به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، با حضور رایزن علمی-فرهنگی عراق، معاون مرکز همکاری های علمی بین الملی وزارت علوم و نماینده وزارت امور خارجه در سازمان امور دانشجویان راهکارهای تسهیل حضور دانشجویان عراقی در ایران بررسی شد.
عبدالحمید علیزاده در این نشست با بیان اشتراکات فرهنگی، دینی و همجواری عراق با ایران و همکاری های گسترده در زمینه های سیاسی اقتصادی بین دو کشور گفت: برای تقویت همکاری های علمی دانشگاهی با عراق آمادگی داریم.
وی افزود: هم اکنون ۵۱ دانشگاه و موسسه آموزش عالی ایرانی منتخب مجوز پذیرش دانشجوی بین المللی دارند که از میان این تعداد ما با بررسی توانمندی های دانشگاهها و نیازهای دانشجویان عراقی ۲۸ دانشگاه منتخب را برای تحصیل دانشجویان عراقی با شیوه بورسیه این کشور در ایران به وزارت علوم این کشور معرفی کردیم.
علیزاده تاکید کرد: البته برای دانشجویان عراقی که با هزینه شخصی در ایران تحصیل می کنند محدودیتی در انتخاب دانشگاه محل تحصیل وجود ندارد و می توانند در هر یک از ۵۱ دانشگاهی که دانشجوی بین المللی پذیرش می کنند تحصیل کنند.
مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی گفت: با عملیاتی شدن تفاهم نامه مشترک، امکان اعطای بورسیه های تحصیلی از طرف دانشگاه های ایران به دانشجویان ممتاز عراقی وجود داشته و به طور ویژه آمادگی پذیرش مربیان و اساتید دانشگاه های عراقی به صورت بورسیه وجود دارد که این دسته از متقاضیان می توانند از این فرصت برای تکمیل تحصیلات خود استفاده کنند.
وی با اشاره به اصلاح آیین نامه قانون تردد دانشجویان خارجی و خانواده های آنان توسط هیات دولت گفت: دانشجویان عراقی بیشترین نفع را از اجرای این آیین نامه می برند زیرا به دلیل همسایه بودن و مسافت کم، رفت و آمد آنها بیش از دانشجویان دیگر کشورهاست.
در ادامه این نشست دکتر عطالله کوهیان معاون مرکز همکاری های علمی بین الملی وزارت علوم با تاکید بر اینکه باید سطح همکاری های علمی ایران و عراق از حوزه دانشجویی فراتر رود گفت: تعدادی از دانشگاه های ایران برای ایجاد شعبه در عراق اعلام آمادگی کرده اند و وزارت علوم از این طرح حمایت می کند.
وی افزود: همکاری شرکت های دانش بنیان ایرانی با موسسات پژوهشی عراق و همکاری اساتید ایرانی و عراقی در راهنمایی پایان نامه های تحصیلی دانشجویان عراق می تواند از دیگر حوزه های همکاری علمی دو کشور باشد.
کوهیان تاکید کرد: برای پیگیری بهتر و عملیاتی شدن همکاری های دانشگاهی دو کشور ایران و عراق، هماهنگی دانشگاه های دو طرف با وزارتخانه های علوم و امور خارجه دولت متبوع خود ضروری است.
امجد حمید المظفر رایزن جدید علمی-فرهنگی عراق در ایران در این دیدار گفت: وزارت علوم عراق به رایزنی فرهنگی این کشور برای گسترش همکاری های علمی اختیارات کافی داده است و ما برای گسترش همکاری های علمی با ایران در دوره جدید تلاش می کنیم.
وی با استقبال از ایجاد شعب دانشگاه های ایرانی در عراق گفت: با تشکیل کمیته مشترک برای اجرای مفاد تفاهم نامه همکاری مشترک اجرای آن سرعت گرفته و دو طرف زودتر به اهداف خود خواهند رسید.