به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی به نقل از این کارشناسان نوشت: خونریزی هفته گذشته در عراق و بمبگذاری حرم تاریخی شیعه(حرمین امامین عسکریین) در سامرا و دو مسجد سنی در بصره بیشتر یادآور یک حقیقت وحشتناک است : جنگ در عراق شکست خورده است. تنها سوالی که - برای نیروها و سیاستگزاران ما - باقی می ماند، چگونگی هدایت یک امر حتمی الوقوع است.
"استون سیمون" و "ری تاکیه" نویسندگان این تحلیل خاطر نشان می کنند: آنچه که آمریکا هم اکنون نیاز دارد رهنمونی برای این شکست است – اینکه چطور محاسبات درباره کاهش صدمات وارد شده به منافع آمریکا را آغاز کند، زندگی ها را نجات دهد و در نهایت از این شکست مفتضحانه نوعی نتیجه مطلوب را بیرون بکشد.
در ادامه این تحلیل آمده است : ما دیگر نمی توانیم از این نتیجه تلخ دوری کنیم؛ هیچ دولت عراقی باز برای گرفتن مسئولیت از عراق وجود نخواهد داشت. عراق هیچ دولت مرکزی معتبری ندارد که نیروهای آمریکایی بتوانند به آن کمک کنند و همچنین هیچ ارتش ملی برای آنها وجود ندارد تا در کنار نیروهای آمریکایی مبارزه کنند. نیروهای آمریکایی نمی توانند ازطرف خودشان با این آشوبها مقابله کنند؛ نیروهای ما بسیار کم و در رقابت با آشوبگران به منظورحمایت از مردم بسیار منزوی هستند.
یک شکست با مدیریت خوب به احتمال بیشتر به اعتبار آمریکا کمک خواهد کرد، اما تداوم حضور بیشتر خیر. عقب نشینی نیز مانع از آسیب بیشتر به نفوذ جهانی آمریکاست. اشغال عراق از سوی آمریکا هم اکنون ریشه تصوراتی است که به نظر می رسد ضعف و ستمکاری آمریکا را نشان می دهد. |
سیمون و تاکیه خاطر نشان می کنند: کلید حفظ قدرت و موضع آمریکا در خاورمیانه پس از عراق مطمئنا تا حدی جمهوری اسلامی ایران و درگیری اسرائیل و فلسطینی ها است. پیشرفت در این دو جبهه ترک از عراق را برای آمریکا راحت تر می کند و به یاد حکمرانان عرب و مردم آنها می آورد که واشنگتن نیز می تواند به شکلی موثر و سازنده در تعاملات شرکت کند.
نویسندگان راهکارهای خود را اینگونه پیشنهاد می دهند:
وارد کردن ایران ( در تعاملات]: بدون شک تهران پیش از حمله آمریکا به عراق مطمئن تر و مدعی تر شده است. ایران خواهان حاکمیت منطقه ای و همچنین دستیابی به سلاحهای هسته ای است(!). جنگ عراق به جای ترساندن ایران در جهت داشتن رفتار بهتر، وزنه تعادل منطقه ای تاریخی تهران را حذف کرده و قدرت آمریکا را بی اعتبار کرد.هم اکنون واشنگتن آشکارا از تلاش اروپا برای تحریمهای سخت تر [ شورای امنیت] سازمان ملل متحد علیه ایران در صورتی که برنامه غنی سازی خود را تعلیق نکند، حمایت می کند، اما اگر این سیاست شکست بخورد؛ آمریکا به یک رویکرد جدید نیاز خواهد داشت. یک استراتژی زیرکانه حفظ چماقها و هویجها و راندن ایران به سوی به رسمیت شناختن این مسئله است که رفتار مسئولانه تر به نفع خود آن است.
به گزارش مهر، در ادامه این تحلیل آمده است : آمریکا از طریق مذاکره ، تجارت و مصالحه به دنبال رام کردن قدرت چین روسیه بوده که موفقیتهایی هم داشته است. واشنگتن همچنین باید روابط طبیعی دیپلماتیک و تجاری با ایران را در برابر محدود کردن برنامه هسته ای آن و دخالت نکردن در مسئله اعراب و اسرائیل پیشنهاد کند. این امر مممکن است کارساز نباشد ، اما انزوا و یا مقابله مسلحانه به احتمال کمتری می تواند موثر باشد.
کاهش سطح تنشها در درگیری بین اسرائیل و فلسطینی ها: ما نمی توانیم موقعیت و اعتبار آمریکا را بدون کاهش تنشها در مسئله اسرائیل و فلسطینی ها بهبود بخشیم. این مسئله به فراهم شدن زمینه ای برای کمک به ایران در جهت توسعه نفوذ خود به طرف غرب کمک می کند. ما نمی توانیم هم اکنون به این درگیری پایان دهیم ، ما می توانیم تلاشهای جدی و مداومی برای بهبود زندگی روزانه فلسطینی ها انجام دهیم و تمایل خود را برای ضربه به اسرائیلی ها و همچنین فلسطینی ها در جهت صلح نشان دهیم.