به گزارش خبرنگار مهر، بیژن زنگنه در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان ارائه گزارش عملکرد وزارت نفت و برنامه های توسعه، گفت: امروز آمریکا و صهیونیست ها جنگ تمام عیار اقتصادی را علیه ملت ایران تحمیل کرده اند و هر روز تلاش می کنند به ابعاد آن بیفزایند و در این شرایط لازم است همه ارکان نظام با هم اندیشی به صورت یکپارچه عمل کنند.
وی با اشاره به برنامه های وزارت نفت، افزود: افزایش ظرفیت تولید از میادین مشترک نفت و گاز، دوری از خام فروشی، توسعه گازرسانی، افزایش صادرات گاز، حمایت از ساخت داخل و شرکت های دانش بنیان و مقابله با تحریم های نفتی از جمله برنامه های در دستور کار ما بوده و آن را ادامه می دهیم.
وزیر نفت تصریح کرد: پارس جنوبی محلی است که حدود ۱۵۰ میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری کردیم و این از افتخارات ما است و باید گفت بی تردید صنعت گاز و پتروشیمی هر دو محصول جمهوری اسلامی هستند.
زنگنه متذکر شد: در سال ۸۴ تولید ما در پارس جنوبی ۱۴۰ میلیون متر مکعب بود که در سال ۹۲ به ۲۸۰ میلیون متر مکعب رسید و امسال به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است که این آمار نشان دهنده آن است که ظرفیت تولید پارس جنوبی افزایش یافته است.
وی تأکید کرد: توسعه گازرسانی یکی از اقداماتی است که با ابتکار مجلس و دولت در دستور کار ما قرار گرفت و این مسئله باعث شده که در حال حاضر ۸۳ درصد جمعیت روستایی ما گاز داشته باشند و هدف ما آن است که پوشش کل گازرسانی کشور تا پایان سال به ۹۵ درصد برسد.
وزیر نفت متذکر شد: صادرات فرآوردههای نفتی نسبت به سال ۹۲، دو برابر شده اما مشکلاتی هم داشتیم که خارج از اراده ما بود و مربوط به اراده سیاسی کشورهای خارجی بود اما با وجود این ما همچنان جز بزرگترین صادرکنندگان فرآوردههای نفتی هستیم و همچنین صادرات پتروشیمی به خوبی انجام میشود.
زنگنه درباره اقدامات این وزارتخانه برای مقابله با تحریمهای نفتی، گفت: تلاشهای زیادی برای دور زدن تحریمهای نفتی صورت گرفته، ما از هر کسی که امکان بوده کمک گرفتیم، از نیروهای امنیتی و خارجی کمک گرفتیم البته ما باید بتوانیم راهی را باز و صادرات مویرگی را آغاز کنیم.
وزیر نفت تاکید کرد: در این راستا ما حاضریم هر طور که اطمینان برای شما حاصل شود، اقدام کنیم و حتی حاضریم عرضه در بورس هم انجام شود.
وی افزود: از مجلس شورای اسلامی هم تقاضا داریم که به وزارت نفت برای مقابله با تحریمهای نفتی و در قالب دیپلماسی بینالمجالس کمک کند.
زنگنه گفت: ما درگیر یک جنگ نابرابر هستیم، خواهش بنده این است که متناسب با این شرایط با ما رفتار شود و از هر پیشنهادی صمیمانه استقبال میکنیم.
وی بیان کرد: نفت از موتورهای محرک صنعت کشور است و اگر نفت باشد، اشتغال هم ایجاد میشود اما منابع ما برای اقدامات توسعهای کفاف نمیدهد.
زنگنه بیان کرد: مهم ترین میدان نفتی برای ما، دو بخش میدان های غرب کارون، خوزستان و میدان پارس جنوبی است که تولید میدان های غرب کارون در این ۷ سال از ۷۰ هزار بشکه در سال ۹۲ به ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است و از همسایگانمان در این زمینه عقب نیستیم.
وی با اشاره به انعقاد قراردادهای نفتی برای میدان های مشترک، گفت: تعدادی از میدان ها در فاز یازده پارس جنوبی، آبان و پایدار غرب در ایلام، چشمه خوش، سپهر و جبیر است و همچنین طرح های دیگری برای توسعه و نگهداشت توان تولید از سال ۹۷ تاکنون تدوین و ۲۳ قرارداد امضا شده است.
