تهران- رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: همزمان با پایان یافتن فصل چرای دام در مراتع ییلاقی، مدیریت چرا در مراتع میانبند این استان آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ایرج قاسمی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت حفظ پوشش گیاهی و نقش ارزنده آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی اظهار داشت: همزمان با پایان یافتن فصل چرای دام در مراتع ییلاقی، مدیریت چرا در مراتع میانبند این استان آغاز شده است.

قاسمی افزود: بنا به ضرورت حفظ منابع پایه آب و خاک و فراهم کردن بستر مناسب جهت تجدید حیات گیاهان مرتعی و به منظور جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصه‌های طبیعی، این پروژه که از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در عرصه‌های مرتعی به شمار می‌آید در قالب طرح بهبود و اصلاح مراتع اجرا می‌شود.

وی مدیریت چرا در مراتع میانبند را بسیار با اهمیت دانست و در این باره اظهار داشت: به دلیل اینکه مراتع میانبند هر ساله در دو نوبت یک بار در فصل بهار و هنگام کوچ عشایر و دامداران به مراتع ییلاقی و یک بار در فصل پاییز و هنگام کوچ دام‌ها به سمت مراتع قشلاقی مورد تعلیف قرار می‌گیرند، حفظ و احیای این مراتع از اهمیت بسزایی برخوردار می‌باشد.

رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران وسعت مراتع استان تهران را ۹۱۸ هزار هکتار اعلام کرد و بیان داشت: از این میزان ۳۶۸ هزار و ۶۹ هکتار جز مراتع قشلاقی و ۵۴۹ هزار و ۹۳۱ هکتار جز مراتع ییلاقی و میانبند است که ظرفیت مجاز چرای دام در این مراتع ۵۸۵ هزار و ۳۹۹ واحد دامی و تعداد بهره برداران ۵ هزار و ۵۸۲ بهره بردار می‌باشد.

قاسمی خاطر نشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین و مقررات مربوط به چرای دام در مراتع، با متخلف یا متخلفان برخورد قانونی خواهد شد و متخلفان به مراجع قضائی معرفی و پروانه بهره برداری آنان باطل می‌شود.

رئیس اداره امور مراتع استان تهران خطاب به مرتع داران و بهره برداران تأکید کرد: بر اساس بخشنامه صادره از سوی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تمامی پروانه‌های چرای دام که تا پایان سال ۹۸ صادر شده است باید حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ منجر به طرح اجرایی شود که در غیر این صورت این پروانه‌ها فاقد اعتبار خواهند بود.