شاید یکی از دغدغه ها و نگرانی های روزهای کرونایی، در حاشیه ماندن مدیریت سایر بیماری هایی است که اغلب مردم با آنها دست و پنجه نرم می کنند اما حاضر نیستند فعلا نزد پزشک بروند.

به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت ۶ ماه از ورود ویروس منحوس کرونا به کشور و درگیر ساختن مراکز درمانی و کادر درمان با آسیب‌های این ویروس، خیلی از بیماران غیر کرونایی قید رفتن به بیمارستان را زده اند، فقط به خاطر اینکه می‌ترسند کرونا بگیرند.

حاکم شدن چنین شرایطی بر حوزه سلامت کشور، با آسیب‌های جدی همراه بوده است. زیرا، طبق گفته وزیر بهداشت، سالانه ۳۱۳ هزار مرگ در کشور بر اثر بیماری‌های غیر واگیر اتفاق می‌افتد. یعنی اینکه وضعیت نگران کننده‌ای در زمینه بیماری‌های غیر واگیر داریم که اگر نخواهیم اقدام عاجل و اصولی برای کنترل این دسته از بیماری‌ها داشته باشیم، باید منتظر افزایش مرگ و میر بیماران مبتلا به بیماری‌های غیر واگیر بود.

دیابت، سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های مزمن تنسی و ریوی و…، از مهم‌ترین بیماری‌های غیر واگیر هستند که افراد زیادی از جامعه را درگیر خود ساخته اند. اما، باید بدانیم که خیلی از همین بیماران با کنترل بیماری خود، توانسته اند به زندگی عادی خود ادامه دهند. در همین حال، با آمدن کرونا، به یکباره تمامی برنامه‌های حوزه سلامت تحت الشعاع این ویروس قرار گرفت و باعث شده خیلی از بیماران غیر کرونایی، قید رفتن به مطب و بیمارستان را بزنند.

منصوره تقاء متخصص مغز و اعصاب، در همین ارتباط، گفت: اگر بیماران برای درمان به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند، ممکن است عوارض خیلی شدیدی برای آنها ایجاد شود و حتی منجر به فوت بیمار شود.

وی افزود: بهترین زمان مراجعه به بیمارستان برای فردی که دچار سکته مغزی شده است در همان ساعات اول است و اگر به دلیل ترس از کرونا به مراکز درمانی مراجعه نکنند، عملاً زمان طلایی درمان را از دست می‌دهند و ممکن است که یک سکته کوچک توسعه پیدا کند و عوارض بسیار شدیدتری برای فرد ایجاد کند.

این متخصص مغز و اعصاب، گفت: مردم باید بدانند که چه با کرونا و چه بدون کرونا در تمام مراحلی که نیاز به اورژانس داشته باشند سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

تقاء ادامه داد: ساده‌ترین و مهم‌ترین مسئله‌ای که باید توسط بیماران و همراهان رعایت شود، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است.

وی افزود: در زمان کرونا که بیماران ترس از مراجعه به مطب‌ها و مراکز درمانی دارند، ارتباط خوب بین پزشک و بیمار بسیار مهم و کارساز است. اگر ما نکات مثبت را از هر موضوعی حتی اگر ظاهر نازیبایی داشته باشد، بگیریم به خودمان کمک کرده ایم و فرد خوشبختی هستیم.

در همین حال، شاهرخ کربلایی صالح معاون آموزشی بیمارستان سینا، گفت: در سکته‌های قلبی هر ثانیه برای بیمار با ارزش است ولی متأسفانه بیماران قلبی ما به دلیل ترس از ابتلاء به کرونا از مراجعه به مراکز درمانی خودداری می‌کنند.

وی افزود: درمان سکته‌های مغزی و قلبی و دیابت حاد و جراحی‌های اورژانسی نباید به تعویق بیافتد و باید در اسرع وقت بیمار برای پیگیری درمان به بیمارستان مراجعه کند و بیمارستان‌ها موظف هستند که شرایط انتقال بیماری کرونا را در بیمارستان‌ها به حداقل برسانند تا بیماران با آسودگی خاطر به بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

کربلایی صالح ادامه داد: آموزش‌ها و ملاقات‌های غیرحضوری و ویزیت اینترنتی از جمله کارهایی است که باید در بیمارستان‌ها انجام شود.

وی گفت: بعضی از بیماری‌ها مثل سکته‌های قلبی و مغزی را نمی‌توانیم از طریق فضاهای مجازی کنترل و یا درمان کنیم در نتیجه بیمار باید در اسرع وقت به بیمارستان مراجعه کند.

معاون آموزشی بیمارستان سینا، افزود: کرونا باعث شد تا زیرساخت‌های اینترنتی و مجازی در جامعه رشد خوبی داشته باشد. یادگیری روش‌های پیشگیری در اپیدمی‌های بعدی از جمله درس‌هایی بود که از کرونا آموختیم.

محمدرضا قینی مدیر گروه نورولوژی بیمارستان سینا، اظهار داشت: درصد بالایی از تخت‌های آی سی یو را بیماران کووید ۱۹ اشغال کرده اند که این موضوع فشار مضاعفی بر روی بیماران دیگر وارد می‌کند.

وی افزود: تصور مردم این است که بیمارستان‌ها پر از بیمار کرونایی است و به همین خاطر وقتی مشکل بیماری دارند، به بیمارستان مراجعه نمی‌کنند و متأسفانه گاهی بیماری افراد به مراحل پیشرفته می‌رسد.

قینی ادامه داد: انجام آنژیو پلاستی قلبی در دوران کرونا به شدت کاهش یافته این در حالی است که در یکسال گذشته بیماری قلبی کم نشده است، بلکه نتیجه نیامدن بیماران قلبی به بیمارستان‌ها است.

مدیر گروه نورولوژی بیمارستان سینا، افزود: این بیماران با درد قفسه سینه در خانه می‌مانند و دچار عوارض می‌شوند.

وی تاکید کرد: هیچ بیماری نباید خودسرانه داروی خود را تغییر دهد و یا قطع کند چون این موضوع باعث می‌شود بیماری او دوباره عود کند و برگردد.

به نظر می‌رسد، وزارت بهداشت برای اصلاح چنین تفکر اشتباهی که در ذهن برخی از بیماران غیر کرونایی نقش بسته است، فکری بکند و برنامه‌ای بنویسد. زیرا، ادامه این روند می‌تواند به افزایش آمار مرگ‌های غیر کرونایی در کشور منجر شود.