وبینار «نقش زنان در حماسه عاشورا» با همکاری وابستگی فرهنگی کشورمان در استانبول و چند نهاد ترکیه ای دیگر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، وبینار «نقش زنان در حماسه عاشورا» با همکاری وابستگی فرهنگی کشورمان در استانبول، اداره کل همکاری‌های فرهنگی و و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نمایندگی جامعةالمصطفی (ص) العالمیه در ترکیه، مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران و انجمن زنان زهر آنا ترکیه برگزار شد.

این وبینار با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط میکائیل گورر، از علمای اهل بیت (ع) ترکیه آغاز شد.

نخستین سخنران آن زهرا کاچان (Zehra Kaçan) از اعضای هیات مدیره انجمن زهرا آنا ترکیه با اشاره به واقع عاشورا به تشریح عظمت این حادثه و مظلومیت امام حسین (ع) پرداخت و تصریح کرد: پس از شهادت امام حسین (ع) پرچم در دستان حضرت زینب (س) بود.

کاچان با تاکید بر ایستادگی حضرت زینب (س) در روز عاشورا بر نقش ایشان به عنوان یک زن در واقعه عاشورا پرداخت و اظهار کرد: اسلام به حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی تاکید دارد.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: عزاداری محرم در استانبول در ابتدای امر با حضور سی چهل نفر از علاقمندان اهل بیت (ع) از سوی شیخ صلاح الدین اوزگوندوز آغاز شد، اما با گذشت زمان مراسم عاشورا با حضور پرشور علاقمندان و محبان اهل بیت (ع) همه ساله برگزار می‌شود.

زهرا کاچان افزود: خطبه حضرت زینب (س) در شام نقطه عطفی در اثبات حقانیت و مظلومیت اهل بیت (ع) است. بدین ترتیب حضرت زینب (س) رسالت خود را انجام داد و ما به عنوان محبان اهل بیت (ع) با تأسی از ایشان که در دامان حضرت فاطمه زهرا (س) تربیت یافته بود در سال ۲۰۰۶ انجمن زهراآنا وابسته به مرکز فرهنگی و دینی زینبیه را راه اندازی کردیم.

وی تصریح کرد: هدف ما از این تشکل، رضایت خداوند متعال و سپس ادامه راه حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت زینب (س) است. گرچه هیچ روزی عاشورا نمی‌شود و ما هم حضرت زهرا و زینب (سلام الله علیهما) نمی‌شویم.

دومین سخنران وبینار خانم سکینه حسین‌پور از اساتید حوزه حوزه علمیه خواهران از جمهوری اسلامی ایران در سخنان خود به نقش زنان در واقعه عاشورا پرداخت و با ذکر نقل قولی از شهید آیت الله مطهری اظهار کرد: زنان در کنار مردان در واقعه عاشورا رسالت خود را انجام دادند.

وی افزود: حضرت زینب (س) با ایفای نقش خود در واقعه عاشورا نشان دادند که زنان نقش مهمی دارند.

سخنران بعدی این وبینار خانم مریم کارانلیک اوروش (Meryem Karanlık Uruş) از مدرسان نمایندگی جامعه المصطفی در ترکیه به وظایف زنان و مردان از دیدگاه اسلام پس از رسیدن به سن تکلیف اشاره و تصریح کرد: یکی از فرایضی که ویژه مردان است، جهاد است ، امام حسین (ع) این فریضه را به نحو احسن انجام دادند.

خانم کارانلیک در ادامه سخنان خود اظهار کرد: با توجه و علاقه‌ای که پیامبر اسلام به حضرت فاطمه زهرا (س) نشان دادند، زنان دارای ارزش و منزلت بیشتری شدند. حضرت زینب (س) نیز در واقعه کربلا وظیفه خود را انجام دادند و سعادت ابدی را نصیب خود کردند. کربلا شاهد صحنه‌هایی بوده است که در تاریخ بی‌نظیر هستند.

خانم کارانلیک بیان کرد: حضرت زینب (س) چشم و گوش زنان در واقعه عاشورا بود و میراث ایشان امامت و ولایت بود. عاشورا امر الهی بود و هرچه اتفاق افتاد جهت رضایت خداوند متعال بود.

آخرین سخنران وبینار خانم زهرا چاکر (Zehra Çakır) از اعضای هیات مدیره انجمن زهر آنا ترکیه سخنان خود را با ذکر فضایل حضرت زینب (س) آغاز کرد و ایشان را الگوی تمامی زنان دانست.

خانم چاکر سپس به تشکیل دسته‌های عزاداری و سوگواری محرم در ترکیه اشاره کردو افزود: بزرگترین مراسم عزاداری عاشورا در کشور ترکیه در شهر استانبول برگزار می‌شود و ما تلاش می‌کنیم برنامه‌ها و مراسم باشکوه‌تری را برگزار نماییم.

وی ادامه داد: روز جهانی حضرت علی اصغر نیز همه ساله با حضور گسترده بانوان از سوی انجمن زهرا آنا سازماندهی و برگزار می‌شود.