رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت بازرگانی در گفتگو با خبرنگار مهر از اتمام تدوین "نظام مدیریت الحاق به سازمان جهانی تجارت" (WTO ) تا پایان سال جاری خبرداد و گفت: "نظام مدیریت الحاق به سازمان جهانی تجارت"، در حال تدوین است که بر طبق آن، رویکرد سیستماتیک برای مدیریت الحاق در کلیه دستگاههای ذیربط تعریف می شود؛ این درحالی است که این نظام، نقش و مسئولیت دستگاههای مختلف در ارتباط با این پدیده را تعیین می کند و تمامی اقداماتی که هر یک از بنگاهها باید دنبال کنند را در قالب یک چارچوب کلان به آنها ارایه می دهد.
محمود دودانگه افزود: براساس این طرح، کلیه تمهیداتی که باید از سوی هر یک از دستگاهها برای الحاق هوشمند به WTO صورت گیرد، مشخص می شود، زیرا اگر پیش نیازهای لازم برای الحاق به سازمان جهانی تجارت مورد توجه قرار نگیرد، عملا کشور در فضایی قرار می گیرد که ادامه حیات برای شرکتهای داخلی وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد در صورت نهایی شدن این طرح، امکان مدیریت پیشرفت مراحل الحاق قابل انجام بوده و دستگاه مسئول می تواند دائما اقدامات دستگاههای ذیربط را در این رابطه، رصد کند.
دودانگه گفت: علیرغم مطرح بودن بحث الحاق طی چند سال اخیر، اما هنوز مکانیزمی جامع برای مدیریت این پدیده در کشور وجود ندارد و از آنجایی که وزارت بازرگانی، متولی الحاق به سازمان جهانی تجارت است، تهیه منشور الحاق را نیز در دستور کار دارد که در حال نهایی شدن است.
وی با انتقاد از حرکت کند دولت به سمت الحاق به سازمان تجارت جهانی (WTO )، اظهار داشت: اگر مسئولان با سرعت فعلی به سمت الحاق به سازمان جهانی تجارت حرکت کنند، 20 سال دیگر نیز کشور به این سازمان ملحق نمی شود. اما اگر سرعت را بالا بریم شاید 7 سال و اگر این سرعت را بیشتر کنیم، 5 ساله نیز می توانیم به سازمان الحاق یابیم.