رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی محبت اهل بیت (ع) را در کنار گرایش به کتاب الله، نزدیک کننده قلوب مسلمین از شیعه و اهل سنت دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری در مصاحبه با برنامه سوفیا از شبکه رادیویی گفت‌وگو، با بیان اینکه کتاب و سنت، محور اصلی تقریب مذاهب اسلامی است، افزود: آنچه مسلمانان را گرد هم می‌آورد و نقطه نظرات عالمانِ مسلمان را به هم نزدیک می‌کند، کتاب و سنت بوده و محبت به اهل بیت (ع) در کنار آیات شریف قرآن، آگاهی عمومی در جامعه اسلامی ایجاد می‌کند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: وحدت و انسجام و روابط همدلانه‌ای که قرآن بر آن تاکید دارد و سنت پیامبر (ص) بر آن استوار است، با محبت اهل بیت (ع) میسر خواهد بود.

حجت‌الاسلام مختاری معتقد است تقریب بین مذاهب با محبت اهل بیت (ع) نقطه اشتراک داشته و هر مذهب و گرایش و تفکری محبت به اهل بیت (ع) را سر لوحه برنامه‌های اعتقادی قرار داده است.

وی افزود: وقتی به تفاسیر مفسران اهل سنت از جمله امام فخر رازی مراجعه می‌کنیم، روایاتی ذکر می‌کنند که مسئله مودت و محبت به اهل بیت (ع) را موکدا مورد اشاره قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام مختاری ادامه داد: اهل تسنن بر مبنای روایات، مزد و پاداش را بر اساس همین محبت می‌دانند و طبیعی است که در جهان اسلام، این تقریب و نزدیکی افکار و خَلق گفتمان وحدت بخش، برآمده از آیات آگاهی بخش و وحدت آفرین است که بر اساسِ محبت به اهل بیت (ع) اتفاق می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: مسئله اهل بیت (ع) موضوعی مشترک میان مسلمانان است و تفسیر و تبیین و نیز در توضیح آیات کریمه قرآن، نقش اصلی را دارند و همه مسلمانان این مهم را قبول کرده‌اند.

حجت‌الاسلام مختاری اضافه کرد: ما در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و در پژوهشگاه مطالعات تقریبی دوره‌هایی ۲۰ جلدی را به چاپ رسانده‌ایم که تحت عنوان سنت شریفه می‌باشد و بر اساس مصادیق اسلامی چاپ شده است.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: همه احادیث و روایاتی که از سوی پیامبر (ص) صادر شده و راویان متعدد، چه از سوی اهل سنت و تشیع آن را نقل کرده‌اند، در این کتاب ۲۰ جلدی جمع آوری و در لبنان به چاپ رسیده است.

حجت‌الاسلام مختاری اظهار کرد: این کتاب ۶۰ جلد بود ولی در ۲۰ جلد به چاپ رسیده است و قسمی از روایاتِ درج شده در آن، به محبت اهل بیت (ع) مربوط است که از پیامبر بزرگ اسلام (ص) روایات متعددی وارد شده است که جز منابعِ دسته اول اهل سنت می‌باشد و حاکی از این معناست که گرایش به اهل بیت (ع) در ایجاد وحدت و روابط همدلانه مسلمانان نقش آفرین خواهد بود.