همدان - معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان همدان گفت: طرح تفصیلی ۲۷ شهر در استان همدان تهیه شده و به تصویب رسیده و ۲۴ طرح برای اجرا به شهرداری ها ابلاغ شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مریم سمایی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران گفت: طرح تفصیلی ۲۷ شهر در استان همدان تهیه شده و به تصویب رسیده و ۲۴ طرح برای اجرا به شهرداری‌ها ابلاغ شده است.

معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان همدان افزود: شهرهای همدان، ملایر، نهاوند، اسدآباد، تویسرکان، صالح آباد، لالجین، رزن، ازندریان، جورقان، مریانج، کبودرآهنگ، گیان، برزول، فیروزان، قهاوند، دمق، زنگنه، ساکن، جوکار، سرکان، فرسفج، فامنین و قروه ۲۴ شهر ابلاغ شده به شهرداری‌ها برای اجرا است.

وی بابیان اینکه طرح تفصیلی بر اساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع شهری و نحوه استفاده از زمین‌های شهری در سطح محلات مختلف شهر تهیه می‌شود، گفت: تعیین موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آنها، وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور، میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری، اولویت‌های مربوط به مناطق بهسازی، نوسازی توسعه در رفع مشکلات شهری و موقعیت تمامی عوامل مختلف شهری در آن تعیین و نقشه‌ها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی در این طرح تهیه و تنظیم می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی استان همدان ادامه داد: محتوای طرح تفصیلی از نقشه‌های کاربری اراضی، شبکه ارتباطی، مساحت‌ها، سرانه‌ها، معیارها و ضوابط دقیق و اجرایی طرح جامع شهر که پیش از تهیه طرح تفصیلی تهیه شده و به تصویب مراجع رسمی رسیده است.

سمایی با اشاره به اینکه ماهیت غیر قابل اجرای طرح‌های فرادست شهری برای اینکه بتواند خطوط کلی طرح جامع را عملیاتی کند به طرح تفصیلی نیاز دارد، گفت: با تهیه طرح تفصیلی اهداف طرح جامع و نیازهای شهروندان به منصه ظهور می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه طرح تفصیلی را می‌توان به مثابه شناسنامه و توصیف اراضی و املاک شهری و بیانگر وضع حقوقی و فنی آن محسوب کرد، افزود: در این طرح وضعیت اراضی و مالکیت روشن‌تر شده و ساز و کار مدیریت شهری برای کنترل و نظارت بر فضاهای شهری و کاربری اراضی تکمیل می‌شود.

سمایی گفت: طرح تفصیلی در حقیقت برنامه‌ای مفصل و انجام اقدامات جز به جز در مناطق و محلات شهری و طراحی آنها شامل چهار بخش بازشناسی، تثبیت برنامه‌ها و طرح‌های اجرایی، تشخیص و تعیین اولویت‌ها و انجام و اجرای محتوای طرح و کاربرد اراضی است و طبق قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصویب طرح بر عهده کمیسیون ماده ۵ لست که طرح به وسیله استاندار برای اجرا به شهرداری‌ها ابلاغ می‌شود.