معاون وزیر علوم در دانشگاه صنعتی شریف گفت : رئیس جمهوری دستور داده است، برنج ایرانی به دانشجویان ارائه شود که این موضوع به تدریج پس از توافق با سازمان مدیریت بر سر آمار دانشجویی محقق می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، معاون دانشجویی وزیر علوم از برخی اتاقهای بلوکهای خوابگاه پسرانه "زنجان" دانشگاه صنعتی شریف بازدید کرد و از نزدیک با دغدغه ها و پیشنهادات دانشجویان آشنا شد. دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف نیز مانند دانشجویان سایر دانشگاهها بیش از هر چیز نسبت به تراکم جمعیتی خوابگاههای دانشجویی انتقاد کردند.

سرانه فضای خوابگاهی برای هر دانشجو 12 متر مربع است اما مهرداد خانی دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف سرانه فضای خوابگاهی هر یک از بلوک های خوابگاه پسرانه "زنجان" این دانشگاه را 4/5 و 1/7 متر مربع عنوان کرد.

معاون دانشجویی وزیر علوم نیز در پاسخ به دانشجویان گفت: در برنامه توسعه خوابگاههای دانشجویی و کاهش تراکم خوابگاهها راه و روش دولتی جواب نمی دهد. دو سال است که تصمیم گرفتیم افزایش جمعیت دانشجویی بالایی داشته باشیم و قرار است جمعیت دانشجویی در پایان برنامه چهارم توسعه به دو برابر برسد. به این منظور باید عضو هیئت علمی استخدام کنیم، ساختمان ها گسترش پیدا کنند و ...

وی ادامه داد : اما باید توجه داشته باشیم که در این گسترش چهار ساله هر خوابگاهی که با نگاه سازمان مدیریت و بودجه دولتی قصد ساخت و ساز داشته باشد، زودتر از هشت یا نه سال آماده به بهره برداری نمی رسد، بنابراین طی این چهار سال باید از امکانات فوری استفاده کرد و در این راستا خوابگاههای استیجاری و خودگردان با نگاه به امکانات شهری در دستور کار قرار گرفته اند.

محمود ملاباشی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت : تراکم زیاد خوابگاهها و انتقادات دانشجویان، وزارت علوم را بر آن داشت تا بخشنامه ای به دانشگاهها ارسال کند و از آنها بخواهد تعداد دانشجویی که می توانند در خوابگاهها اسکان دهند را اعلام کنند. به این ترتیب با انتقال میزان آمادگی دانشگاهها به سازمان سنجش آموزش کشور، در صورتی که دانشگاه ظرفیت خوابگاهی نداشته باشد در دفترچه انتخاب رشته قید می شود.

وی تاکید کرد: یک نظر معتقد است که هر چند امکان افزایش ظرفیت دانشجویی وجود دارد اما چون سلف سرویس ها و خوابگاهها کشش این افزایش را ندارند پس افزایشی در ظرفیت پذیرش دانشجو لحاظ نشود. اما معتقدیم که وزارت علوم مسئول رفاهی نیست بلکه مسئول تعالی است. وقتی صندلی و امکان آزمایشگاهی و کارگاهی داریم با وجود آنکه تخت خواب نداریم، نمی توانیم داوطلب دیپلمه را از آموزش عالی محروم کنیم.

خوابگاه "زنجان" دانشگاه صنعتی شریف دارای قدمتی 40 ساله است و شورای صنفی دانشجویان این خوابگاه از معاون دانشجویی وزیر علوم خواستار توجه و مساعدت در خصوص رسیدگی به تجهیزات و تعمیر تاسیسات آن شد. یکی از دانشجویان در بیان نمونه هایی از ضرورت توجه به تاسیسات این خوابگاه قدیمی به خرابی شوفاژهای 15 اتاق از 75 اتاق خوابگاه "زنجان" اشاره کرد.

معاون دانشجویی وزیر علوم که دانشیار دانشکده فیزیک دانشگاه علم و صنعت است، در هنگام بازدید از آشپزخانه طبقه همکف یکی از بلوکها با دانشجویی مواجه شد که دوره کارشناسی را در علم و صنعت ایران سپری کرده و شاگرد وی بوده است. این دانشجو در حالی که غذای سلف سرویس را گرم می کرد ضمن اینکه سخت گیری های ملاباشی با دانشجویان را یادآور می شد، با انتقاد از کیفیت غذای دانشجویی اظهار به کم پخت بودن غذاها کرد.

شاید علم و صنعتی بودن ملاباشی موجب شد تا دانشجویان شریفی با قیاس سلف دانشجویی این دو دانشگاه به این موضوع بپردازند که دانشگاه علم و صنعت ایران در یک وعده غذایی دو نوع غذا سرو می کند اما صنعتی شریف و دانشگاههای دیگر این گونه نیست. نمایندگان صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف نیز که از تجهیزات آشپزخانه های دانشگاههای تهران و صنعتی امیرکبیر مطلع بودند ضمن آنکه تاثیر تجهیزات طبخ بر کیفیت غذا را یادآوری کردند، تفاوتی که دانشگاهها از نظر این تجهیزات دارند را بی عدالتی خواندند.

معاون وزیر علوم در پاسخ به درخواست دانشجویان خواستار اولویت بندی میان تعمیر تاسیسات خوابگاه و نو شدن تجهیزات آشپزخانه دانشگاه شد و انجام همزمان این دو پروژه را امکانپذیر ندانست. ملاباشی در خاتمه بازدید به دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف قول داد تا یک کباب پز که نیازمند اعتبار 250 میلیون ریالی است به دانشگاه صنعتی شریف اعطا شود.

محمود ملاباشی در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف گفت: قول رئیس جمهوری برای تغییر مواد اولیه به تدریج در حال انجام است. گوشت یخ زده ای که چند ماه هم از تاریخ مصرفش ممکن بود گذشته باشد از سیستم تغذیه دانشجویی خارج شد و گوشت داغ داخل جایگزین شد. 

وی افزود: وزارت علوم نمی پذیرد که وزارت بازرگانی برنج تایلندی به دانشگاهها اختصاص دهد. دانشگاهها چنانچه در هنگام تحویل برنج با برنج تایلندی مواجه شدند با صندوق رفاه وزارت علوم تماس بگیرند.

دانشجوی دیگری از عدم امنیت یخچالها ابراز گلایه کرد. دانشجویان حق خود می دانستند که هر اتاق خوابگاهی به یک یخچال تجهیز شود. شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف آماری ارائه کرد که بر اساس آن برای هر 25 دانشجو یک یخچال اختصاص پیدا کرده است. معاون دانشجویی وزیر علوم نیز متوسط کشوری بهره مندی دانشجویان خوابگاهی از یخچال را یک دستگاه برای 6 تا 8 دانشجو ذکر کرد و قول داد از آغاز مهر ماه سال تحصیلی آتی این موضوع مرتفع شد.

محمود ملاباشی در پاسخ به دانشجویانی که خواستار کمک مالی به دانشگاه صنعتی شریف جهت ارتقای رفاه دانشجویی بودند، گفت: از اول فروردین ماه 85 کلیه بودجه ها به دانشگاهها سپرده شد و درایت مدیریت دانشگاه در اداره امور نقش بیشتری پیدا کرد. وزارت علوم و صندوق رفاه دانشجویان اعتبار مشخصی برای کمک به دانشگاهها ندارد اما در مواردی خاص با موافقت هیئت امنای صندوق رفاه دانشجویان بخش کوچکی از دریافتی صندوق که از محل بازپرداخت وام های دانشجویی است به صورت هدیه به دانشگاه ها اختصاص داده می شود.