به گزارش خبرنگار مهر، عباس عظیمی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان به مناسبت فرا رسیدن سالروز تأسیس پدافند هوایی اظهار داشت: منطقه پدافند شمال غرب یکی از مناطق ۹ گانه نیروی پدافند هوایی در کشور است که مأموریت دارد از آسمان پنج استان کشور شامل آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان و کردستان حفاظت کند.
وی ادامه داد: منطقه پدافند هوایی با در اختیار داشتن امکاناتی همچون سامانههای موشکی، توپخانه راداری و غیر راداری و یگانهای کشف راداری، ماموریتهایی در راستای کشف تهدیدات هوایی داشته و در راستای مقابله با تحرکات هوایی حتی در فاصله صدها کیلومتر، در رصد و پایش دقیق و شبانه روزی شبکه یکپارچه پدافند نیز فعال است.
عظیمی افزود: این منطقه در بین مناطق ۹ گانه دارای جایگاه خاصی است چرا که آن را میتوان دروازه هوایی کشور دانست که بیشتر پروازها از این منطقه عبور میکنند.
وی با اشارهای به مقابله با ریزپرنده ها و فعال شدن رادارهای مربوط به کشف پهپاد در منطقه گفت: این نوع رادارها طی دو سه سال اخیر ایجاد شده که توانستهاند با کشف به موقع و اخطار به ایستگاههای زمینی، جلوی هر گونه تحرکاتی را در این زمینه بگیرند.
اقدامات پدافند هوایی شمال غرب در زمان کرونا
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال غرب در ادامه در خصوص اقدامات این منطقه در زمینه پیشگیری از شیوع بیماری کرونا گفت: گندزدایی معابر شهری در چندین شهرستان استان، شرکت در طرح کنترل ترددها، تولید ۶۰ هزار ماسک، توزیع پنج هزار بسته معیشتی و ۱۰ هزار وعده غذایی گرم از جمله این اقدامات بوده است.
وی ادامه داد: با شیوه بیماری کرونا، تعداد پروازهای عبوری همانند دیگر مناطق دنیا کمتر شده است، هر چند آسمان ایران همانند همیشه با وجود تمامی تهدیدات، امن ترین آسمان در سطح منطقه محسوب میشود.
توان جوانان ایرانی در تمامی مراحل طراحی تا ساخت محصول
عظیمی با اشاره به طراحی و ساخت سامانههای مختلف این پدافند به وسیله جوانان متعهد ایرانی گفت: ۹۰ درصد از سامانههای موجود، در تمامی مراحل از طراحی تا ساخت و تولید به صورت بومی و به وسیله جوانان ساخته شدهاند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص پیشرفتهای تجهیزاتی ایران در طول سالهای بعد از انقلاب گفت: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۴۵ هزار مستشار خارجی در کشور حضور داشتند که اجازه هر گونه استقلال در ساخت و تولید قطعات را به متخصصان ایرانی نمیدادند.
خوداتکایی و امنیتی پایدار
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال غرب با اشاره به رشادتهای ویژه نیروهای هوایی در طول هشت سال دفاع مقدس و فلج کردن نیروهای صدام ودشمنان دیگر ایران گفت: بعد از جنگ تحمیلی نیز، این نیرو توانسته در حوزه آموزشی و تربیت نیروی انسانی متعهد و با همت دانشمندان جوان، برنامه ریزی در راستای شعار «ما می توانیم» را سرعت ببخشد و در اکثر حوزههای تخصصی به خوداتکایی و امنیتی پایدار برسد.
عظیمی ادامه داد: در حال حاضر و با کمک مراکز دانشگاهی، ۲۰ نوع سامانه کشف راداری فعال و غیرفعال در بردها و ارتفاعات مختلف در اختیار داشته و بدین ترتیب به پوشش کامل هوایی کشور رسیدهایم.
تولید تجهیزاتی بالاتر از تکنولوژی و فناوریهای روز دنیا
وی ادامه داد: تا قبل از جنگ تحمیلی، رادار غیرفعال در اختیار نداشتیم اما حالا با همت جوانان داخل کشور، رادارهایی تولید میشود که بالاتر از تکنولوژی و فناوریهای روز دنیا است.
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمالغرب گفت: پدافند هوایی ارتش توانسته در ساخت پهپاد به قطب منطقه تبدیل شود به گونهای که حتی میتوانیم این محصولات را به کشوهای دوست صادر کنیم.