به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان غمگین ظهر امروز در نشست خبری، اظهار کرد: از مهرماه سال گذشته که بنده منصوب شدم، در مهر ۹۷ تا مهر ۹۸ بالغبر یک هزار مورد اعتراضات و تجمع کارگری داشتیم و عامل آن هم فرد خاصی از سمت وزارت متبوع نبوده است بلکه شرایط تحمیل شده و مشکلات اقتصادی که بیرحمانه به کشور تحمیل شده بود.
وی به تلاش مسئولان برای حل بخش عمدهای از این مشکلات اشاره کرد و افزود: از وقتی روی کار آمدم، اعتراضات کارگران هفتتپه بوده و نحوه واگذاری آن دست استاندار یا وزارت کار نبود بلکه دولت این کار را انجام داد و از همان ابتدا حضور مستقیم در جمع کارگران داشتم و کارشناسان روابط کار هم آنجا مستقر و رئیس اداره کار شهرستان نیز تمام وقت پیگیری داشتند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان تصریح کرد: از وزیر تا معاونتهای مربوطه، استاندار خوزستان، شورای تأمین استان، سپاه و وزارت اطلاعات همه برای هفتتپه سنگ تمام گذاشتند؛ شهادت میدهم که وزارت اطلاعات و سپاه، فرمانداری شوش، اداره کار شهرستان، شورای تأمین استان و ناحیه انتظامی شبانهروز برای حل مشکلات هفتتپه وقت گذاشتند.
غمگین با اشاره به رصد موضوعات هفتتپه از سوی استاندار، ادامه داد: با روی کار آمدن یک مدیرعامل مسلط به کار پرداخت حقوق هم مرتب انجام میشد تا سال جدید که مشکلات ارزی آنها باعث تشکیل پروندههای قضائی در دادگاه شده و پرداخت حقوق به صورت منظم انجام نشد.
وی با اشاره به اینکه حقوق معوق کارگران قسمتی از آن پرداخت شده و قسمت دیگر به زودی واریز میشود، بیان کرد: تولیدات نیشکر زمانبندی دارد و اگر نیها به موقع آبیاری نشوند یا عملیات داشت و کاشت به موقع انجام نشود، برداشت مؤثری ندارند. بنابراین از کارگران میخواهیم حضور در محیط کاری را ضمن اعلام اعتراض ادامه بدهند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: هرچند که سازمان تأمین اجتماعی خوزستان هم مطالبات بسیاری دارد، دفترچههای بیمه کارگران هفتتپه نیز با وجود بدهی ۶۰۰ میلیارد تومانی شرکت به تأمین اجتماعی نیز تا پایان سال تمدید شده که در روند درمان آنها و خانوادههایشان خللی ایجاد نشود.
غمگین به فعال بودن پنج هزار تعاونی در خوزستان اشاره کرد و افزود: شرکتهای سهامی عدالت جزو تعاونیها نیستند و چون رابط آنها بخش خصوصی است و تابع قوانین بخش خصوصی هستند.
تعاونیهای خوزستان
وی بیان کرد: تعاونیها به دو روش صاحب زمین میشوند؛ دولتی یا اینکه اعضا با جمع آوری سپردههای خود زمین آزاد خریداری میکنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اضافه کرد: اینکه آنها اجازه داشته باشند زمین را به افرادی غیر عضو بفروشند، قطعاً خلاف قانون است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اظهار کرد: تعاونیهای کشاورزی جز بهترینها در استان هستند و ۵۰ درصد فعالان این حوزه تشکیل تعاونی داشتند و همچنین ۹۰ درصد از فعالان در زمینه صید و صیادی تعاونی تشکیل دادهاند.
غمگین با اشاره به توجه خاص مقام معظم رهبری به موضوع تعاون، ادامه داد: در حوزه تعاون ماهها تفکر کردیم تا تعاونیها برتر شده و بر اساس قانون به حق خود برسند که بتوانند ۲۵ درصد فعالیتهای حوزه اقتصاد را انجام دهند.
اشتغالزایی در خوزستان
وی خبر داد: در حوزه تسهیلات کرونا، ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر ثبت نام کردند که ۲۸۸ میلیارد تومان اعتبار موجود برای آنهاست و همچنین پرداختی تا امروز ۵۴ میلیارد تومان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به اینکه طرح «اشتغال روستایی» از سال ۹۶ در استان ایجاد شده است، عنوان کرد: از آن زمان تاکنون مبلغ تخصیصی برای این طرح ۴۲۳ میلیارد تومان بود که تا امروز تسهیلات به سه هزار و ۷۲۶ طرح با مبلغ ۳۸۶ میلیارد تومان پرداخت شده است و مابقی طرحها نیز به بانک معرفی و در انتظار دریافت تسهیلات هستند تا سقف اعتبار تخصیصی به متقاضیان پرداخت شود.
