رئیس سازمان بازرسی کل کشور اقدام دولت‌های امارات و بحرین در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی و همچنین حمایت دولت فرانسه از نشریه فرانسوی هتاک به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص) را محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور و رئیس آمبودزمان جمهوری اسلامی ایران در این گفت‌وگوی ویدئوکنفرانسی ضمن محکومیت اقدام دولت‌های امارات و بحرین در برقراری روابط با رژیم اشغالگر قدس گفت: ما از مواضع صریح آمبودزمان و مقامات کشور ترکیه مخصوصاً جناب رئیس‌جمهور در محکومیت اقدام امارات و بحرین در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی قدردانی می‌کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد: معتقدیم هیچ توافق دوجانبه و چندجانبه‌ای ماهیت رژیم صهیونیستی را تغییر نمی‌دهد و تنها راه برون‌رفت از این بحران و جلوگیری از جنایات رژیم اشغالگر قدس، برگزاری انتخابات آزاد برای مردم فلسطین است.

وی اقدام دولت‌های امارات متحده عربی و بحرین در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی را در راستای طراحی ایالات‌متحده آمریکا برای تکمیل طرح ننگین موسوم به معامله قرن دانست و گفت: طرح معامله قرن اهداف شومی ازجمله مشروعیت بخشی به رژیم منحوس صهیونیستی و فراموشی آرمان قدس شریف و تضعیف جبهه مقاومت و بسترسازی برای تشکیل خاورمیانه جدید را دنبال می‌کند که ما معتقدیم باطل از بین رفتنی است و حتماً به این اهداف ننگین نخواهند رسید.

درویشیان که در ارتباط ویدئوکنفرانسی با رئیس انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی گفت‌وگو می‌کرد، تأکید کرد: ما به کشورهای اسلامی خصوصاً حاکمان عربی توصیه می‌کنیم که برای قوام و ماندن در مسند قدرت و حکمرانی به طناب پوسیده‌ای که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها ایجاد کرده‌اند چنگ نزنند و با این خطاهای استراتژیک زمینه سقوط و نابودی خود را فراهم نکنند و از سرنوشت حکامی که به آرمان فلسطین خیانت کرده‌اند، عبرت بگیرند.

نایب رئیس انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی با محکومیت اقدام نشریه فرانسوی شارلی ابدو در اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) افزود: این اقدام موهن نشانه درماندگی استکبار در مقابله با گفتمان بیداری اسلامی است. توهین به مقدسات اسلامی و جسارت به ساحت پیامبر (ص) و قرآن کریم یک اقدام اتفاقی، انفرادی و مربوط به یک‌زمان خاص نیست. بلکه موضوعی است که مدت‌ها به‌صورت یک جریان نظام‌مند از سوی استکبار جهانی و جهان غرب برنامه‌ریزی‌شده و اجرا می‌شود و حتماً باید از سوی جامعه بزرگ اسلامی مقابله جدی و برخورد لازم صورت بگیرد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تقبیح حمایت رئیس‌جمهور فرانسه از اقدام موهن نشریه فرانسوی گفت: رئیس‌جمهور فرانسه که کشور خود را مهد آزادی و تمدن می‌داند این اقدام توهین‌آمیز را به آزادی بیان و عقیده در فرانسه مرتبط دانسته و این در حالی است که در این کشور به‌اصطلاح آزاد و دموکراتیک برای کوچک‌ترین اظهارنظر راجع به پدیده‌های تاریخی مانند هولوکاست مجازات سنگین و حتی حبس در نظر گرفته‌شده که فریبکارانه و خلاف انسانیت است.

وی بابیان اینکه «به‌هیچ‌وجه بی‌تفاوتی در این خصوص به بهانه آزادی بیان از سوی هیچ کشور و دولتی پذیرفته نیست»، خاطرنشان کرد: این وظیفه همه مسلمانان و آمبودزمان‌های مختلف خصوصاً آمبودزمان کشورهای اسلامی است که ضمن محکومیت توجیه نابخردانه و غیراخلاقی رؤسای دولت برخی کشورهای غربی از جمله فرانسه از همه ظرفیت‌های حقوقی و قانونی آمبودزمانی از جمله هشدارهای جدی و طرح موضوع در مجامع بین‌المللی استفاده کند و این اقدام موهن را محکوم کنند.

درویشیان با طرح این پیشنهاد که آمبودزمان کشورهای اسلامی به دولت‌های خود توصیه کنند تا در واکنش به حمایت ماکرون به دولت فرانسه اعتراض رسمی کنند، گفت: ما باید از همه ظرفیت‌ها برای محکومیت این جسارت که سازمان‌یافته است استفاده کنیم و از دولت‌های بین‌المللی و مجامع درخواست کنیم که این اقدام را محکوم کنند و از ظرفیت کشورهای اسلامی به‌ویژه ترکیه و ایران در جهت تسری این محکومیت استفاده کنیم.

شریف مالکوچ رئیس آمبودزمان جمهوری ترکیه هم در این گفت‌وگوی ویدئوکنفرانسی با تائید مواضع ایران در قبال مسئله فلسطین گفت: همان‌طور که شما به‌درستی اشاره داشته‌اید، مسئله فلسطین محور اصلی تمام جامعه اسلامی است و تا این مسئله حل نشود در جهان اسلام و کل دنیا آرامشی حاکم نخواهد شد.

وی اقدام دولت‌های امارات و بحرین در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی را خیانت به آرمان فلسطین دانست و گفت: این دولت‌ها هر کاری که انجام بدهند، نهایتاً این حق است که غالب خواهد شد و فلسطینیان در جایگاهی که استحقاق آن را دارند خواهند ایستاد و دولت مستقل خود را تشکیل خواهند داد. غرور و حیثیت انسانی و تمام مصوبات سازمان ملل هم این را ایجاب می‌کند.

