به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی مرزبان با بیان اینکه ۱۳ کاروانسرای تاریخی این استان دارای داشتههای غنی معماری و کاربری خاص در برهههای تاریخی پیشین هستند، افزود: مالکیت این بناهای تاریخی خصوصی، اوقافی، میراث فرهنگی و عامالمنفعه است.
وی ادامه داد: ️سیاست وزارت میراث فرهنگی بر حفظ کاروانسراها و جلوگیری از تخریب آنها است و در این راستا از جذب سرمایهگذار برای مرمتهای اولیه و تغییر کاربری این اماکن تاریخی استقبال میشود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی بیان کرد: استان مرکزی بهواسطه قرار گرفتن بین شمال و جنوب و غرب و شرق کشور به عنوان منطقه حائل و بینابینی، نقش مهمی در ارتباطات منطقهای داشته است.
مرزبان افزود: بر این اساس کاروانسراهایی در راهها ساختهشد که قدیمیترین کاروانسرا در استان مرکزی به راه بزرگ خراسان یا راه ابریشم معروف است.
به گفته وی، ۲۰ کاروانسرای تاریخی که در استان شناسایی شده قدیمیترین آنها کاروانسرای حمزهآباد و کاروانسرای حاجیآباد در شهرستان زرندیه در مسیر راه بزرگ خراسان هستند. ️
مرزبان یادآور شد: تاکنون ۱۳ کاروانسرای استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاند و در سالهای اخیر دو کاروانسرای دودهک در شهرستان دلیجان و کاروانسرای ورده در شهرستان زرندیه توسط بخش خصوصی مرمت و بازسازی شده و آماده بهرهبرداری با کاربری گردشگری قرار گرفتهاند.