مراسم رونمایی از کتاب "معارف انقلاب اسلامی" و " راهنمای درسی در وضعیت زرد و قرمز" و تقدیر از کارمندان نمونه توسط سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب "معارف انقلاب اسلامی" و " راهنمای درسی در وضعیت زرد و قرمز" و همچنین تقدیر از کارمندان نمونه با حضور حسن ملکی ریاست سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش برگزار شد.

اسدالله مرتضایی معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در این برنامه در ابتدا درباره تقدیر از کارمندان نمونه گفت: قرار بود این برنامه در هفته کارمند و هفته‌ای مزین به وجود عزیزانی چون شهید باهنر و شهید رجایی بود برگزار شود. یکی از محورهای امروز مربوط به ارزیابی عملکرد است. از حیث تاریخی ارزیابی عملکرد در جهان و در کشور ما سوابقی دارد و گواه آن است که به مرور توانسته ابعادش را پیدا کنه و به درجه‌ای از توسعه برسد که امروز شاهد فرایندهایش هستیم. اولین بار در ۱۸۰۰ میلادی در اسکاتلند در حوزه صنعت نساجی مطرح می‌شود و ادامه می‌یابد.

وی در ادامه به ذکر تاریخچه‌ای از تحول فرایند ارزیابی عملکرد در حوزه‌های مختلف در دنیا شد و بیان کرد: امروز این فرایند به جایی رسید که می‌تواند حوزه اساسی در سازمان‌ها باشد. در کشور ما گرچه در قرن هفتم اولین بار این بحث مطرح شد اما به طور رسمی در سال ۱۳۴۹ اولین بار واحدی به نام ارزیابی عملکرد شکل می‌گیرد و در سال ۵۲ با ایجاد سازمان مدیریت و بودجه و در سال ۵۴ با ایجاد سازمان امور استخدامی این وظیفه محول می‌شود و سال ۱۳۷۹ با ادغام دو سازمان برنامه و بودجه و استخدامی به آن محور می‌شود و در سال‌های اخیر با جدا شدن دو سازمان از نظر سازمانی به سازمان برنامه و بودجه منتقل می‌شود.

مرتضایی ادامه داد: وقتی به ارزیابی عملکرد از بعد منابع بخواهیم نگاه کنیم با کارایی رو به رو می‌شویم. و در حوزه سازمانی اثربخشی مطرح می‌شود یعنی میزان دستیابی به اهداف و برنامه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. یعنی اگر وقتی کار خوب انجام دادیم معلوم است کارایی داریم و اگر کار خوب را خوب انجام دادیم یعنی اثر بخش هم بوده است و جمع این دو به بهره وری می‌رسد.

معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اظهار کرد: توجه به این مقوله در کشورمان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. ۸۶ نفر از همکاران ما در نمونه برگ‌ها توانسته بودند امتیاز ۱۰۰ را کسب کنند. بناست ارزیابی در سال پیش رو جایگاه واقعی اش را پیدا کند.

وی بیان کرد: در موقعیت سنتی با تکمیل فرم‌ها دنبال این بودند ضعیف بودن‌ها به رخ کشیده شود و در رویکرد نوین بحث این است که چگونه فرآیندها را تدبیر کنیم که سازمان بتواند در جایگاه‌های مختلف به حدی از توسعه دست پیدا کند که گواه میل به اهدافی که برای او فرض شده است برسد. امسال شناسایی ضعف و قوت و برداشتن موانع را به دنبال داریم.

ابلاغ ۱۱ حوزه یادگیری فردا انجام می‌شود

حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نیز در این مراسم بیان کرد: ممکن است در داوری‌ها دقیق عمل نکرده باشیم چون نیاز به شاخص‌های دقیق‌تری داریم. پس امسال این مراسم را با نواقصش بپذیرید.

وی در ادامه با اشاره به برخی فعالیت‌های این سازمان بیان کرد: یکی از کارهایی که در حال انجامش هستیم و همین ایام باید تقویتش کنیم و استقرار قوی داشته باشیم، استقرار گروه‌های پژوهش ‬و یادگیری و بسته‌های حوزه‌های تربیت و یادگیری است. فردا ابلاغ ۱۱ حوزه یادگیری انجام می‌شود. موضوع دومی که دارد انجام می‌شود تولید راهنماهای برنامه‌های درسی در شرایط زرد و قرمز است و در این چند ماه تلاش‌های زیادی روی آن صورت گرفته است و خروجی آن چند جلد کاری است که امروز رونمایی می‌شود.