رئیس آمبودزمان ترکیه ادامه داد: در مسئله فلسطین مهم این است که در آمبودزمان کشورهای اسلامی چه‌کاری باید انجام دهیم و دولت‌های ما چه‌کاری انجام خواهند داد. امروز ما وظیفه خطیری بر عهده‌داریم و آن به حرکت واداشتن دولت‌هایمان در محکومیت این مسئله است.

رئیس انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی همچنین با محکومیت توهین نشریه فرانسوی به ساحت پیامبر اکرم (ص) گفت: متأسفانه توهین به پیامبر اکرم (ص) یک موضوع ادامه‌داری است و هر انسانی مخصوصاً ما به‌عنوان مسلمان نمی‌توانیم در برابر این اقدام ساکت بنشینیم و همه ما باید در حد و اندازه و ظرفیت‌های خود با این اقدام زشت مقابله کنیم.

مالکوچ ادامه داد: این اقدام در یکسری کشورهای اروپایی مانند نروژ، فرانسه و بلژیک مشاهده می‌شود. آمبودزمان ترکیه با مسئولان جمهوری ترکیه در این خصوص در ارتباط است تا هم از ظرفیت دولت و هم از ظرفیت شهروندان ترک ساکن در آن کشورها استفاده کنیم و سعی می‌کنیم به‌صورت دموکراتیک و حقوقی این اقدام را محکوم کرده و اعتراض خود را نشان دهیم.

رئیس آمبودزمان کشورهای اسلامی تصریح کرد: آمبودزمان ترکیه با آمبودزمان کشورهای نروژ و سوئیس در ارتباط است و آن‌ها هم مخالف این اقدامات هستند. همان‌طور که استحضار دارید برخی در سوئیس قصد سوزاندن قرآن را داشتند که با فشار این گروه‌ها از این کار ممانعت به عمل آمد.

وی بابیان اینکه کشور فرانسه در قبال مقدسات سیاست دوگانه دارد گفت: اظهارات و حمایت رئیس‌جمهور فرانسه از توهین به ساحت پیامبر (ص) آشکارا نشان داد که او عملاً دشمن اسلام است. مسئولین کشورهای اسلامی همچون پاکستان، اندونزی، ایران و ترکیه باید به‌صورت شفاهی و هم در ملاقات دوجانبه نسبت به این سیاست دولت فرانسه اعتراض کنند.

رئیس آمبودزمان ترکیه با اشاره به جمعیت ۵۰ میلیونی مسلمانان اروپا گفت: می‌توانیم از این ظرفیت در راستای ممانعت توهین به مقدسات اسلامی در نشریات اروپایی استفاده کنیم. ما به‌عنوان آمبودزمان ترکیه در هشت سال گذشته به بسیاری از کشورهای اروپایی سفر کرده و با بسیاری از سازمان‌های مردم‌نهاد این کشورها ملاقات داشته و با برگزاری سمینارهای آموزشی حق‌وحقوق آنان را تبیین کرده‌ایم و گفته‌ایم که باید از باور و فرهنگ و ایمانی که دارند دفاع کنند. امروز با بیش از ۵۰۰ تشکل مردم‌نهاد در کشورهای اروپایی در ارتباط هستیم.

وی تأکید کرد: باید در چهارچوب حقوق بشر به مسئله فلسطین و هم هجمه علیه پیامبر (ص) و اسلام بپردازیم و کار مشترکی انجام دهیم و مسائلی که در این دیدار مطرح‌شده را به یک متن تبدیل کنیم.

بر اساس این گزارش در این دیدار قرار شد پیش‌نویس متنی درباره محکومیت اقدام دولت‌های امارات و بحرین در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی و همچنین اقدام دولت فرانسه در حمایت از نشریه هتاک فرانسوی توسط دو کشور تهیه و در نشست هیأت‌مدیره آمبودزمان کشورهای اسلامی مطرح شود.

همچنین رئیس آمبودزمان ترکیه در پاسخ به پیشنهاد حجت‌الاسلام درویشیان مبنی بر برگزاری برخط جلسه هیأت‌مدیره انجمن آمبودزمان اسلامی، جلسه هیأت‌مدیره انجمن آمبودزمان آسیایی و برگزاری اولین دوره آموزشی آکادمی آمبودزمان آسیایی که مسئولیت آن به سازمان بازرسی کل کشور سپرده‌شده خاطرنشان کرد تا با رایزنی از طریق آمبودزمان کشورهای عضو این موضوع پیگیری شود.

در این دیدار همچنین درخصوص ویروس کرونا موضوعاتی مطرح شد و رئیس آمبودزمان ترکیه از همتای ایرانی خود خواست تا تجربیات کسب شده در مبارزه با این ویروس در اختیار ترکیه قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، آمبودزمان به نهادی گفته می‌شود که شکایت‌های شهروندان راجع به تصمیم‌ها، اعمال یا قصورهای مدیریت عمومی را مورد رسیدگی قرار می‌دهد که ویژگی این نوع رسیدگی غیر قضائی بودن آن است. در ایران سازمان بازرسی کل کشور به‌عنوان نهاد آمبودزمان ایران فعالیت می‌کند. ایران در سال ۱۳۸۶ به عضویت دائم و به‌عنوان یکی از مؤسسین انجمن آسیایی آمبودزمان درآمد. آکادمی آمبودزمان آسیایی در ساختمان سازمان بازرسی کل کشور تأسیس‌شده که قرار است به‌زودی نخستین دوره آموزشی آن برگزار شود. همچنین در سال ۹۸ آمبودزمان کشورهای اسلامی تأسیس شد که سازمان بازرسی کل کشور به‌عنوان نایب رئیس انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی انتخاب شد.