به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، حسین میرزائی در نشست نقد و بررسی کتاب «جستارهایی در آموزش عالی، علم و بحران کرونا در ایران» که توسط اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با همکاری مؤسسه فرهنگی و هنری حافظ رویش فردا برگزار شد، با اشاره به این که در این کتاب، آموزش مجازی به عنوان مبحثی مستقل مطرح شده است، اظهار داشت: علیرغم اینکه آموزش مجازی از سالهای گذشته در کشور مطرح شده و زیرساختهای قابل قبولی نیز برای این طرح ایجاده شده است؛ اما تاکنون ارادهای حمایتگر برای پیشبرد این مهم وجود نداشته است.
وی با اشاره به این که تا پیش از پاندمی اخیر تنها یک درصد از نظام آموزش عالی کشور رسماً در حوزه آموزش مجازی فعال بوده است، اظهار داشت: با شیوع ویروس کرونا از اسفند ماه سال گذشته، شاهد جهش بزرگی در این عرصه بودیم به طوری که ۱۰۰ درصد فعالیتهای آموزشی در این نظام الکترونیکی انجام میشود. البته ارائه منابع و آموزشهای سنتی در فضای مجازی توسط استادان را نمیتوان آموزش الکترونیکی به معنای واقعی آن دانست ولی در مجموع با توجه به این که به طور ناگهانی با این شرایط مواجه شدیم، آموزش عالی ما عملکرد نسبتا مناسبی در این زمینه داشت و توانست روند آموزشی خود را ادامه دهد.
رئیس مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی اعلام کرد: براساس آخرین گزارش آموزش عالی کشور که مربوط به سال گذشته است، تا پیش از پاندمی کووید ۱۹ از حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاههای کشور تنها ۳۶ هزار نفر از این دانشجویان در سیستم آموزش مجازی تحصیل میکردند.
میرزائی خاطرنشان کرد: هم اکنون با رواج آموزش مجازی، والدین ۱۵ میلیون دانش آموز در کشور وارد عرصه شدهاند که بی تردید اختلالاتی را در پیشبرد امور روزمره آنها ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: با تهیه این کتاب و مجموعههای دیگر سعی شده با بهرهمندی از راهنماییهای صاحبنظران و اندیشمندان گام مثبتی برای مدیریت این بحران برداشته شود.