ملکی بیان کرد: باید در فکر ارزشیابی این تولیدات باشیم. سوال اساسی برای ما مطرح است که این کار چه میزان توانسته به نیازها پاسخ بدهد. باید ارزشیابی میدانی صورت بگیرد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اظهار کرد: سخنان حکیمانه رهبر معظم انقلاب را در حوزه تعلیم و تربیت شنیدید و بخشی از سخنان ایشان مستقیم به ما مربوط است که باید برنامه‌ها را به عمل تبدیل کند باید اینجا ساماندهی شود. این برای ما یک حکم شرعی و یک ضرورت علمی و عقلانی است.

استقرار شبکه ملی رشد

وی بیان کرد: شبکه ملی رشد خدا رو شکر با حمایت‌ها آبرومند بالا آمده است و استقرار پیدا کرده است و ظرفیت این را دارد که مقدار زیادی از محتواهای الکترونیکی و روش‌های آموزشی را در خود تحمل کند. شبکه رشد باید به گونه‌ای باشد که هر کدام از والدین به آن مراجعه کنند دست خالی برنگردند. اگر والدین می‌خواهند توصیه سازمان پژوهش را بشنود به شبکه ملی رشد مراجعه کند.

از نظارت بر کتاب‌های درسی غافل نشوید

ملکی گفت: کتاب‌های درسی هنوز عمر چند ساله خواهند داشت. اگر با این روالی که شروع کردیم پیش برویم باید راهنماهای درسی ما بهمن ۹۹ همراه با راهنماهای درسی تحولی در ۱۱ حوزه یادگیری و تربیتی آماده شود تا برای مهر ۱۴۰۰ ما شاید بتوانیم ۲۰ درصد بسته‌های تربیت و یادگیری را تولید کنیم. معنایش این است که ۸۰ درصد محتواهای ما هنوز عمر دارند. مبادا حال و هوای تحول گرایانه راهنماهای برنامه درسی ما را از مهمترین سند آموزش و پرورش یعنی کتاب درسی غافل کند.

توضیحات درباره حذف یک تصویر قرآن در کتاب فارسی پایه اول

وی بیان کرد: همین دیروز صفحه‌ای از کتاب فارسی پایه اول را آوردند و با فارسی سال قبل مقایسه کردند و سوال کردند دو تصویر با هم چه فرقی دارند. گویا در کتاب سال ۹۸ در یک تصویری کتاب قرآن را بالای یک کتاب خانه‌ای و زیر یک تلویزیون قرار دادند و اعتراضی شده است از حوزه علمیه که جای قرآن آنجا نیست و باید در جای برتری باشد و به این جمع بندی رسیدند که فارسی اول ابتدایی که پر از قرآن است چون در تصویر بالای آن کتابخانه تلویزیون است و تصویر آن کتاب عزیز برداشتند و گلدانی گذاشتند و حالا اسم حذف قرآن به میان آمده است در حالی که در همین کتاب تصاویر متعدد از قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و تصاویر مساجد و… وجود دارد. حالا آن منتقد خوش انصاف اینها را ندیده است و همین حذف کتاب قرآن در یک تصویر را ربط دادند به ۲۰۳۰ در حالی که رئیس سازمان خصم آشکار و پنهان با سند ۲۰۳۰ دارد.

کتاب درسی موجود قدرتمندی است

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفت: کتاب درسی را مبادا فراموش کنید. کتاب درسی نیاز به مراقبت دارد. نیاز به صیانت دارد. فردا به خاطر یک نقطه اش بسیاری از تلاش‌های شما بالا و پایین می‌شود. کتاب درسی موجود قدرتمندی است و باعث شده است گاهی ارتش دو کشور در مقابل هم صف آرایی کنند سر یک جمله در یک کتاب درسی.

چاره اندیشی برای تولید محتوای دوره‌های پیش از دبستان

وی ادامه داد: ما برای دوره پیش از دبستان در سازمان باید چاره اندیشی کنیم. وضع ما در این بخش اصلاً راضی کننده نیست. حضرت آقا هم اشاره به مهدکودک‌ها و پیش دبستانی‌ها اشاره فرمودند و گفتند رهاست. باید برنامه درسی پیش دبستان را طبق قانون ما تولید کنیم. اگر ما محتوا تولید نکنیم محتواسازان وارد می‌شوند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی اظهار کرد: هفته پژوهش هم در پیش است و اینکه هفته پژوهش بیاید و در سازمان پژوهش سکوت کند، علامت بدی است. البته برنامه ریزی ها در حال انجام است. به ما پیشنهاد و ایده بدهید. اگر بخواهیم هفته پژوهش پربار و اثرگذار داشته باشیم باید چه کنیم.

در ادامه مراسم از کارمندان نمونه قدردانی شد و از کتاب‌های سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی رونمایی شد.