به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در توئیتر نوشت: تلاش داریم تا علیرغم مشکلات، برنامههای حمایتی و مراقبتی از کودکان کار دچار خلل نشود. سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران از امروز، انجام تست کرونا از کودکان کارِ تحت پوشش مراکز پرتو را آغاز کرده و تا پایان شیوع کرونا به صورت دورهای ادامه خواهد داد.
وی افزود: در حال حاضر ۲۴ مرکز پرتو تحت نظر شهرداری تهران در مناطق ۲۲ گانه در حال فعالیت و ارائه خدمات حمایتی و آموزشی به کودکان کار و خیابان هستند.
همچنین سید مالک حسینی سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران نیز در این باره گفت: آزمایشهای ادواری تست کرونا ویژه کودکان کار تحت پوشش مراکز پرتو آغاز شده است.
وی افزود: این اقدام در راستای اجرای نظام نامه مسئولیت پذیری اجتماعی سازمانها و بنگاههای اقتصادی توسط شورای اسلامی شهر تهران و ترویج فرهنگ مسئولیت پذیری پیمانکاران طرف قرارداد شهرداری تهران، با همکاری مؤسسه کاهش آسیب نوید همرازی ایرانیان صورت گرفته است.
حسینی گفت: سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران همواره با همکاری سازمانهای مردم نهاد خدمات متنوع آموزشی، بهداشتی، حمایتی، مددکاری و روانشناختی را به کودکان کار ارائه کرده است که این خدمات در روزهای سخت کرونا شکل متفاوتی به خود گرفته است.
وی ضمن تأکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز پرتو خاطر نشان کرد: تیم تخصصی پزشکی ضمن استقرار در مراکز پرتو مناطق ۹، ۱۴، ۱۸، ۲۰ و ۲۱ بررسی وضعیت جسمانی کودکان کار را انجام میدهند و تست کرونا برای آنها انجام میگیرد و تلاش میکنیم به طور دورهای این خدمت را به کودکان کار و در معرض آسیب ارائه کنیم.
سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با تأکید بر دغدغه این سازمان مبنی بر حفظ سلامت جسمانی کودکان کار و به ویژه کودکان زباله گرد در کلانشهر تهران گفت: کودکان از جمله گروههایی هستند که همواره نیاز به مراقبت دارند و با توجه به شرایط موجود جامعه، شیوع بیماری واگیردار کووید ۱۹ و سبک زندگی متفاوت کودکان کار، در حد امکانات و بضاعتمان تلاش میکنیم به این افراد خدمت ارائه کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا اقدامات پیشگیرانه بهداشتی از سوی سازمان و با همکاری سازمانهای مردم نهاد، صورت گرفته است که می توان به انجام تست کرونا (کووید ۱۹)، ویزیت کودکان توسط تیم پزشکی متخصص، توزیع اقلام بهداشتی (ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی) در گودهای زبالهگردی و مراکز پرتو اشاره داشت.
حسینی در تشریح مسئولیت اجتماعی سازمانها و مسئولیت پذیری آنها در قبال جامعه، تصریح کرد: مدیریت شهری به تنهایی قادر به حل مسائل و معضلات اجتماعی در پایتخت نیست و در این زمینه بنا به ضرورت همکاری و مشارکت پذیری، نیاز به حمایت و همکاری سایر ارگانها و سازمانهای مردم نهاد داریم تا بتوانیم در حوزه کاهش و ساماندهی آسیبهای اجتماعی و توانمند سازی کودکان کار و خیابان گامهای مؤثری برداریم.
وی تأکید کرد: از نیمه دوم امسال تلاش داریم با برنامه ریزی دقیق موضوع مسئولیت پذیری اجتماعی پیمانکاران طرف قرارداد شهرداری را در دستور کار قرار داده و زمینه بهرهمندی مدیریت شهری در پروژه های اجتماعی و خدماتی از این ظرفیت را بکار گیریم.