کرمان - کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان با اشاره به وضعیت قرمز استان کرمان به لحاظ شیوع کرونا گفت: تا رسیدن به وضعیت ایده آل فاصله زیادی داریم.

سعید صحبتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: علیرغم اینکه در ماه‌های پایانی تابستان هستیم کاکمان استان کرمان حال و هوای خوبی نداشته و در وضعیت قرمز است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه موارد بستری و بدحال و مرگ و میر نسبت به هفته‌های قبل اندکی وضعیت بهتری دارد اما تا وضعیت ایده آل و قابل قبول فاصله زیادی داریم.

صحبتی در خصوص اینکه آیا کرمان در اوج خطر قرار دارد، عنوان کرد: در حال حاضر در وضعیت قرمز که به معنای بدترین وضعیت ممکن در تقسیم بندی ستاد مقابله با کروناست، قرار داریم.

کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان با اشاره به اینکه اپیدمی کرونا در کرمان استقرار پیدا کرده است، افزود: شیوع و بروز بیماری به شدت در وضعیت بالایی قرار دارد و تعداد موارد قطعی و مشکوک بیماری در جامعه زیاد است و در چنین شرایطی احتمال وجود فرد بیمار در هر خانواده‌ای وجود دارد.

وی در خصوص اینکه آیا تمامی موارد مشکوک به کرونا باید به مراکز درمانی مراجعه کنند، بیان کرد: بسیاری از موارد نیاز به خدمات ویژه بیمارستانی ندارند و با مراقبت‌های ساده مانند استراحت و مصرف مایعات زیاد می‌توانند دوران بیماری را پشت سر بگذارند.

صحبتی با اشاره به اینکه بسیاری از این موارد بدون مداخلات پزشکی بهبود پیدا کرده و بعد از ۲ هفته به زندگی عادی برمی گردند، تاکید کرد: نکته حائز اهمیت شناسایی موارد ابتلاء و جدا کردن آنها از مابقی افراد جامعه است.

تست پی سی آر فقط برای گروه‌های خاصی مانند افراد بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری‌های زمینه نظیر دیابت و فشار خون، بیماران دارای مشکلات مزمن کبدی کلیوی و ریوی و افراد تحت شیمی درمانی انجام می‌شود؛ احتمال مشکوک بودن برای مابقی افراد براساس خوداظهاری و علائم آنها بررسی می‌شود تست کرونا فقط برای گروه‌های خاصی انجام می‌شود

کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان بیان کرد: تست پی سی آر فقط برای گروه‌های خاصی مانند افراد بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری‌های زمینه نظیر دیابت و فشار خون، بیماران دارای مشکلات مزمن کبدی کلیوی و ریوی و افراد تحت شیمی درمانی انجام می‌شود؛ احتمال مشکوک بودن برای مابقی افراد براساس خوداظهاری و علائم آنها بررسی می‌شود.

صحبتی عنوان کرد: این قبیل موارد بدون انجام تست اختصاصی جداسازی می‌شوند تا دوران بیماری‌شان طی شود. وضعیت این افراد در مراکز جامع سلامت مورد بررسی قرار می‌گیرد و امکان دریافت گواهی مرخصی به مدت دو هفته برای موارد مشکوک و دارای علائم در این مراکز وجود دارد.

صحبتی با اشاره به وجود سه مرکز جامع سلامت در کرمان و یک مرکز در هر شهرستان گفت: تمام خدمات تشخیص، نمونه گیری، مشاوره و درمان برای آنها انجام می‌شود.

باید و نبایدهای مراقبت از بیماران کرونایی

وی با تاکید بر لزوم جداسازی فرد مبتلا در دوران بیماری و نقاهت از جامعه گفت: بهترین مکان برای قرنطینه بیماران منزل است؛ فرد بیمار باید در اتاقی دارای تهویه مناسب و یک پنجره باز قرار بگیرد و مراقبت از او هم فقط توسط یک نفر انجام شود.

کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان با اشاره به اینکه فرد مبتلا به هیچ عنوان نباید ملاقات کننده داشته باشد، افزود: فضاهای مشترک در منزل باید به حداقل برسد و فرد بیمار از تمام فضاهای خانه استفاده نکند. همچنین شست و شوی مکرر دست‌ها با آب و صابون و استفاده از ماسک باید حتماً رعایت شود.

بیماران مبتلا به کرونا از ماسک فیلتردار استفاده نکنند

وی بیان کرد: فرد بیمار و دارای علامت و مراقب بیمار نباید از ماسک‌های فیلتر دار استفاده کنند و فقط باید از ماسک‌های جراحی سه لایه استفاده شود که به وفور در دسترس است. ماسک‌های فیلتردار و n95 ویژه کادر درمان است و شرایط استفاده آنها هم خاص است.

صحبتی گفت: ماسه‌های سه لایه جراحی یک‌بار مصرف هستند و نمی‌توان به مدت چند روز از آنها استفاده کرد؛ مدت زمان استفاده از این نوع ماسک شش ساعت غیر متوالی یا تا زمان مرطوب شدن است و بعد از آن دیگر کارایی لازم را ندارند و باید تعویض شوند.

نکاتی در خصوص تغذیه بیماران مبتلا به کرونا

وی در خصوص تغذیه بیماران مبتلا به کرونا گفت: تاکید بر استفاده از تمام مواد غذایی نظیر کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی هاست اما این دسته از بیماران باید در دوران بیماری مصرف قند و شیرینی را کاهش داده و به جای استفاده از آب میوه‌های مصنوعی از آب میوه‌های طبیعی تهیه شده در منزل استفاده کنند.

تاکید بر استفاده از تمام مواد غذایی نظیر کربوهیدرات‌ها، پروتیئن ها و ویتامین هاست اما این دسته از بیماران باید در دوران بیماری مصرف قند و شیرینی را کاهش داده و به جای استفاده از آب میوه‌های مصنوعی از آب میوه‌های طبیعی تهیه شده در منزل استفاده کنند صحبتی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به کرونا می‌توانند چای کمرنگ را بدون قند یا با شیرینی کم استفاده کنند، بیان کرد: استفاده از شیر برای این دسته از بیماران توصیه نمی‌شود اما دمنوش های گیاهی می‌تواند کمک کننده باشد.

صحبتی با اشاره به اینکه استفاده از ماسک به صورت مشهود در سطح جامعه افزایش یافته است که باعث کاهش جزئی موارد شده است اما همچنان تا وضعیت ایده آل بیماری فاصله داریم.

وی بیان کرد: برای اینکه ضریب انتقال بیماری کمتر از یک درصد شود باید حداقل ۸۰ درصد مردم از ماسک استفاده کنند؛ این در حالیست که در حال حاضر ۷۰ درصد جامعه این نکته را رعایت می‌کنند؛ بنابراین برای کاهش شیب منحنی نیاز است حداقل ۱۰ درصد دیگر افراد جامعه از ماسک استفاده کنند.

کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان تاکید کرد: ماسک بهترین، مؤثرترین و ارزان‌ترین وسیله محافظت کننده در برابر ویروس کرونا است.

افراد در معرض خطر واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند

وی در خصوص واکسن آنفلوانزا هم گفت: این واکسن هر ساله وجود داشته و تاکید بر این است که افراد در معرض خطر از آن استفاده کنند.

صحبتی بیان کرد: واکسن آنفلوانزا فقط برای پیشگیری از آنفلوانزاست و هیچ تأثیری بر کرونا و سایر بیماری‌های ویروسی تنفسی ندارد.

وی گفت: نگران این هستیم که در پاییز و زمستان طغیان هم زمان این دو بیماری کووید ۱۹ و آنفلوانزا شرایط جامعه از نظر سلامتی خطرناک‌تر شود.

کارشناس ستاد مقابله با کرونای استان کرمان توصیه کرد افراد در معرض خطر مانند کادر درمان و افراد داری بیماری زمینه‌ای و زنان باردار نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.