به گزارش خبرگزاری مهر، طبق یک مطالعه که در دانشگاه Baylor انجام شده و در Journal of Comparative Psycholgy منتشر شده، سطح هورمون اکسیتوسین در افرادی که وقتی کودک بودند والدینشان جدا شدهاند، کمتر از سایرین است.
در واقع این مطالعه ارتباط میان اکسیتوسین، تجارب ابتدای زندگی و پیامدهای آن تجارب پس از بالغ شدن را میسنجد. در این مطالعه، ۱۲۸ فرد ۱۸ تا ۶۲ ساله که والدین ۲۷.۳ درصد از آنها در کودکی - به طور میانگین در ۹ سالگیشان - جدا شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
اکسیتوسین هورمونی است که در مغز ترشح شده و هنگام تجارب پیوندی مانند زایمان و در آغوشگرفتن آزاد میشود. مطالعات قبلی نشان دادهاند که این هورمون در رفتارهای اجتماعی و پیوندهای احساسی در ابتدای زندگی نقش مهمی دارد. همچنین، ارتباط این هورمون با دلبستگی و اضطراب نشان داده شده است.
پرسشها در مورد ویژگیهای والدینشان مانند عاطفه، حفاظت، بیتفاوتی، کنترل بیش از حد و سوءاستفاده و همچنین، ویژگیهای خودشان مانند اعتماد به نفس، ناراحتی از نزدیکی، نیاز به تأیید، روابط و مراقبت از آنها بود. پس از پر کردن پرسشنامه، نمونههای ادرار پرسش شوندگان جمعآوری شد و غلظت اکسیتوسین در آنها مورد آزمایش قرار گرفت.
سطح اکسیتوسین در ادرار افرادی که کودکیشان با تجربه طلاق والدین همراه بود، کمتر بود. این افراد در پرسشنامه، به طور قابل توجهی سطح مراقبت والدینشان از آنها را کمتر و سطح بیتفاوتی والدینشان را بیشتر از افراد دیگر ارزیابی کرده بودند.
این افراد اعتماد به نفس را کمتر، ناراحتی از نزدیکی را بیشتر و احساس امنیت در روابط را کمتر از دیگران ارزیابی کرده بودند.