی ادامه داد: طرح هر هیئت آزادی یک زندانی تا اربعین حسینی اجرا می‌شود و خیرین و نیکوکاران می‌توانند کمک‌های خود را به ستاد دیه استان یزد اهدا کنند.

آزادی ۳۰ زندانی و بازگرداندن آنها به آغوش خانواده‌هایشان، اقدام بزرگی است، اقدامی که از شور و شعور حسینی سرچشمه می‌گیرد.

مردم شهر جهانی یزد که شهری که افتخار اول آن، «حسینیه ایران» بودن است، حتی اگر نتوانند عزاداری‌های با شکوه و در خور شأن امام حسین و یاران شهیدشان برگزار کنند، علم شهدای کربلا را زمین نمی‌گذارند و در مکتب امام حسین (ع) به شکلی دیگر حماسه می‌آفرینند.