رضا میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا تشدید نظارت بر نحوه مدیریت پسماندهای پزشکی مراکز بهداشتی و درمانی استان از سوی کارشناسان پایش محیط زیست به صورت مستمر انجام میگیرد.
وی ادامه داد: در مراکز تحت نظارت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص پسماندهای بیمارستانی، الزام به بی خطرسازی کامل آنها مورد توجه است که در این راستا میتوان گفت تمامی بیمارستانهای استان از دستگاه اتو کلاو برخوردار هستند.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی افزود: کارشناسان این اداره کل بر برخورداری بیمارستانها از دستگاه اتو کلاو نظارت میکند.
میرزایی با بیان اینکه پسماندهای پزشکی باید مطابق با الزامات محیط زیست امحا شود، تاکید کرد: در بخش حمل و نقل هم تمهیدات لازم برای گندزدایی و ضدعفونی مستمر ناوگان حمل و نقل خودروهای حمل کننده پسماندهای پزشکی و بیمارستانی در مراکزی که بیماران مبتلا به کرونا در آن تحت درمان هستند، نیز باید در نظر گرفته شود.
به گفته وی، پس از انتقال پسماندهای پزشکی به اماکن مخصوص دفن باید با شرایط ویژه و با رعایت همه ضوابط بهداشتی و ایمنی و به طور روزانه با مواد گندزدا و با آهک مخلوط و دفن شده و به طور کامل با خاک پوشش داده شوند.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: مراکز درمانی مانند مطبهای دندانپزشکی که بیمار کرونایی نمیپذیرند، پروتکلهای خاصی دارند و پسماندهای آنها به طور جداگانه جمع آوری و در سلولهای مشخص با روش خاصی دفن و آهک ریزی میشود.
میرزایی افزود: اخیراً شرکت بخش خصوصی در شهر اراک تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست فعالیت میکند و در راستای جمعآوری و انتقال و امحای پسماندها کار خود را در اراک آغاز کرده است، مقرر شده اتو کلاو مرکزی در محل سایت دفن پسماند اراک تعبیه شود تا پسماندهای جزئی که از مراکز و درمانگاهها خارج از مدیریت دانشگاه علوم پزشکی جمع آوری میشود، اتو کلاو شده و کاملاً بی خطر دفن شود.