دکتر حسن سالاریه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شهدایی که نخبه بودند گفت: در حقیقت همه شهدا گرانقدر با تعریف بنیاد ملی نخبگان و سند راهبردی کشور در امور نخبگان، نخبه هستند؛ زیرا نخبه فردی است که به اوج اثربخشی در راه خدمت به جامعه و کشور رسیده و طبیعتاً هیچ اوجی بالاتر از جان فشانی در راه وطن نیست.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه آمار دقیقی از دانشجویان برتر دانشگاهها یا دانش آموختگان برجسته ای که به فوز شهادت نائل آمده اند در بنیاد ملی نخبگان نداریم، و اطلاعات ما بیشتر موردی بوده و جامع نیست، گفت: بسیاری از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان مزین به نام شهدایی است که در دوران حیات خود نیز از برجستهترین فارغ التحصیلان دانشگاههای داخل و یا خارج و یا در حال تحصیل در برترین دانشگاههای کشور بوده اند.
سالاریه با اشاره به برخی از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان گفت: در بنیاد ملی نخبگان، تسهیلاتی به نخبگان اعطا میشود که این تسهیلات شامل رویدادهای رقابتی مساله محور، تسهیلات مربوط به حمایت از دانشجویان مستعد دانشگاهها، تسهیلات حمایت از تشکیل هستههای دانشجویی مساله محور، و … اما نکته مهم این است که عناوین این تسهیلات مزین به تعدادی از شهیدان در بنیاد نخبگان شده است.
وی ادامه داد: شهید بابایی، شهید وزوایی، شهید احمدی روشن، شهید رهنمون، شهید تهرانی مقدم، شهید شهریاری، شهید چمران، شهید احدی و شهید صیاد شیرازی از جمله نامهایی هستند که تسهیلات ویژه دانشجویان، دانش آموختگان برتر دانشگاهی، حمایت از جذب نخبگان و مستعدان در دانشگاهها و حمایت از دوره پسا دکتری و حمایت از طرح سربازی دانش آموختگان برتر به نام این بزرگواران مزین شده اند.
وی با اشاره به حوزه هر یک از تسهیلات گفت: طرح شهید بابایی عنوان تسهیلات «حمایت از برگزاری رویدادهای رقابتی مساله محور»، طرح شهید احمدی روشن عنوان تسهیلات «حمایت از تشکیل هستههای مساله محور دانشجویی»، طرح شهید وزوایی عنون تسهیلات «شناسایی و حمایت از داشنجویان مستعد تحصیلی»، طرح شهید رهنمون عنوان تسهیلات «شناسایی و حمایت از دانش آموختگان برتر دانشگاهی»، طرح شهید تهرانی مقدم عنوان تسهیلات «حمایت از جذب دانش آموختگان برتر دانشگاهی در شرکتهای دانش بنیان» است.
سالاریه ادامه داد: طرح شهید شهریاری عنوان تسهیلات «حمایت از جذب دانش آموختگان برتر در دانشگاهها و مؤسسات علمی»، طرح شهید چمران عنوان تسهیلات «حمایت از پسا دکتری دانش آموختگان برتر مقطع دکتری»، طرح شهید احدی عنوان تسهیلات «ادامه تحصیل دانش آموختگان برتر کارشناسی ارشد در مقطع دکتری بدون آزمون»، طرح شهید صیاد شیرازی عنوان تسهیلات «حمایت از دانش آموختگان برتر برای گذراندن دوره سربازی در قالب پروژه جایگزین خدمت» در بنیاد ملی نخبگان نامگذاری شده است.
وی تاکید کرد: در نام گذاری طرحها و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان به نام شهدای گرانقدر تلاش شده است که عنوان طرح، تا حدودی تداعی گر سابقه برجسته علمی آن شهید بزرگوار نیز باشد. اگر زندگی نامه آن شهید بزرگوار مطالعه شود، دیده میشود که نوعی همبستگی بین نام و سابقه آن شهید با نوع تسهیلاتی که به نام آن شهید نام گذاری شده است وجود دارد.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان گفت: این شهدا هر کدام سوابق نخبگانی ارزندهای قبل از شهادت خود داشته اند و در دوران دفاع مقدس هم نقشهای بسیار مهم و کلیدی را ایفا کرده و در نهایت به درجه رفیع شهادت که اوج نقطه اثربخشی است نائل آمدند. لذا از این حیث الگوهای ارزندهای برای ما و همچنین دانشجویان و دانش آموختگان کشور هستند.
وی با بیان اینکه تعداد تسهیلات بنیاد ملی نخبگان محدود و شهدای دانشجو بسیارند، اشاره کرد: بسیاری از فرماندهان دفاع مقدس از بین دانشجویان برجسته دانشگاههای کشور بودند که باید همواره رشادتها و جان فشانی آنها سرلوحه مسیر نخبگان و مستعدان دانشگاهی قرار بگیرد، به طور نمونه شهید قجه ای، شهید پیچک، شهید زین الدین، شهید حسن باقری، شهید وزوایی و بسیاری دیگر از جمله فرماندهان رشید سپاه اسلام بودند که سنگر دفاع از اسلام و کشور را در برههای از زندگانی دانشجویی خود به سنگر علم ترجیح دادند و بعد از به جا گذاشتن ماندگارترین اثر زندگی خود به فوز شهادت نائل آمدند.