به گزارش خبرنگار مهر، وبینار مجازی با موضوع «بررسی مشکلات حوزه رفاهی دانشجویان علوم پزشکی» با حضور مهندس بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، دکتر بهزاد تدین معاون تسهیلات صندوق و معاونان و مدیران دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با قدردانی از تلاش های معاونان و مدیران دانشجویی برای پیگیری مشکلات رفاهی دانشجویان عنوان کرد: خوشبختانه با پیگیری های مجدانه در یکسال اخیر و هم افزایی با بخش های برون سازمانی از جمله سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و دارایی و با حمایت های وزارت بهداشت توانستیم گام های موثری را در جهت اهداف و برنامه های صندوق و خدمت صادقانه به دانشجویان برداریم.
وی گفت: ما در تلاش بودیم تا این احساس در معاونین دانشجویی و فرهنگی و دانشجویان به وجود آید که صندوق رفاه همواره در کنار دانشگاه و دانشجو است که بازخوردهای دانشگاه ها و انجمن های صنفی دانشجویی موید این مطلب است.
رحیمی به تشریح برخی از مهمترین دستاوردهای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از جمله رشد خوب منابع عمومی و تحقق کامل منابع درآمدهای اختصاصی، ایجاد ردیف وام ویژه دستیاری و دانشجویان PhD و ایجاد ردیف کمک به تعمیر و تجهیز خوابگاه های دانشجویی در بودجه ۹۹ صندوق پرداخت.
وی افزود: بازدید از ۳۵ دانشگاه علوم پزشکی طی یکسال اخیر به منظور شنیدن نظرات مدیران دانشگاهی و نیز دانشجویان از نزدیک و بررسی مشکلات رفاهی از جمله خوابگاه های دانشجویی، سلف سرویس، اماکن ورزشی و فرهنگی دانشجویی، و در نهایت استفاده از ظرفیت غنی خیرین برای اتمام پروژه های نیمه تمام رفاهی دانشجویی به خصوص خوابگاه های دانشجویی از دیگر فعالیت های صندوق است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از دانشگاه ها خواست تا از فرصت تبصره ۹ قانون بودجه برای ساخت و یا خرید خوابگاه های دانشجویی استفاده کنند و خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۶ هزار میلیارد تسهیلات برای اتمام بیش از ۳۰ پروژه خوابگاهی در دست ساخت با انعقاد تفاهم نامه با بانک های عامل به دانشگاه ها ابلاغ شده است.
رحیمی با اشاره به تلاش صندوق رفاه به منظور فراهم کردن زمینه حضور موثر خیرین در حوزه دانشجویی گفت: در مورد خیرین، صندوق موفق به برگزاری چهار جلسه کمیته مشورتی خیرین صندوق شده است که به زودی با انعقاد تفاهم نامه های سه جانبه مابین صندوق، خیرین و دانشگاه، شاهد تامین منابع برای برخی از پروژه های نیمه تمام به ویژه پروژه های خوابگاهی خواهیم بود.
وی افزود: همچنین اگر دانشگاه ها خیری را در سطح استان های خود معرفی کنند صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت حاضر است مذاکرات مربوط را راسا تا انعقاد تفاهم نامه پیگیری کند.
در ادامه جلسه، معاونان و مدیران دانشجویی و فرهنگی ضمن قدردانی از تعامل ایجاد شده بین صندوق رفاه و دانشگاه ها نظرات خود را در مورد حوزه های مختلف رفاهی دانشجویان مطرح کردند.
کوتاه شدن فرایند اعطای وام موارد خاص در مواقع ضروری، افزایش وام ودیعه مسکن دانشجویی، ابلاغ دستورالعمل و روش اجرایی اعطای وام دستیاری، افزایش مبالغ وام ها با توجه به نرخ تورم، اعطای وام برای تهیه وسایل کمک آموزشی برای دانشجویان مناطق محروم، غفلت از ظرفیت خیرین در حوزه های دانشجویی از جمله مواردی بود که توسط معاونان دانشجویی فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی مطرح شد.
همچنین افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو بدون در نظر گرفتن زیر ساخت های رفاهی، اصلاح آیین نامه اسکان، تعیین تکلیف نحوه محاسبه اجاره بهای خوابگاه ها در ایام کرونا، استقرار سامانه جامع خوابگاهی، تدوین آیین نامه خوابگاه متاهلی از دیگر مواردی بود که توسط معاونان دانشجویی فرهنگی مطرح شد.
لزوم تهیه پیوست رفاهی توسعه آموزش در برنامه هفتم توسعه با مشارکت دانشگاه ها، نحوه محاسبه اجاره بهای خوابگاه در ایام شیوع کرونا، پیگیری استقرار سامانه جامع خوابگاهی، پیگیری جذب خیرین، تسری الگوی اعطای وام ودیعه مسکن دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی به سایر دانشگاه ها و حمایت از اردوهای جهادی دانشجویان را می توان از نتایج این جلسه وبینار برشمرد.