یک رسانه عرب زبان با انتشار گزارشی اعلام کرد که با گذشت ۲۰ سال از انتفاضه «الاقصی»، شرایط کنونی فلسطینیان آن ها را به سمت و سوی انتفاضه ای جدید سوق می دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، القدس العربی با انتشار گزارشی نوشت: وضعیت کنونی مناطقی که فلسطینیان اکنون در آن زندگی می کنند تفاوت چندانی با وضعیت آنها در ۲۰ سال پیش یعنی در زمان ظهور و بروز «انتفاضه الاقصی» ندارد. علت این مسأله آن است که اوضاع میدانی همچنان شعله ور است، اشغالگران به شهرک سازی ها ادامه می دهند و حتی بیش از پیش به این سیاست شدت بخشیده اند.

این روزنامه عرب زبان در ادامه آورده است: درست به همین دلیل است که شرایط کنونی فلسطینیان، آنها را به سمت و سوی انتفاضه ای جدید سوق می دهد؛ انتفاضه ای که شاید از انتفاضه الاقصی به مراتب شدیدتر باشد. طبیعی است که فلسطینیان از رهگذر این انتفاضه جدید تلاش خواهند کرد تا با سیاست های توسعه طلبانه اشغالگران صهیونیست در اراضی خود به هر طریقی که ممکن است، مقابله کنند.

انتفاضه الاقصی در تاریخ ۲۸ سپتامبر سال ۲۰۰۰ میلادی زمانی آغاز شد که نظامیان صهیونیست به مسجدالاقصی یورش بُردند القدس العربی همچنین تأکید کرده است: در ۲۸ سپتامبر سال ۲۰۰۰ میلادی بود که دومین انتفاضه فلسطینیان تحت عنوان «انتفاضه الاقصی» شعله ور شد. این انتفاضه زمانی آغاز شد که «آریل شارون» نخست وزیر رژیم صهیونیستی وارد مسجدالاقصی شد و نظامیان صهیونیست نیز به این مسجد یورش بردند. در این هنگام بود که در صحن های مسجدالاقصی درگیری های شدیدی به وقوع پیوست. فلسطینیان حامی مسجدالاقصی با تمام وجود به دفاع از این مسجد پرداختند.

این روزنامه چاپ لندن همچنین نوشته است: در روز دوم حمله نظامیان صهیونیست به مسجدالاقصی که مصادف با روز جمعه بود، حالتی از خشم و ناراحتی سراسر اراضی فلسطینیان را فرا گرفت و درگیری های به مراتب شدیدتری میان فلسطینیان و صهیونیستها در صحن های مسجدالاقصی درگرفت. به دنبال این درگیری ها ۶ نفر شهید شدند و ده ها نفر نیز در صحن های مسجدالاقصی زخمی شدند.

در ادامه این گزارش تصریح شده است: در درگیری های دیگری نیز که میان مردم فلسطین و نظامیان صهیونیست در مناطق دیگر اراضی اشغالی اتفاق افتاد، در ماه های اول آغاز انتفاضه، ده ها نفر شهید و هزاران تَن دیگر هم زخمی شدند. در روزهای اول انتفاضه الاقصی، اشغالگران تلاش کردند موجی از ترس و وحشت را بر فلسطینیان حاکم سازند تا آنها را از ادامه انتفاضه بازدارند. به همین دلیل اشغالگران از بالگردهای نظامی برای مواجهه با معترضان فلسطینی استفاده کردند و برای اولین بار از آنها برای هدف قرار دادن اهدافی بر روی زمین بهره بُردند.

علل و عوامل ظهور و بروز انتفاضه الاقصی همچنان پابرجا هستند و فلسطینیان را به سمت و سوی انتفاضه ای جدید و قوی تر از انتفاضه الاقصی سوق می دهند القدس العربی در ادامه خاطرنشان ساخته است: اشغالگران همچنین در جریان انتفاضه الاقصی به ترورهای مستقیم علیه فلسطینیان روی آوردند و با استفاده از جنگنده های خود رهبران ارشد گروه های مختلف فلسطینی از جمله برخی از رهبران جنبش حماس را به شهادت رساندند. گروه های فلسطینی نیز در پاسخ به این اقدامات، مواضع اشغالگران در کرانه باختری و همچنین در شهرک های صهیونیست نشین را هدف قرار دادند.

این روزنامه عرب زبان تأکید کرده است: نگاهی به حوادثی که ۲۰ سال پیش به وقوع پیوست و مقایسه آن با حوادث کنونی، نشان می دهد علل و عواملی که منجر به ظهور و بروز انتفاضه الاقصی شدند نه تنها از بین نرفتند بلکه بیشتر هم شده اند. اکنون شهرک سازی ها در اراضی اشغالی به صورت جنون آمیزتری ادامه دارد و همچنین طرح اشغال کرانه باختری به عنوان یک طرح جدید اشغالگرایانه مطرح شده است؛ کما اینکه کشورهایی نظیر امارات و بحرین با عادی سازی روابط با اسرائیل، فلسطینیان را تنها گذاشتند. بنابراین، واضح است که شرایط کنونی فلسطینیان همچون ۲۰ سال قبل آنها را به سمت انتفاضه ای جدید سوق می دهد.