بیرجند - مناطق محروم و دورافتاده زیادی در خراسان جنوبی وجود دارد که جمعیت هلال احمر با نذر آب ۳ به یاری مردم در برخی از این مناطق رفته است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: آوازه شأن بر کسی پوشیده نیست. از سه سال گذشته، تابستان را مهمان مناطق محروم می‌شوند تا عطر خوش امید و شادمانی را در کوچه پس کوچه‌های روستاهای دورافتاده پراکنده سازند.

امسال هم آمدند و واپسین روزهای شهریور ماه کویرنشینان را رنگی بهاری دادند. آمدند تا باری دیگر اخلاص و انسانیت را به تصویر بکشند و اوقات تلخ روستاییان را با جوهره‌های عطوفت شیرین کنند.

آری، امسال هم افرادی بزرگ منش برای دومین بار در قالب تیم نذر آب ۳ گرد هم آمدند تا با حضور در مناطق محروم و ارائه خدمات مختلف درمانی، از نیازمندان دلجویی کنند.

این بار افرادی رنج مسیری طولانی را به دل خریدند تا از اصفهان به نقطه‌ای محروم از شهرستان خوسف برسند. به راستی که چه خالصانه تصمیم گرفتند و چه عاشقانه رسم بندگی را به جای آورند.

در شرایطی که کرونا عرصه فعالیت را بر همه تنگ کرده، بی پروا دل به کویر زده و برای خدماتی از جنس مهربانی قدم به دیار گل‌های نرگس گذاشته‌اند. آمده‌اند تا بگویند هنوز هم وجدان‌هایی آگاه و بیدار پیدا می‌شود و هنوز انسان‌هایی وجود دارند که احساس پاک شأن نسبت به هم نوعان در لابه لای زرق و برق دنیوی نهفته است.

برای تماشای این دلدادگی‌ها راهی علی آباد زارعین از توابع خوسف می‌شویم تا مهربانی هابشان را به زبان قلم بسراییم.

ساعتی در جمع اهالی

با کمک عصایی چوبی گام بر می‌دارد. زلف سفیدی دارد و با چشمانی که در میان چین‌های صورت مخفی شده‌اند، به اطراف می‌نگرد.

وی که بنا به گفته خودش از چهار سال پیش از عارضه قند و چربی رنج می‌برد، در گفت و گو با خبرنگار مهر می‌گوید: برای مراجعه به دکتر ۱۲ تا ۱۸ فرسخ را باید طی کنیم تا به خوسف یا بیرجند برسم.

خودش را غلامحسین عباسی معرفی می‌کند و می‌افزاید: از دو روز پیش مطلع شدم افرادی قصد دارند به روستا آمده و به طور رایگان دردی از بیماران این منطقه دوا کنند.

دستان لرزانش را هم سو با چشمان بی فروغش به بالا می‌برد و می‌گوید: خداوند به این افراد خیر دهد و همانگونه که مشکلی از ما رفع می‌کنند، گره‌ی از کارشان باز شود.

خدمتی متفاوت در روستا

فاطمه کریم دادی به عنوان دومین مخاطب مهر با اشاره به فعالیت‌های تیم نذر آب ۳ می‌گوید: این افراد به مدت سه روز از صبح تا غروب بیماران را به طور رایگان معالجه کردند.

وی خواستار حضور هر چه بیشتر این افراد در مناطق محروم می‌شود و می‌افزاید: ما نیازمندان چیزی جز دعای خیر نداریم که در ازای این اقدام بزرگشان هدیه کنیم.

با لبخندی آغشته از شرم به پاهای فرزندش می‌نگرد و می‌گوید: دخترم کلاس سوم بوده و وضعیت اقتصادی پیش رو حتی توانی برای خریدن یک جفت کفش برایمان نگذاشته بود.

این بانوی ۳۰ ساله می‌افزاید: توزیع کفش رایگان برای کودکان و بزرگسالان یکی از اقدامات بسیار مهم و ارزشمند کاروان بوده که باعث شادی روستاییان شده است.

کریم دادی با بیان اینکه این روستا بیش از ۶۰ خانوار جمعیت دارد، می‌افزاید: اگرچه خانه بهداشت تقریباً فعال است اما باز هم نمی‌توان از اقدامات بزرگ این کاروان چشم‌پوشی کرد.

نور امید در چشم روستاییان

چادری مشکلی رنگ با شکوفه‌هایی سفید به سر دارد. آهسته قدم بر می‌دارد. در هر قدم که نزدیک می‌شود، پوزخند کفش‌هایش بیشتر به چشم می‌آید.

وی که فاطمه دوستی نام دارد در گفت و گو با خبرنگار مهر می‌گوید: برای مشکل چشمانم به کاروان مراجعه کردم.

وی ادامه می‌دهد: از یک سال گذشته متوجه مشکل چشمانم شده‌ام اما به دلیل تنگنای مالی نتوانسته‌ام به دکتر مراجعه کنم.

دوستی با اشاره به خدمات رایگان کاروان نذر آب ۳ می‌افزاید: توسط دکتر این تیم معاینه شده‌ام و حالا برای دریافت عینک و ادامه درمان توسط همین افراد به بیرجند می‌روم.

وی با ابراز خرسندی از خدمات این تیم می‌گوید: خداوند عوض هر قدم خیرشان، صد خیر نصیبشان کند چرا که با حضور در این روستا درد بزرگی از ما درمان کرده‌اند.

