به گزارش خبرگزاری مهر؛ صدرالدین علیپور، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند ضمن اعلام این خبر گفت: اجرای طرح شنبه های بدون پسماند به عنوان گامی در مسیر رسیدن به اهداف پروژه کاپ (کاهش پسماند)، بیش از یک ماه است که از سه طریق غرفه های بازیافت، اپلیکیشن جمع آوری پسماند خشک (جاروب) و خودروهای ملودی دار بازیافت در مناطق ۲۲ گانه اجرا می شود.
وی با ابراز خرسندی از مشارکت مطلوب شهروندان در اجرای طرح شنبه های بدون پسماند افزود: برای نخستین بار مرحله تکمیلی این طرح یعنی ارائه کد پیگیری به شهروندانی که پسماند خشک خود را به غرفه های بازیافت تحویل می دهند در منطقه ۸ اجرا شد. دارندگان کد پیگیری این کد را تا اعلام نتایج قرعه کشی سازمان مدیریت پسماند نزد خود نگه می دارند و منتخبین نیز با ارائه همین کد، دوچرخه اهدایی سازمان را دریافت کنند.
علیپور در ادامه در تشریح طرح شنبه های بدون پسماند خاطرنشان کرد: به منظور اجرای رهنمود و تاکید شهردار تهران در خصوص مدیریت مناسب پسماندها و تعیین روزی با عنوان شنبه های بدون پسماند، ابتدا اطلاع رسانی و آموزش در مناطق ۲۲ گانه انجام شد و سپس از شهروندان خواستیم در روزهای شنبه، پسماندهای خشک خود را در بازه زمانی تعیین شده یعنی ۸ تا ۹ صبح در کنار منزل خود گذاشته، یا در منزل نگهداری و منتظر خودروهای ملودی دار باشند. همچنین شهروندان می توانند پسماند خشک خود را به غرف بازیافت تحویل دهند.
وی تفکیک پسماند در مبدا، کم حجم کردن پسماند خشک، کاهش رطوبت پسماندها و حفاظت از محیط زیست را از اهداف طرح شنبه های بدون پسماند عنوان کرد و افزود: البته شهروندان طبق روال گذشته و در طول هفته پسماندهای خود را تفکیک و به غرف بازیافت یا خودروهای ملودی دار تحویل می دهند، اما شنبه های بدون پسماند قراری بین مردم و مدیریت شهری است تا در این روز هیچ پسماند خشکی در منزل نباشد.
در همین رابطه، در مراسمی که در منطقه ۸ به مناسبت طرح شنبه های بدون پسماند برگزارشد، محسن امیری مدیر طرح تفکیک پسماند در مبدا سازمان مدیریت پسماند گفت: بیش از یک ماه است که آموزشگران بازیافت مناطق ۲۲ گانه در کنار آموزش های زیست محیطی در خصوص تفکیک در مبدا، با حضور در مراکز اداری، تجاری و مسکونی درباره شنبه های بدون پسماند آموزش می دهند.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح «شنبه های بدون پسماند» یعنی اینکه در یک روز از هفته، پسماندهای خشک تفکیک شده با حداکثر میزان و با ابزار تشویقی همچون ارائه کد پیگیری و شرکت در قرعه کشی جمع آوری شوند، اظهارکرد: تفاوت این طرح با طرح جمع آوری پسماند خشک در روزهای عادی این است که در این طرح از شهروندان می خواهیم پسماند خشک خود را روزهای شنبه ساعت ۸ تا ۹ صبح در بیرون از خانه قرار دهند تا نیروهای خدمات شهری مناطق نسبت به جمع آوری آنها اقدام کنند و شهروندان از مزایای تشویقی آن بهره مند شوند.
امیری در انتها با تاکید بر تلاش سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در زمینه کاهش پسماند ورودی به آرادکوه گفت: اجرای مطلوب گام های طرح «کاپ» و به دنبال آن اجرای طرح شنبههای بدون پسماند تعامل و همکاری شهروندان را می طلبد تا نتایج کار تلاشگران مدیریت شهری در ارتقاء شاخص های زیست محیطی به ثمر بنشیند.