به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین خنکال عصر شنبه در گردهمایی مردمی حمایت از شاهوار که به میزبانی شبستان امامزاده محمد (ع) بسطام برگزار شد، ضمن اشاره به قطب کشاورزی بودن شاهرود، تاکید کرد: شاهوار متعلق به یک گروه خاص یا حزبی و… نیست بلکه شاهوار یک منبع آب ساز برای کل منطقه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه حیات شاهرود و دشت بسطام از شاهوار نشئت میگیرد، افزود: از مسئولان میخواهیم تا حداقل آب را برای ما مردم شاهرود و کشاورزانی که فقط از خاک و آب ارتزاق میکنند، نگه دارند امروز مسئولان به ما بگویند چه تعهدی وجود دارد که معدن کاری و انفجارها جلوی منابع آبی را مسدود نکند یا مسیر آنها را در سفرههای زیر زمینی تغییر ندهد یا دبی آنها را کاهش ندهد؟ چه تضمینی وجود دارد که آسیبی به منابع آبی نرسد؟ کشاورزان ۱۲ درصد کل اقتصاد کشور را تأمین میکنند، آیا این درست است که چنین رفتاری با کشاورزان منطقه شاهرود شود و تنها منبع آبی آنها را در معرض خطر قرار دهند؟
حیات شاهرود با شاهوار عجین است
رئیس بنیاد گندم کاران ایران با بیان اینکه تمام کشاورزی شاهرود با شاهوار عجین است، تاکید کرد: مردم شهرستان زندگی شأن را با شاهوار تنظیم میکنند و وقتی در شاهوار برف باشد کشاورزان سال آبی خوبی را خواهند داشت لذا وقتی میتوان بوکسیت را از جای دیگر تأمین کرد چرا باید به این منبع آبی فشار وارد شود؟
خنکال با بیان اینکه معادن مس، پتاس و… در شهرستان شاهرود وجود دارد ولذا چرا مردم با آن مخالف نیستند؟ بیان کرد: شاهوار برای شاهرودیها کانون حیات بخش است و مردم حیات شهرستان را از آن میدانند حال باید دید که چرا مسئولان اصرار دارند که حتماً معدن کاری در این منطقه صورت گیرد؟
اسناد تخریب شاهوار موجود است
یکی از موثران شهرستان شاهرود نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ۴۰۰ صفحه سند و مدرک از تخریب شاهوار شاهرود موجود است، گفت: طومار امضا شده مردم شاهرود به همراه نامه امامان جمعه شاهرود و بسطام و دیگر روحانیان معظم شهرستان به دفتر مقام معظم رهبری و رئیس جمهور ارسال شده است همچنین یک نسخه از مدارک تخریب شاهوار در تاریخ شانزدهم بهمن ماه ۹۸ به دفتر سازمان بازرسی کل کشور ارجاع داده شده تا بتوانیم جلوی تخریب بیشتر در شاهوار را بگیریم.
حسن حلاجی با بیان اینکه وقتی مردم ما از مسئولان شهرستانی و استانی خسته شدهاند روی به مسئولان کشوری و ملجع شأن یعنی رهبر معظم انقلاب اسلامی آوردهاند، تاکید کرد: اسناد بسیاری برای تخریب شاهوار گردآوری شده است که همراه ۱۷ متر طومار مردمی نشان از عزم مردم برای تعطیلی معدن میدهد اما تا کنون اتفاق منطقی از سمت مسئولان استان رخ نداده است.
وی افزود: برای تعطیلی معدن بوکسیت شاهوار گروههای مختلف مردمی، هیئتهای مذهبی، روحانیان، خانواده شهدا، دوست داران محیط زیست، گروههای ورزشی و کوهنوردی، گردشگری و دهها و دهها گروه مردمی دیگر پای کار آمدهاند و لذا تعطیلی کامل معدن یکی از مهمترین خواستههای مردم این شهرستان محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، رونمایی از سرود حماسی شاهوار یکی از بخشهای این گردهمایی بود.