آموزش پیشگیری از بیماری جدی گرفته شود

سید مهدی فیاض که به عنوان پزشک به روستای علی آباد زارعین از خوسف آمده است، در گفت و گو با مهر می‌گوید: حضور در کاروان‌های نذر آب و خدمت به محرومان افتخاری بزرگ برای ما داوطلبان هلال احمر است.

وی که برای دومین بار است در قالب این تیم‌ها به خراسان جنوبی می‌آید، ادامه می‌دهد: دعای خیر مردمان کویر یکی از بهترین هدیه‌هایی بوده که در طول زندگی‌ام دریافت کرده‌ام.

فیاض خدمت به نیازمندان را تنها هدفش از این اقدام می‌داند و می‌افزاید: نجات جان انسان‌ها تنها در صحنه تصادف، سیل، زلزله و غیره نیست بلکه مداوای یک بیمار هم می‌تواند گامی بزرگ در راستای اهداف بشردوستانه باشد.

محمد رضا توکلی از دیگر پزشکان دومین کاروان نذر آب ۳ در گفت و گو با مهر می‌گوید: طی چهار سال همکاری با هلال احمر، دو بار به کاروان‌های نذر آب اعزام شده‌ام.

وی کاهش آلام نیازمندان را از اهداف خود می‌داند و می‌افزاید: محرومیت‌ها برخاسته از عدم آگاهی‌ها بوده بنابراین باید آموزش‌ها جدی گرفته شود.

توکلی با بیان اینکه اکثر بیماری‌های این منطقه غیرمسری مانند دردهای استخوانی است، می‌افزاید: درمان برخی بیماران توسط خیرین ادامه خواهد داشت.

توزیع ۴۰۰ جفت کفش بین نیازمندان

محمود احمدی از جمله افرادی است که برای خدمتی متفاوت عازم علی آباد زارعین خوسف شده است.

وی که برای ۳۰ امین بار است در قالب کاروان‌های نذر آب راهی مناطق مختلف کشور می‌شود در گفت و گو با مهر می‌گوید: طی سال‌های خدمت، برای اولین بار است که به خراسان جنوبی می‌آیم.

احمدی که در حوزه توانبخشی فعالیت می‌کند، می‌افزاید: بنا به شرایط مراجعه کنندگان برایشان کفش طبی انتخاب می‌کنم.

وی با ابراز رضایت از استقبال بالای مردمی، ادامه می‌دهد: طی این کاروان ۲۰۰ جفت کفش طبی ۲۰۰ جفت کفش معمولی توزیع شده است.

احمدی خدمت خالصانه را مهمترین انگیزه‌اش می‌داند و می‌گوید: حضور در بین محرومان نه تنها باعث ایجاد امید این افراد می‌شود بلکه به ما هم درسی از ایثار، خودباوری و فداکاری می‌دهد.

رضا مدهنی که به عنوان دندان پزشک از اصفهان در این کاروان حضور یافته هم می‌گوید: روزانه به طور متوسط ۵۰ بیمار را ویزیت کرده‌ام.

وی با بیان اینکه حل مشکلات مردم از اصلی‌ترین رسالت‌هایم به عنوان داوطلب هلال احمر است، می‌گوید: رضایت مردم از خدماتی که ارائه می‌شود، حس خوشایندی به ما تزریق می‌کند.

فعالیت ۳۰ داوطلب اصفهانی در خوسف

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر اصفهان هم در گفت و گو با مهر گفت: کاروان نذر آب ۳ متشکل از ۳۰ نیرو در روستاهای محروم خوسف به ارائه خدمت پرداختند.

محمد نوید متقی جراح، پزشک عمومی، توانبخشی، تکنسین دارو، پرستار و کارشناس را از جمله اعضای این تیم دانست و افزود: علاوه بر خدمات درمانی، خدمات فرهنگی، اجتماعی، مشاوره خانواده، اعتیاد و مذهبی هم ارائه می‌شود.

وی ارائه آموزش‌های امدادی به کودکان در قالب تیم سحر را از دیگر خدمات کاروان دانست و افزود: اهدای چند تانکر آب، اهدای جهیزیه، توزیع لوازم‌التحریر، البسه و کفش از دیگر خدمات کاروان بوده است.

ارائه خدمات دومین کاروان نذر آب ۳ به دو هزار روستایی

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: فعالیت‌های دومین کاروان نذر آب ۳ در روستاهای مختلف خوسف از سه شنبه، ۲۴ شهریور ماه آغاز شد.

وی با بیان اینکه طی سه روز از فعالیت این کاروان، دو هزار و ۲۰۰ نفر از خدمات مختلف بهداشتی، درمانی، فرهنگی و آموزشی بهره مند شدند، افزود: در قالب این کاروان، ۲۰۰ بسته لوازم‌التحریر و ۱۲۰ عدد کیف مدرسه بین نیازمندان توزیع شد.

رضایی بیان کرد: توزیع ۵۵۰ بسته بهداشتی، ۱۰۰ ثوب البسه و لباس فرم مدارس از دیگر خدمات این کاروان در مناطق محروم خوسف بوده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی از ویزیت ۷۰۶ بیمار و توزیع داروی رایگان توسط این تیم خبر داد و افزود: همچنین ۲۰۰ جفت کفش طبی و ۲۰۰ جفت کفش معمولی بین نیازمندان توزیع شده است.

بنا به گفته تمام این خدمات با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در ۳۵ روستای خوسف انجام شده است.

بدون شک انجام اینگونه از فعالیت‌ها نقش بسزایی در حل مشکلات نیازمندان دارد که می‌طلبد مورد توجه دیگر مسئولان اجرایی و خیرین قرار گیرد.