به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، در جلسه اضطراری کمیته نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی که صبح پنجشنبه سوم مهر با حضور مسئولین سازمان منطقه آزاد کیش و دستگاه های اجرایی در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد، مصطفی خانزادی رئیس کمیته نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی از اعمال قانون در خصوص کسانی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند خبر داد و گفت: با فرا رسیدن فصل پائیز، ۹۵درصد کشور در وضعیت قرمز قرار دارد و حلقه کرونا در کیش تنگ شده است. از این رو، تخلف در اجرای ضوابط و مقررات وضع شده برای حفظ سلامت و بهداشت، منجربه تعطیلی پروژه های عمرانی و فعالیت های اقتصادی در این منطقه خواهد شد. بر این اساس، افرادی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند، متخلف شناخته شده و با آنان برخورد قانونی می شود.
خانزادی در خصوص بومی سازی دستورالعمل فرایندهای نظارت بر اقدامات پیشگیرانه از شیوع بیماری کرونا و به خصوص آغاز فصل پاییز که سلامت آحاد جامعه را تهدید می کند اظهار داشت: با فرهنگ سازی و نظارت های حداکثری بر اجرای ضوابط بهداشتی میان اقشار مختلف جامعه و تداوم بر اجرای طرح قرنطینه، می توانیم با موفقیت از این بحران نیز عبور کنیم.
سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه با بیان این که سرعت شیوع بیماری کرونا در جزیره کیش در حال افزایش است، گفت: برای کاهش سرعت این بیماری باید ضوابط بهداشتی در این منطقه رعایت شود. در غیر این صورت، اندازه این همه گیری، بزرگ و موجب فشار مضاعف بر سیستم بهداشت و درمان و در نهایت شکست تاب آوری بیمارستان کیش خواهد شد.
پورعلی بر مهمترین اقدامات سازمان منطقه آزاد کیش با هدف مقابله با عادی سازی شرایط در افکار عمومی، جامعه، مراکز، نهادها و دستگاه های اجرایی تاکید کرد و افزود: نباید اجازه داد در جزیره کیش نسبت به موضوع کرونا که موج سوم این بیماری آغاز شده است و جان همه ساکنین جزیره کیش را تهدید می کند عادی سازی صورت گیرد.
وی نگرانی های کرونا را ناشی از سرعت شیوع آن میان اقشار مختلف جامعه عنوان کرد و افزود: تاثیر مخرب این بیماری در افراد متفاوت و غیر قابل پیش بینی است و مردم باید با استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نظارت های حداکثری دستگاه های اجرایی نسبت به کاهش سرعت شیوع بیماری کرونا اقدام کنیم در غیر این صورت شاهد قطع ارتباطات اجتماعی خواهیم شد.
معاون فرهگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این که کانون شیوع بیماری های کرونا برخی از دستگاه های اجرایی را نیز تحت تاثیر قرارداده، گفت: باید نظارت های حداکثری بر دستگاه های اجرایی تقویت شود و مدیر آن دستگاه نیز مسئول نظارت بر حوزه مدیریت خود هستند. همچنین تمام بازارها، دستگاه های اجرایی، رستوان ها، مراکز تفریحات دریایی، ناوگان حمل و نقل عمومی، موظف به تکمیل و ارائه فرم بررسی وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی "الزامات سلامت محیط و کار" هستند.
سعید پورعلی در رابطه با فرهنگ سازی رعایت پروتکل های بهداشتی میان عموم جامعه؛ تقویم رسانه ای را به عنوان هشدارهای مداوم در خصوص آغاز موج سوم این بیماری حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: تقویم رسانه ای در قالب"گزارش های خبری و تصاویر، تبلیغات محیطی" می تواند با عادی سازی شرایط میان مردم مقابله کند.
رئیس مرکز توسعه سلامت کیش نیزاز ۳۰مورد جدید مبتلا به کووید۱۹ در روز گذشته خبر داد و گفت: از آغاز اپیدمی تا کنون؛ ۱۶۶۴بیمار مثبت شناسایی شده که از این تعداد متاسفانه ۱۷ فوتی داشتیم و در حال حاضر دو بیمار بد حال در بیمارستان کیش بستری شده اند.
رضانیا افزود: بر اساس بازدیدهای میدانی از اماکن عمومی و بخش های مختلف در این منطقه، متاسفانه رعایت نکات بهداشتی در سطح عمومی جامعه ۵۰درصد کاهش یافته است.
وی در خصوص تاب آوری بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی کیش اظهار داشت: بدلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از سوی ساکنین جزیره کیش روزانه شاهد افزایش روند ابتلا به ویروس کرونا و همچنین افزایش فوتی های ناشی از این بیماری خواهیم بود و در نتیجه خط تاب آوری بیمارستان کیش نیز خواهد شکست.
رئیس مرکز توسعه سلامت کیش در خصوص عدم رعایت ضوابط بهداشتی از سوی ساکنین جزیره کیش که موجب افزایش بیماران مثبت به ویروس کرونا خواهد شد اظهار داشت: شناسایی ۳۰ بیمار مثبت در یک روز نشان دهنده این هست که در هفته های آینده حداقل روزانه بیش از ۲۰۰ بیمار مثبت رو به افزایش خواهد بود.
محمدرضا رضانیا در خصوص طراحی و اجرای ضوابط بهداشتی در سطح کیش گفت: ارائه خدمات به افرادی که نسبت به رعایت ضوابط بهداشتی بی اهمیت هستند و از ماسک استفاده نمی کنند، ممنوع است و مدیران بازارها نیز باید با جدیت تمام بر اجرای ضوابط بهداشتی در این مجموعه ها نظارت داشته باشند.
شایان ذکر است کمیته نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشتی پنجشنبه هر هفته برگزار می شود، همچنین تشدید نظارت ها بر رعایت پروتکل های بهداشتی در بانک ها، مراکز تجاری، تفریحی و گردشگری، ناوگان حمل و نقل عمومی، پمپ بنزین ها، دور کاری کارمندان مجموعه های دولتی و خصوصی از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.