غمگین خبر داد: در زمینه مشاغل خانگی نیز هشت میلیارد تومان پرداخت ۱۰۰ درصدی برای ۵۹۳ نفر داشتیم که میزان اشتغالزایی آنها یک هزار و ۲۱۴ نفر بود.
جذب نیروی بومی
وی با اشاره به نرخ ۱۴.۵ درصدی بیکاری خوزستان در سال گذشته، در خصوص پیشگیری از استخدامهای غیربومی در خوزستان عنوان کرد: اینکه در گذشته نیروهای غیربومی جذب شده درست است ولی در مدیریت جدید نظارت لازم در حد توان انجام میشود و حتی یکی از شرکتهای پتروشیمی ماهشهر که چندی پیش استخدامی داشت با نظارت اداره کار همه نیروهای جدید با کد ملی ماهشهر بودند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان بر تلاش این اداره کل در راستای جلوگیری از جذب نیروهای غیربومی برای توجه به نیروهای بومی بیکار تأکید کرد و گفت: اداره کار مسئولیت ایجاد اشتغال را بر عهده ندارد ولی مطالبه گر اشتغال است. وزارتهای مختلف میزان اشتغالزایی را اعلام و وزارت کار نیز میزان تحقق آن را پیگیری میکند و همچنین اینکه توزیع استانی نیروها و جذب با برگزاری آزمون انجام شود را با جدیت دنبال میکنیم.
غمگین افزود: طرح ۲۸ مخزن وزارت نفت نیز در حال شروع به کار است که در ماده ۴۷ به صراحت اعلام میکند که «استخدام نیروی بومی یکی از تکالیف بر عهده آنهاست و در هر شهری حتی در میادین مشترک نیز جذب نیروی بومی داشته باشند».
وی در خصوص فعالیتهای کاریابی گفت: کاریابیها به بخش خصوصی معرفی شده است و معرفی نیروی کار را انجام میدهند. همچنین استان خوزستان اسفند سال گذشته رتبه اول اشتغال و کارآفرینی کشور را به خود اختصاص داد.
بازرسی
غمگین خبر داد: استان خوزستان در زمینه بازرسی کار از رتبه ۲۹ به رتبه اول کشور رسیده است و در این زمینه ۳۴ هزار بازرسی مستند و در حوزه کرونا نیز هفت هزار رسیدگی داشتیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به صدور ۱۲ هزار و ۵۸۱ رأی در حوزه اداره کار اهواز، ادامه داد: نظارت بر شرکتها از سوی بازرسی کار به صورت مستمر در کنار دستگاههای اجرایی انجام میشود و در صورت رعایت نشدن اصول ایمنی یا قانون کار امکان دادگاهی کردن خاطیان را داریم.
غمگین با اشاره به ابتکار استان خوزستان در راهاندازی خانههای فرهنگ کار برای اولین بار در کشور، اظهار کرد: در هفته دولت سال جاری نیز ۱۰ واحد از این خانهها را افتتاح کردیم. همچنین ۲۰ واحد خانه فرهنگ و تلاش (اسلامی – ایده پردازی و تلاش صحیح) را در کارخانجات افتتاح میکنیم که نشان از حضور و ارتباط دو سویه اداره کار است.
وی یادآور شد: بازرسان کار در سراسر استان خوزستان با پنج سال سابقه با نیروی ۳۵ سال سابقه دیگر استانها برابری میکنند چون مثل خوزستان استانی را نداریم که همه مشاغل را در خود داشته باشد. بازرس کار این استان در پنج سال فعالیت خود با مشاغل مختلف حوزههای نفت و صنایع پاییندستی، پتروشیمی، دریا، فراساحلی و ساحلی، شیلات، جهاد کشاورزی، صنعت و فولاد مواجه هست و با توانمند شدن در عین حال به یک کارشناس برجسته در حوزه کار نیز تبدیل میشود.
کتاب جهش تولید
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به اینکه کتاب جهش تولید برای اولین بار در ایران از سوی این اداره تدوین و تا چند روز دیگر به صورت ملی رونمایی میشود، بیان کرد: شرکتهایی را که چند سال تعطیل بودهاند، شناسایی و با برگزاری جلسات مشترک از بانکها درخواست کردیم که تسهیلاتی را برای احیا به آنها اعطا کنند.
غمگین با اشاره به اینکه ۴۲۰ نفر سهمیه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار خوزستان بود، عنوان کرد: ۱۴ تعاونی برتر استانی داشتیم که سه مورد آن برای انتخاب در سطح ملی به وزارت معرفی شدهاند.
وی در پایان با اشاره به تلاش برای راهاندازی مرکز توانمندسازی شیلات در خوزستان به عنوان پایلوت کشور خبر داد: یکی از طرحهای ملی با حضور ویدئوکنفرانسی رئیسجمهور در هفته جاری به مناسبت هفته تعاون در شوش افتتاح میشود که جز پنج طرح ملی افتتاحی در کشور است.