وزیر نفت اظهار داشت: در حوزه نفت، قبل از انقلاب کارهای بسیار زیادی انجام شده بود اما در زمینه گاز و پتروشیمی اقدامات بسیار ناچیزی صورت گرفته بود و بنابراین صنعت گاز و پتروشیمی هر دو به معنای واقعی محصول جمهوری اسلامی هستند.
زنگنه با اشاره به اینکه در طول ۷ سال گذشته ۲.۶ میلیون بشکه نفت روزانه به ظرفیت تولید پارس جنوبی افزوده شده است، افزود: اگر می خواستیم این میزان از سوخت را تامین کنیم، باید ۱۰ پالایشگاه با ظرفیت ۲۶۰ هزار بشکه ای احداث می کردیم که موجب آلودگی در کشور می شد.
وی بیان کرد: تولید ما در پارس جنوبی علی رغم آنکه حجم مخزن ما کمتر از کشورهای همسایه است، بسیار زیاد است و از اعضای کمیسیون های تخصصی مجلس و رئیس مجلس شورای اسلامی دعوت می کنم تا از پارس جنوبی بازدید کنند.
وزیر نفت با اشاره به عدم خام فروشی، گفت: در پتروشیمی توانستیم تولید را از ۱۲ میلیون تن در سال ۷۵ به ۵۶ میلیون تن در سال ۹۲ و ۶۶ میلیون تن در سال ۹۸ ارتقا دهیم و قرار است در سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۰۰ میلیون تن برسد. همچنین تولیدات پتروشیمی در سال ۷۵، حدود ۲ میلیارد دلار بود که در سال ۹۲ به ۱۱ میلیارد دلار و در سال ۹۸ به حدود ۱۵ میلیارد دلار رسیده است.
زنگنه اظهار داشت: در سال جاری ۱۷ طرح به بهره برداری می رسد و تولید بنزین در سال ۹۱ حدود ۵۲ میلیون لیتر بود که در سال ۹۸ به ۱۰۷ میلیون لیتر رسیده است.
وی تصریح کرد:خط لوله گوره جاسک یکی از راهکارها برای نجات از تحریم ها است که این خط لوله برای تنوع مبادی صادرات تا پایان سال به اتمام می رسد و از این طریق حدود یک میلیون بشکه نفت خام از گوره جاسک صادر می شود.
وزیر نفت گفت: ما ۴ سند سوخت حمل و نقل تا ۱۴۲۰، تراز مصرف و تولید گاز تا ۱۴۲۰، تولید نفت تا ۱۴۲۰ و تولید پتروشیمی در پایین دست تا ۱۴۲۰ را تهیه کرده ایم که باید نظرات مجلس و کمیسیون انرژی در این زمینه مطرح شود.
زنگنه افزود: از رئیس مجلس شورای اسلامی تقاضا می کنم تا ترتیبی دهند که با محوریت کمیسیون انرژی و در یک بازه زمانی مشخص این ۴ سندی را بررسی کنیم.
وی درباره قرارداد با توتال، اظهار داشت: در مورد قرارداد با توتال ما به تکنولوژی آنها نیاز داشتیم و چینی ها هم از تکنولوژی مورد نیاز در این بخش برخوردار نبودند. همچنین نه تنها توتال، بلکه چینی ها هم به دلیل تحریم حاضر نشدند برای فعالیت در این بخش همکاری کنند.
وزیر نفت درباره قرارداد با ترکمنستان، گفت: از آنجایی که ترکمنستان گاز ایران را قطع کرد، در مقابل آنان ایستادیم و البته این کشور ۴ بار در گذشته این اقدام را انجام داده بود و هربار امتیازاتی از ما گرفته بود که این بار امتیازی نمی دهیم.
وی با بیان اینکه پنجره واحد نفتی برای تهاتر را پیگیری می کنم، افزود: اصل در این است که CNG سوخت اصلی باشد و در مورد LPG که کپسول گاز مردم است، در بعضی مناطق به مردم ظلم می شود و تدابیری اندیشیده شده تا هر ماه ۴ کپسول به مردم داده شود.